Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
NEVERHOME

NEVERHOME

+
-
HUNT LAIRD
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0930
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€12.39
(-10%)
Κερδίζετε €5.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μετά το ξέσπασμα του Αμερικανικού Εμφυλίου, η Κόνστανς Τόμπσον εγκαταλείπει τον αγαπημένο της Βαρθολομαίο και το αγρόκτημά της στην Ιντιάνα, μεταμφιέζεται σε άντρα και κατατάσσεται στον στρατό των Βορείων. Με τον φόβο ότι θα αποκαλυφθεί η πραγματική της ταυτότητα να την ακολουθεί σε κάθε της βήμα, τα επόμενα δύο χρόνια θα βρεθεί στα πεδία των μαχών, θα αντικρίσει κατάματα τη θηριωδία και την παράνοια του αδελφοκτόνου αλληλοσπαραγμού, και θα παλέψει να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην πατρίδα και στον σύντροφο της ζωής της.
Με αυτή την ανατρεπτική εκδοχή του ομηρικού έπους, όπου οι ρόλοι της Πηνελόπης και του Οδυσσέα αντιστρέφονται, ο Λαιρντ Χαντ προσφέρει στον αναγνώστη ένα αριστοτεχνικό, πολύτροπο μυθιστόρημα για τα τέρατα που γεννάει ο πόλεμος, έναν βαθύ στοχασμό για την οικουμενικότητα της βίας, που υπονομεύει κάθε βεβαιότητα και καταλύει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, τη ζωή και τον θάνατο, αλλά και μια σπαρακτική αφήγηση για τη δύναμη της αγάπης που, μερικές φορές, αποδεικνύεται πιο δυνατή από τα δεσμά του χώρου και του χρόνου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Αυτό το λιτό, πανέμορφο μυθιστόρημα, διεισδύει τόσο βαθιά στην Αμερική και τη γλώσσα της που οι φράσεις του δίνουν την εντύπωση πως ξεπηδούν κατευθείαν από το έδαφος της. Ο Λερντ Χαντ με έδεσε με το ξόρκι του, από την πρώτη λέξη του Neverhome έως την τελευταία. Εξαιρετικό". (Paul Auster)
"Οι σελίδες του Χαντ έχουν το άρωμα του μπαρουτιού και του δάσους, του αίματος και των βατόμουρων. Η πρόζα του είναι λυρική, μουσκεμένη με ιδρώτα, η αισθαντικότητα αναβλύζει από κάθε της πόρο. Το Neverhome είναι λες κι έχει πέσει κατευθείαν από τον Παράδεισο. Πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα. Τελειώνοντάς το, νιώθεις σαν να έχεις ξυπνήσει από έναν εφιάλτη -πιο λυπημένος και πιο σοφός-, γνωρίζοντας πλέον ότι ο πόλεμος μπορεί να φωλιάσει μέσα σου, ότι ο φόβος μπορεί να σκίσει την ψυχή σου. Και ότι, αν γυρίσεις από αυτόν αλώβητος, θα τον κουβαλάς μαζί σου". (Financial Times)

«Είναι επιλογή του συγγραφέα το να παραμείνει ο τίτλος στα αγγλικά, σε μια λέξη κατασκευασμένη από τον ίδιο, η οποία και αντιπροσωπεύει πλήρως την κατάσταση στην οποία περιέρχεται η ηρωίδα μετά τη συμμετοχή της στον πόλεμο. Neverhome. Ανέστια θα είναι στο εξής, γιατί πουθενά δεν θα νιώθει ασφαλής, και ποτέ δεν θα ξαναβρεθεί σε κάποιο μέρος το οποίο να αισθάνεται σπίτι της». (Χριστίνα Μουκούλη, bookpress.gr, 25/10/2021)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604357444
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΝΤ ΛΕΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας3520-0930
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, litokanli, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

litokanli

Κριτικές για το προϊόν

[05/05/2023] Ελισάβετ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
O τύπος ξέρει να γράφει; Ξέρει. Ξέρει να δημιουργεί εικόνες άμεσα και γλαφυρές; Ξέρει. Εχει ενδιαφέρον θέμα να αναπτύξει; Έχει. Τι δεν έχει; Δεν εχει ενδιαφέροντα τρόπο για να το αναπτύξει. Την πρώτη φορά που προσπάθησα να το διαβάσω, έφτασα στην 50η σελίδα και το έβαλα στα Pending. Τη δεύτερη, πιάνοντάς το from scratch, το παράτησα 50 σελίδες πριν το τέλος, μου αρέσουν οι συμμετρίες. Το θέμα είναι το εξής: ούτε μου άρεσε ούτε δεν μου άρεσε. Ούτε το προτείνω ούτε και το ανάποδο. Ουτε το συμπάθησα την πρωταγωνίστρια ούτε την αντιπάθησα. Δηλαδή, θα προτιμούσα από τον συμπλεκτικό «ούτε», τον διαχωριστικό «είτε».
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS