Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ

Το παυσίπονο

+
-
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0430
Τιμή Έκδοσης
€13.00
Τιμή Πολιτείας
€9.10
(-30%)
Κερδίζετε €3.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όσοι ενηλικιώθηκαν τα πρώτα χρόνια μετά τη δικτατορία αναπολούν την ατμόσφαιρα της εποχής ως ρευστή, διεγερτική και αμφίθυμη. Μια γλυκόπικρη σύγχυση, άλλοτε διασκεδαστική και άλλοτε εκνευριστική. Οι φοιτητές εκείνων των ημερών -ανάμεσά τους και ο συγγραφέας- είχαν ξοδέψει τη μισή έως τότε ζωή τους υπό καθεστώς πολιτικής νηστείας. Ως εκ τούτου, έπεσαν με τα μούτρα στην πολιτικολογία και τη συνέδεσαν με κάθε πιθανή και απίθανη πτυχή του καθημερινού τους βίου. Με τη σεξουαλική τους αδηφαγία, με την υπαρξιακή τους ανασφάλεια, με τον θάνατο όποιας ιδεολογικής αυταπάτης. Η γενιά που «γεννήθηκε κουρασμένη» έδωσε μια τελευταία μάχη πριν από την ολοκληρωτική της παράδοση.
Αυτήν ακριβώς τη χρονική συγκυρία καταγράφει "Το παυσίπονο". Γύρω από μια νεαρή κοπέλα που αυτοκτονεί, καθώς δεν αντέχει στην πίεση, υφαίνεται ο ιστός όσων προσπάθησαν να την αποτρέψουν και όσων την οδήγησαν εκεί μια ώρα αρχύτερα. Ο Πέτρος Τατσόπουλος παραχωρεί αδιακρίτως το μικρόφωνο στους θύτες και στα θύματα. Ετερόκλητοι χαρακτήρες -θεούσες, φρικιά, αναρχικοί, τραμπούκοι- παγιδεύονται στην ίδια αφηγηματική φάκα, προτού επιβληθεί ο διαχωρισμός που βιώνουμε σήμερα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι ένας από τους κύριους και πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της "γενιάς του '80". Η κριτική αναγνωρίζει ως προτερήματά του την ευρηματικότητα στη μυθοπλασία, τη μεγάλη αφηγηματική ευλυγισία και το καυστικό χιούμορ που διαποτίζει τις σελίδες του» (Δημοσθένης Κούρτοβικ, έλληνες μεταπολεμικοί συγγραφείς)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604363490
ΕκδότηςΟΞΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2017
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΣΟΛΑΚΟΥ ΜΑΓΔΑ
Κωδικός Πολιτείας0160-0430
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

xanthia22

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ChrisM, laroukos, xanthia22, lastride

Κριτικές για το προϊόν

[26/09/2018] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το βιβλίο ξεκινάει δυνατά, με μια αυτοκτονία υπό το πέπλο ενός μυστηρίου που ξεδιαλύνεται σιγά σιγά - και όχι πάντα γραμμικά. Η ειρωνία του Τατσόπουλου, το σήμα κατατεθέν της γραφής του, είναι εμφανής από τις πρώτες γραμμές του βιβλίου, οπότε και σε προδιαθέτει θετικά για το τι θα επακολουθήσει. Στη συνέχεια κάνει μια 'κοιλιά', όπου η πλοκή θυσιάζεται για χάρη μιας μάλλον βερμπαλιστικής γραφής, εώς ότου στο προσκήνιο μπαίνουν το καφενείο, η Ασφάλεια και ο κος Παύλος, οπότε και η πλοκή αποκτά εκ νέου ενδιαφέρον, ενώ η ειρωνεία του Τατσόπουλου βρίσκει και πάλι πεδίον δόξης λαμπρόν. Ο Τατσόπουλος το έγραψε στα 19 του, οπότε το βιβλίο εμφανίζει κάποιες αδυναμίες ως πρωτόλειο έργο (το δεύτερο μετά τους Ανηλίκους), αλλά η εντύπωση που μένει είναι θετική. Δεν συγκρίνεται με την Καρδιά του Κτήνους, αλλά είναι ευχάριστο ανάγνωσμα και μια καλή ευκαιρία για να κοιταχτεί η γενιά του Πολυτεχνείου μπροστά στον καθρέφτη χωρίς κόμπλεξ, αλλά και χωρίς στρουθοκαμηλισμό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
KALINKOVA IRVANA
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS