Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ // Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ

Γκαγκάριν

Ο κόσμος από χαμηλά

+
-
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0417
Τιμή Έκδοσης
€15.79
Τιμή Πολιτείας
€6.32
(-60%)
Κερδίζετε €9.47


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο σπιθαμιαίος Γιούρι Αλεξέγεβιτς Γκαγκάριν, ο πρώτος κοσμοναύτης στην ιστορία της ανθρωπότητας, έρχεται στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1962 για να διαβεβαιώσει τους Έλληνες ότι ο Νικίτα Χρουστσόφ, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του, δεν σκοπεύει να βομβαρδίσει την Ακρόπολη. Δεν μπορεί να φανταστεί πως η επίσκεψή του θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις, πιο παρανοϊκές και από τις συνήθεις ψυχώσεις του Ψυχρού Πολέμου, ούτε υποπτεύεται ότι τέσσερις δεκαετίες αργότερα -κι ενώ ο ίδιος θα έχει ήδη βρει τραγικό θάνατο- ένας κακόφημος κινηματογράφος σε μια από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας θα αναβαπτιστεί με το όνομά του, θα στεγάσει αντισυμβατικούς καλλιτέχνες, τόσο από την cult όσο και από την trash σκηνή, και θα λειτουργήσει ως διαχρονικός πυροκροτητής μνήμης.
Με πόλο έλξης το "Gagarin 205", το μαγαζί του Νικόλα Τριανταφυλλίδη, ο Πέτρος Τατσόπουλος υπογράφει ένα συναρπαστικό non fiction novel και αναλαμβάνει να μας αφηγηθεί την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας όπως δεν θα τη διδαχτούμε ποτέ στα σχολεία. Από τη θρυλική πλέον ομιλία του Μάνου Χατζιδάκι για το ρεμπέτικο στο Θέατρο Τέχνης έως τη βλάσφημη εκπομπή του για τον Φλωρινιώτη στο Τρίτο Πρόγραμμα, από τους λασπότοπους της Καλαμαριάς έως τις ελληνικές παροικίες στο Μόντρεαλ, το Σικάγο και την Αστόρια, εμβληματικές μορφές της λαϊκής σάτιρας και των εφηβικών ονειρώξεων -όπως ο Χάρρυ Κλυνν και ο Κώστας Γκουζγκούνης- μας ξεναγούν σε έναν κόσμο όπου έχουν καταλυθεί τα όρια ανάμεσα στο υψηλό και στο χυδαίο, ενόσω και η πιο τολμηρή φαντασίωση φλερτάρει με μια προ πολλού χαμένη αθωότητα. Μια νοσταλγική ματιά στην εποχή που ο πολιτισμός δεν είχε μπει σε κουτάκια και μπορούσες ακόμη και σ' ένα τσοντάδικο να δεις το Θεώρημα του Παζολίνι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604364442
ΕκδότηςΟΞΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων384
Διαστάσεις20x13
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΑΙΔΩ
Κωδικός Πολιτείας0160-0417
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ChrisM, laroukos, xanthia22, lastride

Κριτικές για το προϊόν

[05/01/2017] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ευχάριστο ανάγνωσμα, αναδεικνύει κυρίως την ελληνική υποκουλτούρα με σημεία αναφοράς την επαφή της υποκουλτούρας αυτής με την κουλτούρα. Πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες εκείνες της επίσκεψης του Γκαγκάριν στην Αθήνα το 1962 και του Οικονομίδη. Το βιβλίο αποτελεί ουσιαστικά μια απομαγνητοφώνηση ιστοριών που λέγονται σε παρέες, πασπαλισμένες με την ιδιαίτερη ειρωνία του Τατσόπουλου. Προτείνεται ευχάριστα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
KOLFER EOIN
€11.10 €4.44
(-60%)
Κερδίζετε €6.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS