Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ // ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

NURY FABIEN
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0435




Παρουσίαση

Το graphic novel που αποτέλεσε την έμπνευση για την ομώνυμη ταινία!
Την 1η Μάρτιου 1953, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος της σοβιετικής ένωσης -ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν- παθαίνει σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Δεν επιτρέπεται να κληθεί γιατρός, μέχρι να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή, να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία, και να αποφασιστεί έτσι ποιος γιατρός θα αναλάβει. Η κεντρική επιτροπή έχει άλλη μια δυσκολία να αντιμετωπίσει: το γεγονός ότι ο σύντροφος Στάλιν είχε μόλις διατάξει την εκτέλεση των κορυφαίων γιατρών της σοβιετικής ένωσης! Κι έτσι ξεκίνα ένα γραφειοκρατικό γαϊτανάκι, Που σύντομα εξελίσσεται σε μάχη για την κατάκτηση της κορυφής της εξουσίας στο αχανές σοβιετικό κράτος... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Χρουστσόφ θυμάται: "εμείς, όσοι βρισκόμασταν γύρω από τον Στάλιν, ήμασταν θανατοποινίτες με αναστολή". Ο φόβος καραδοκούσε παντού. Και όλοι επιδείκνυαν μια αηδιαστική δουλοπρέπεια.
Οι δυο συγγραφείς αναπλάθουν αυτήν την ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας πολλαπλές μεθόδους υπερβολής: φτάνουν στα άκρα κι υπογραμμίζουν το παράλογο, παντρεύοντας το επιβεβαιωμένο γεγονός με το αληθοφανές, το φανταστικό με το συμβολικό μετατοπίζουν κάποια γεγονότα και τα σταδία διεξαγωγής τους μέσα στο χρόνο, συμπυκνώνουν το χρόνο ή παραλλάσσουν ένα γεγονός, ώστε να αποδώσουν τελικά μια εικόνα συχνά πιο αληθινή από την αλήθεια των ιδίων των γεγονότων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA MORT DE STALINE
ISBN139789604365197
ΕκδότηςΟΞΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2018
Αριθμός σελίδων136
Διαστάσεις32x24
ΜετάφρασηΦΡΑΓΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕικονογράφησηROBIN THIERRY
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΟΥΡΙ ΦΑΜΠΙΕΝ
Κωδικός Πολιτείας0160-0435
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimos, kzacharakis

Κριτικές για το προϊόν

[13/03/2019] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό κόμικ. Ο Νουρί φτιάχνει, με βάση τα ιστορικά γεγονότα, μια υπέροχη ιστορία όπου οι πρωταγωνιστές, οι έξι αυλικοί του Πατερούλη, φοβούνται ο ένας τον άλλον για τους σκελετούς στην ντουλάπα του καθενός σε μια κατάσταση dog eat dog. Ειδικά η παρουσίαση του Μπέρια είναι πέρα από καθηλωτική. Το κείμενο, το σχέδιο, η εξέλιξη, η πλοκή, όλα είναι υπέροχα. Ο Nury είναι ένας παρα πολύ αξιόλογος συγγραφέας κόμικ με ιδιαίτερη αδυναμία στην ιστορία, τα τελευταία του άλμπουμ για τον πόλεμο στην Κατάνγκα του Κονγκό είναι κάτι παραπάνω από υπέροχα. Αξίζει να το διαβάσετε (μέσα σε λίγες ώρες το έχετε τελειώσει) και να δείτε και την ομώνυμη ταινία (πέρυσι κυκλοφόρησε), το σενάριο της οποίας βασίστηκε στο κόμικ αυτό. Απόλαυση - και ναι, η αυλή του Στάλιν ήταν ένα Κολοσσαίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
€3.17 €1.43
(-55%)
Κερδίζετε €1.74
ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. ΜΕΤΑΞΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
HARDY THOMAS
€15.50 €6.20
(-60%)
Κερδίζετε €9.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS