Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΦΩΤΙΑ (ΕΠΙΛΕΚΤΑ / ΣΕΙΡΑ)

Η φωτιά

+
-
LONDON JACK
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0499
Τιμή Έκδοσης
€4.99
Τιμή Πολιτείας
€3.49
(-30%)
Κερδίζετε €1.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στην κλασική "μικρή" και άκρως συμβολική αυτή ιστορία του Τζακ Λόντον, ένας ανώνυμος άντρας επιχειρεί να διασχίσει τα δάση γύρω από τον ποταμό Γιούκον του Καναδά με το θερμόμετρο να δείχνει μείον 60 βαθμούς Κελσίου. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις για τις δριμείες καιρικές συνθήκες και με τη συνοδεία μόνο ενός λυκόσκυλου, βγαίνει στο άγριο τοπίο και παίρνει το μονοπάτι του παγωμένου ποταμού για να φτάσει στον καταυλισμό όπου βρίσκονται ήδη οι χρυσοθήρες σύντροφοί του. Αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι απ' όσο είχε υπολογίσει στην αρχή και σύντομα αναγκάζεται να κάνει μια στάση για να ζεσταθεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Θα καταφέρει να ανάψει την πολυπόθητη φωτιά που θα του σώσει τη ζωή; Θα αποδειχθεί τελικά ο άνθρωπος ικανός να δαμάσει την άγρια και αμείλικτη φύση;... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTO BUILD A FIRE
ISBN139789604367078
ΕκδότηςΟΞΥ
ΣειράΕΠΙΛΕΚΤΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2020
Αριθμός σελίδων48
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΝΤΟΝ ΤΖΑΚ
Κωδικός Πολιτείας0160-0499
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Silverchild

Κριτικές για το προϊόν

[20/06/2022] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι γνωστό ότι ο Λόντον έζησε μόνο 40 χρόνια, αλλά έμεινε στην ιστορία σαν έναν από τους πιο επιδραστικούς διηγηματογράφους της Αμερικάνικης και Παγκόσμιας Λογοτεχνίας. 'Η φωτιά' είναι μια από τις πιο σύντομες και γνωστές ιστορίες του, η οποία, ακόμα, εντυπωσιάζει με την περιγραφικότητα των δύσκολων συνθηκών επιβίωσης ενός θαρραλέου, αλλά και απερίσκεπτου άντρα που παλεύει με τα χιόνια, τον πάγο και τους -60 βαθμούς για να φτάσει σε έναν καταυλισμό όπου τον περιμένουν οι χρυσοθήρες φίλοι του. Το χρυσοθηρικό πνεύμα των αρχών του 20ού αιώνα είναι καί πάλι σε πρώτο πλάνο, όμως, εδώ, δεν σατιρίζεται - απλά, γίνεται επικίνδυνο. Πέρα από αυτό, η αξία της φωτιάς αποτελεί και το κεντρικό θέμα της ιστορίας, θυμίζοντάς μας τον μύθο του Προμηθέα που την είχε κλέψει από τους 12 θεούς του Ολύμπου για να την δώσει στους ανθρώπους με τις γνωστές, βέβαια, δυσάρεστες συνέπειες για τον ίδιο.
Ο Λόντον θα μπορούσε να είχε επεκτείνει την ιστορία σε 20 ακόμα σελίδες, γιατί δεν προλαβαίνει να περιγράψει τη σχέση του βασικού ήρωα με τον σκύλο που τον συνοδεύει παρά μόνο στο τέλος - υπάρχει δηλ. μια αίσθηση ότι η ιστορία είναι ημιτελής, ενώ ουσιαστικά δεν είναι. Η κατάληξη, επίσης, διαθέτει αρκετή προβλεψιμότητα, στοιχείο που μαρτυρεί την παλαιότητα της ιστορίας. Ανεξάρτητα, όμως, η αξία της 'Φωτιάς' είναι διαχρονική έστω και μετά από 120 χρόνια.

Βαθμολογία: 3,9/5 ή 7,8/10.
[18/01/2022] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ένας άνδρας, πιθανότατα χρυσοθήρας, στον Καναδά των αρχών του προηγούμενου αιώνα διανύει μαζί με τον σκύλο του μια μεγάλη απόσταση στην εξοχή προκειμένου να φτάσει στην κατασκήνωση των συντρόφων του. Έχει, όμως, -60° κι είναι εύκολο να παγώσει, αν δεν προσέξει. Τον προειδοποίησαν, πριν ξεκινήσει, ότι καλύτερα να μην ταξιδέψει μόνος, αλλά δεν τους άκουσε.
Περπατάει πάνω σ' ένα παγωμένο ποτάμι και κάποια στιγμή ο πάγος σπάει και βρέχεται. Τα χέρια και τα πόδια του έχουν παγώσει. Θα καταφέρει ν' ανάψει τη φωτιά, που είναι απαραίτητη για την επιβίωσή του;
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€25.44 €12.72
(-50%)
Κερδίζετε €12.72
ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS