Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η κόμισσα του αίματος

+
-
PIZARNIK ALEJANDRA (FLORA)
Κωδ. Πολιτείας: 0160-0556
Τιμή Έκδοσης
€13.90
Τιμή Πολιτείας
€9.73
(-30%)
Κερδίζετε €4.17


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια επιβλητική κόμισσα του 16ου αιώνα περνά τις μέρες της κλεισμένη στο απομακρυσμένο κάστρο της παρέα με τις πιστές της υπηρέτριες, στο βόρειο άκρο της Ουγγαρίας, στο νοητό σύνορο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
Θα μπορούσε να είναι μια τυπική γοτθική ιστορία, μόνο που η κόμισσα έχει μια ιδιαιτερότητα: το μοναδικό πράγμα που την ευχαριστεί στ' αλήθεια είναι να ενορχηστρώνει σαδιστικά την κακοποίηση, τον βασανισμό και τη θανάτωση νεαρών κοριτσιών...
Η Αργεντινή ποιήτρια Αλεχάντρα Πισαρνίκ διασκευάζει γοητευτικά τον διαβόητο μύθο της αιματοβαμμένης κόμισσας Μπάθορι και η -κατακόκκινη, λευκή και μαύρη- εικονογράφηση του εικαστικού Σαντιάγκο Καρούζο αναψηλαφίζει τον ίλιγγο, την καταδικασμένη ηδονή και τη φρίκη της αληθινής της ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΣΙΔΗΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΦΟΝΙΚΟ ΝΕΡΟ
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΛΟΥΒΙ
ΚΛΑΣΙΚΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΣ
Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑΣ
ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ
ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΟ ΚΑΧΤΙΤΣΕ
ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

Μετάφραση-Επιμέλεια: Θάνος Καραγιαννόπουλος, Σοφία Χρυσαφοπούλου
Επιμέλεια σειράς: Νίκος Χατζόπουλος
Λεπτομέρειες
ISBN139789604368181
ΕκδότηςΟΞΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2021
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΕπιμέλειαΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΕικονογράφησηCARUSO SANTIAGO
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΙΣΑΡΝΙΚ ΑΛΕΧΑΝΤΡΑ
Κωδικός Πολιτείας0160-0556
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Silverchild

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nemo_Etc

Κριτικές για το προϊόν

[21/07/2022] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η κόμισσα αγαπάει το αίμα κι έχει βρει πολλούς τρόπους να το εξάγει απ' τις νεαρές κοπέλες που τόσο συμπαθεί. Έπειτα κάνει το μπάνιο της σ' αυτό. Όλων των ειδών τα βασανιστήρια συμβαίνουν στα υπόγεια του πύργου της. Ο σύζυγός της την μύησε στο αίμα. Οι φήμες για δολοφονίες είχαν αρχίσει, βέβαια, όσο εκείνος ζούσε και πολεμούσε, αλλά όταν πέθανε η κόμισσα ανέβηκε επίπεδο.
Η Ερζεμπέτ Μπάτορι ήταν υπαρκτό πρόσωπο, κόμισσα του Καχτίτσε της Ουγγαρίας, που έζησε από το 1560-1614, όταν η περιοχή διεκδικούνταν τόσο από τους Οθωμανούς όσο κι από τους Αυστριακούς. Όπως διάβασα στη βικιπαίδεια διοικούσε μόνη της μια μεγάλη περιοχή, όσο έλλειπε ο άντρας της στον πόλεμο, και συχνά βοηθούσε μοναχές γυναίκες που αδικούνταν. Σύμφωνα και πάλι με τη βικιπαίδεια, είχε δανείσει στον αυτοκράτορα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Εκείνος ανέθεσε σε έναν αξιωματούχο, του οποίου την πρόταση σε γάμο είχε αρνηθεί η Μπάτορι, να διερευνήσει καταγγελίες εναντίον της. Εκείνος εισέβαλε στο κάστρο κι είπε ότι βρήκε πολλές τραυματισμένες νεαρές κοπέλες, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί από τον ίδιο.
Η κόμισσα καταδικάστηκε σε δια βίου εγκλεισμό στον πύργο, δεν έγινε ποτέ δίκη κι όσοι δικοί της ομολόγησαν, το έκαναν μετά από βασανιστήρια. Η Μπάτορι ήταν μια γυναίκα μόνη που διαχειριζόταν μια μεγάλη περιουσία την οποία πολλοί εποφθαλμιούσαν. Αυτός είναι κι ο λόγος που πιστεύω ότι το βιβλίο βασίζεται σε διαδόσεις των εχθρών της κι όχι στην πραγματικότητα.
Παρόλα αυτά, το βιβλίο είναι ένα έργο τέχνης κι αν σας αρέσει ο τρόμος, θα το λατρέψετε. Υπάρχει κι επεισόδιο της "Μηχανής του Χρόνου" για το θέμα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Οι ιππότες της Μάλτας
DIBDIN MICHAEL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00
Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΤΣΑΤΕΡΛΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE DAVID-HERBERT (D.H.)
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS