Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ - Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1940-1941

+
-
HIGHAM ROBIN
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0531
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€17.50
(-30%)
Κερδίζετε €7.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ιστορία της βρετανικής προσπάθειας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να βοηθήσει την Ελλάδα, από τα τέλη Οκτωβρίου 1940 και μετά, αποτελεί πραγματικά ένα μάθημα για την εποχή μας, όσον αφορά στον εναρμονισμό των μέσων που χρησιμοποιούνται ως προς τους σκοπούς που επιδιώκονται. Σε αυτή τη συναρπαστική εξιστόρηση, στην οποία χρησιμοποιούνται όχι μόνον τα προσφάτως δημοσιευθέντα αρχεία στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και απομνημονεύματα και μαρτυρίες, ο συγγραφέας δείχνει πώς μια γενναία χειρονομία για να παρασχεθεί βοήθεια σε ένα σύμμαχο, του οποίου την ακεραιότητα είχαν εγγυηθεί το 1939 η Βρετανία και η Γαλλία, κατέληξε σε βοήθεια μόνον από τη Βρετανία, σε μια εποχή όπου αυτό το καταπονημένο από τον πόλεμο νησί δεν είχε τη δυνατότητα να παράσχει.
Παρά το γεγονός ότι η χώρα του αντιμετώπιζε εισβολή, ο Πρωθυπουργός Oυίνστον Tσώρτσιλ επέμενε να σταλούν περισσότερα από μία συμβολική μοίρα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες εναντίον των Ιταλών. Πίεσε να εγκατασταθεί φρουρά στην Κρήτη, μετά όμως παραμέλησε να την οχυρώσει και ποτέ δεν την ενσωμάτωσε στα πλαίσια μιας γενικότερης στρατηγικής. Προσπάθησε με φορτικότητα να πείσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά να δεχθεί στρατιωτικές ενισχύσεις, τις οποίες ο Στρατηγός Sir Αrchibald Wavell δεν είχε στη διάθεσή του, αλλά και ο Μεταξάς, από το φόβο μήπως προκαλέσει τους Γερμανούς, δεν τις ήθελε.
Παρ' όλα αυτά, η πορεία προς την Ελληνική Τραγωδία άρχισε στην πραγματικότητα μόνο μετά το θάνατο του Μεταξά και διαμορφώθηκε από τον Άντονυ Ήντεν και τον Στρατάρχη Sir John Dill. Για να εξηγήσει πώς έγινε αυτό, ο Higham μελετά όχι μόνο τα διπλωματικά αλλά και τα στρατιωτικά αρχεία, αξιολογεί τις στρατιωτικές δυνατότητες και αποκαλύπτει όλα όσα θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί οι Βρετανοί δεδομένου ότι όλα τα απαραίτητα στοιχεία βρίσκονταν μπροστά τους. Καταλήγει ότι οι Βρετανοί δεν ηττήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά συμπτύχθηκαν, συμμορφωμένοι με πληροφορίες που τους παρείχε το ULTRΑ. Είναι ένα σπάνιο ντοκουμέντο διπλωματικής και στρατιωτικής ιστορίας, γραμμένο από έναν ιστορικό ειδικευμένο στη Στρατιωτική Ιστορία. Το Ημερολόγιο μιας Καταστροφής αξιολογεί όλους τους παράγοντες με σκοπό να προσδιορίσει την καταστροφική πορεία της βρετανικής προσπάθειας να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ
Ι. ΠΡΟΟΙΜΙΟ
ΙΙ. Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1941
ΙΙΙ. Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΗΝΤΕΝ
29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1941 - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 1941
IV. ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1941 - 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941
V. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIARY OF DISASTER: BRITISH AID TO GREECE, 1940 - 1941
ISBN139789604460731
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2008
Αριθμός σελίδων464
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕπιμέλειαΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΙΑΜ ΡΟΜΠΙΝ
Κωδικός Πολιτείας0910-0531
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ
GAINZA MARIA
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ; ΟΧΙ ΠΙΑ!
MELLODY PIA
€16.08 €6.43
(-60%)
Κερδίζετε €9.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS