Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΣΚ (1943) // Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΧΗ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΣΚ (1943)

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΧΗ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

+
-
HEALY MARK
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0589
Τιμή Πολιτείας
€10.87




Παρουσίαση

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1943 ο Γερμανικός Στρατός προετοίμαζε τη διεξαγωγή μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης κατά της εξέχουσας του Κουρσκ, την οποία οι Γερμανοί επιθυμούσαν να αποκόψουν από το υπόλοιπο μέτωπο, προκειμένου να εγκλωβίσουν εντός αυτής μεγάλο αριθμό ρωσικών στρατευμάτων και να ανοίξουν το δρόμο για τις καθοριστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα έθεταν τη Σοβιετική Ένωση εκτός πολέμου. Όταν εκδηλώθηκε η γερμανική επίθεση, οι Ρώσοι είχαν μετατρέψει ήδη την εξέχουσα του Κουρσκ σε ένα τεράστιο οχυρό. Στην καθοριστική σύγκρουση που ακολούθησε οι Ρώσοι κατάφεραν να εξασθενίσουν σε σημαντικό Βαθμό τις ιδιαίτερα αξιόλογες τεθωρακισμένες δυνάμεις της Γερμανίας και, τελικά, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν ακολούθως οι άνδρες του Κόκκινου Στρατού κατόρθωσαν να προελάσουν έως τα ερείπια του Βερολίνου.
Οι Σοβιετικοί είχαν το πάνω χέρι σε όλες τις παραμέτρους που καθόρισαν την έκβαση της Μάχης του Κουρσκ. Αυτοί υπαγόρευσαν στους Γερμανούς το πεδίο της μάχης, τη φύση και το είδος των εχθροπραξιών. Είναι αλήθεια ότι οι Σοβιετικοί υπέπεσαν σε σφάλματα κατά τη διάρκεια της μάχης, κάτι που παραδέχθηκαν και οι ίδιοι στην εξιστόρηση των γεγονότων κατά τη μεταπολεμική περίοδο. Παρά ταύτα, ο Κόκκινος Στρατός αφομοίωνε γνώσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε τελική ανάλυση, εκείνος που έκανε την πλέον εύστοχη παρατήρηση για την "εκατόμβη θυμάτων του Belgorod" δεν ήταν άλλος από τον Hoth, που είπε στον von Manstein τα εξής: "Από το 1941 και μετά οι Ρώσοι έχουν μάθει πολλά. Δεν είναι πλέον απαίδευτοι χωριάτες. Έχουν διδαχθεί από εμάς την τέχνη του πολέμου".
Το σημαντικότερο κέρδος που είχε η Σοβιετική Ένωση από τη νίκη της επί των Γερμανών στο Κουρσκ ήταν το γεγονός ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε επίπεδο στρατηγικής. Μετά το Κουρσκ οι Γερμανοί δεν πραγματοποίησαν άλλες επιθέσεις στο Ανατολικό Μέτωπο. Από τα τέλη Ιουλίου του 1943, όταν οι Σοβιετικοί άρχισαν να ανακτούν με τις αντεπιθέσεις τους τα περιορισμένα εδάφη που είχε καταφέρει να καταλάβει η Βέρμαχτ εντός της εξέχουσας του Κουρσκ, η προέλαση του Κόκκινου Στρατού ήταν συνεχής και τερματίστηκε μόνον όταν η Κόκκινη Σημαία υψώθηκε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, στο Βερολίνο, το Μάιο του 1945. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η μάχη που καθόρισε την αντίστροφη μέτρηση για την ήττα και την οπισθοχώρηση του γερμανικού στρατού από το Ανατολικό μέτωπο, σε μια απολύτως κατατοπιστική και ολοζώντανη στα μάτια του αναγνώστη ιστορική διήγηση. Καλαίσθητη έγχρωμη εικονογράφηση, φωτογραφικό υλικό, χάρτες με τρισδιάστατη πανοραμική απεικόνιση. Νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο μέτωπο και ματωμένες σταγόνες ιδρώτα αυλακώνουν τις παρειές σου. (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ, Βιβλιοθήκη, Ελευθεροτυπία, 17/11/2011)

Περιεχόμενα

ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ
ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
ΟΙ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΣΚ
ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΣΚ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKURSK 1943 : THE TIDE TURNS IN THE EAST
ISBN139789604461561
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
ΣειράΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΙΛΙ ΜΑΡΚ
Κωδικός Πολιτείας0910-0589
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

piroroko

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

acap

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
MARIAS JAVIER
€15.33 €6.90
(-55%)
Κερδίζετε €8.43
ΕΛΑ ΚΑΛΕ ΤΩΡΑΑΑ!
ΒΡΑΝΑ ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ
€14.50 €5.07
(-65%)
Κερδίζετε €9.43

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS