Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

+
-
GROSSMAN VASILII
Κωδ. Πολιτείας: 0910-0678
Τιμή Έκδοσης
€12.90
Τιμή Πολιτείας
€9.03
(-30%)
Κερδίζετε €3.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σοβιετική Ένωση. 1953. Ο Στάλιν πεθαίνει. Ο Ιβάν Γκριγκόριεβιτς απελευθερώνεται, έπειτα από τριάντα χρόνια στα στρατόπεδα της Γκούλαγκ. Επιχειρώντας να ξαναβρεί τη χαμένη του ζωή, θα διαπιστώσει πως τα χρόνια του τρόμου έχουν βυθίσει τη σοβιετική κοινωνία σ' ένα τέλμα υποτέλειας και παραίτησης, και πως πρέπει να παλέψει σκληρά για να επιβιώσει σ' έναν ουσιαστικά άγνωστό του κόσμο.
Πιάνοντας το νήμα του αγώνα που δίνει ο Ιβάν, ο Βασίλι Γκρόσμαν μάς δίνει ένα ακόμα βαθιά ανθρώπινο μυθιστόρημα, οδηγώντας μας για άλλη μια φορά στον λαβύρινθο της σοβιετικής κοινωνίας. Η απλή και συναρπαστική πένα του αφήνει τους ανθρώπους που περιστοιχίζουν τον κεντρικό του ήρωα να μιλήσουν για τις εμμονές και τις ενοχές τους. Ο επιστήμονας Νικολάι, που θυσίασε τη συνείδησή του στον βωμό της καριέρας, ο Πινέγκιν, που κατέδωσε τον Ιβάν, μια στρατιά πρώην πληροφοριοδοτών που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους, λέγοντας πως δούλευαν για το καλό της Σοβιετικής Ένωσης, η ερωμένη του Ιβάν, Άννα Σεργκέγεβνα, που θυμάται τον τρομερό λοιμό του 1932, και τα εκατομμύρια των νεκρών Ουκρανών αγροτών, συνθέτουν έναν αλλόκοτο πίνακα των τραγικών συνεπειών του ολοκληρωτισμού.
Στο μυθιστόρημα "Τα πάντα ρεί" ο Βασίλι Γκρόσμαν βάζει ακόμα πιο βαθιά το νυστέρι της αμείλικτης κριτικής του, από την ίδια πάντα σκοπιά: τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και την αδιαπραγμάτευτη πίστη στην ελευθερία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Πρόκειται για το τελευταίο μυθιστόρημα του Βασίλι Γκρόσμαν, ο οποίος πέθανε προτού προλάβει να του δώσει την οριστική του μορφή. Θέμα του είναι η ζωή στη Ρωσία, αμέσως μετά τον θάνατο του Στάλιν. (?) Είναι ένα έργο υβριδικό: ξεκινά ως μυθιστόρημα, εκτυλίσσεται σαν δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, για να καταλήξει σαν δοκίμιο για την προσωπικότητα του Λένιν και την πορεία της Ρωσίας στην ιστορία. (...)Το τραγικό δίλημμα ανάμεσα στην αποκτήνωση και την ακεραιότητα, την ελευθερία και την ευτυχία συνθέτει τον προβληματισμό του βιβλίου. Όλο το μυθιστόρημα είναι ένας ύμνος στην ελευθερία, συνδυάζοντας φιλοσοφικό στοχασμό και ιστορική καταγραφή με μια ευαισθησία και ανθρωπιά που συγκινεί βαθύτατα». (Μύρωνας Ζαχαράκης, bookpress.gr, 22/07/2020)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604462315
ΕκδότηςΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2016
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΟΣΜΑΝ ΒΑΣΙΛΙ
Κωδικός Πολιτείας0910-0678
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, eleutheriakos7, master1595

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

CostasZfs, MAATHNASOPOULOU, eleutheriakos7, blacknarcissus, Μανώλης Γαλανός, master1595, Kaffes

Κριτικές για το προϊόν

[16/10/2020] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένας κρατούμενος στα γκουλάγκ της Σιβηρίας καλείται να ζήσει και πάλι μέσα στην κοινωνία, την οποία είχε αφήσει πίσω του τριάντα χρόνια πριν και την οποία πλέον δύσκολα αναγνωρίζει. Ο Ιβάν Γκριγκόριεβιτς καλείται να επιστρέψει ανάμεσα σε εκείνους που τον πρόδωσαν, εκείνους που δεν τον υποστήριξαν επειδή φοβήθηκαν, εκείνους που τον ξέχασαν. Το βιβλίο ξεκινάει ως μυθιστόρημα με την απελευθέρωση του Ιβάν, τη συνάντησή του με τους πρώτους ανθρώπους που -σε πρώτη φάση- είναι διατεθειμένοι να τον καλωσορίσουν. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Προσπαθεί να 'διαφύγει'. Το βιβλίο μετατρέπεται σε εξαιρετικής δύναμης αφήγημα, όπου αποτυπώνεται ο μεγάλος λιμός της Ουκρανίας, που κόστισε τη ζωή σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους, με βασικό ένοχο τον ίδιο τον Στάλιν. Τελικά, το βιβλίο ολοκληρώνεται ως ένα δοκίμιο πάνω στον κομμουνισμό, όπως αυτός εντάχθηκε στη ρωσική ιστορία και παράδοση (της ανελευθερίας), μια σφοδρή καταγγελία αυτού του συστήματος, όπου ο άνθρωπος εκμηδενίζεται, ακυρώνεται, εξαχνώνεται και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι το αιώνιο ζητούμενο. Αν και είναι ένα βιβλίο χωρίς μεγάλη συνοχή, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και διαφωτιστικό για το σοβιετικό κομμουνισμό και τον απολύτως ολοκληρωτικό του χαρακτήρα, που συνθλίβει τον άνθρωπο.
[21/02/2019] Jimpapro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
7/10. Ενδιαφέρον αν και δεν νομίζω ότι είναι μυθιστόρημα. Σε γενικές γραμμές η οποιαδήποτε εξουσία διαφθείρει και προσπαθεί να επιβάλλεται συνήθως δια της βίας.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
KHADRA YASMINA
€18.70 €8.41
(-55%)
Κερδίζετε €10.29
ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
LINHART ROBERT
€9.01 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.51

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS