Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
BEST OF CORFU - PAXOS - ANTIPAXOS // LAMINATED MAP AND GUIDE

BEST OF CORFU - PAXOS - ANTIPAXOS

LAMINATED MAP AND GUIDE (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ)

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 8101-0598
Τιμή Πολιτείας
€4.19




Παρουσίαση

Κέρκυρα
-Ξωπόλη:
Η παλιά, γραφικότατη πόλη, ανάμεσα στο παλαιό και το νέο φρούριο. Έχει ιδιαίτερη αρχιτετονική δόμηση, περιμετρικά τείχη, ψηλά σπίτια, καντούνια και μικρές πλατείες.
-Αρχοντικά - κτίρια της πόλης:
Στην Κέρκυρα ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο, η Ιόνιος Ακαδημία, η πρώτη φιλαρμονική ορχήστρα και η πρώτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Ελλάδα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει κηρυχτεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Τα αρχοντικά της πόλης, από την περίοδο της Ενετοκρατίας, έχουν ιστορικό, αρχιτεκτονικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον, ενώ όλα τα υπόλοιπα παλαιά κτίρια, ανάκτορα, φρούρια, εκκλησίες, δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό τοπικού και δυτικού πολιτισμού.
-Παλιό και Νέο Φρούριο:
Το Φρούριο χωρίζεται από την πόλη της Κέρκυρας με μία τάφρο, την Contrafossa. Στο Φρούριο εισέρχεστε από τη γέφυρα που συνδέει την πόλη με το νησάκι. Θεωρείται κορυφαίο αμυντικό έργο με απαράμιλλη αρχιτεκτονική. Στο εσωτερικό του φρουρίου υπάρχουν διάφορα κτίρια, εκκλησίες και το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο που λειτουργεί σήμερα ως μουσικό σχολείο. Το Παλαιό Φρούριο στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, τη Βυζαντινή Συλλογή της Κέρκυρας, αίθουσες εκδηλώσεων. Στο χώρο λειτουργεί χώρος εστίασης και τουριστικό κατάστημα.
-Ναός Αγίου Σπυρίδωνα:
Πολιούχος της Κέρκυρας, ο Άγιος Σπυρίδων, είναι θρησκευτικό σημείο αναφοράς του τόπου. Χαρακτηριστικό είναι το καμπαναριό της εκκλησίας του, που είναι το ψηλότερο στην πόλη. Την Κυριακή των Βαΐων γίνεται περιφορά του σκηνώματος του Αγίου με συνοδεία από 20 φιλαρμονικές ορχήστρες.
-Πλατεία Σπιανάδα:
Διάσημη πλατεία, μεγάλη και εντυπωσιακή. Χαρακτηριστικό της το κτίριο «Λιστόν», γαλλικής αρχιτεκτονικής, με τις πανέμορφες καμάρες. Στην πλατεία πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες, παρελάσεις, αλλά και αγώνες κρίκετ στο γρασίδι της.
-Ποντικονήσι:
Βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, είναι επισκέψιμο τις μέρες του Πάσχα και καθ' όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Τα καραβάκια έχουν αφετηρία το διάσημο Κανόνι και πραγματοποιούν συχνά δρομολόγια, από το πρωί έως το βράδυ. Το μοναστήρι του, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, γιορτάζει την 6η Αυγούστου. Ο μύθος λέει ότι το Ποντικονήσι ήταν το καράβι των Φαιάκων με τον Οδυσσέα, το οποίο ο Ποσειδώνας, πάνω στο θυμό του, το μεταμόρφωσε στο γνωστό καταπράσινο νησάκι. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604489794
ΕκδότηςORAMA - NAKAS
ΣειράBEST OF
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2016
Διαστάσεις21x10
Κωδικός Πολιτείας8101-0598
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44
ΠΟΛΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ
ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS