Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
BEST OF IKARIA // LAMINATED MAP AND GUIDE

BEST OF IKARIA

LAMINATED MAP AND GUIDE

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 3695-0234
Τιμή Πολιτείας
€4.19




Παρουσίαση

Ικαρία
Η αρχαία Ιχθυόεσσα ή Ανεμόεσσα. Ένα νησί που αναγάγει σε πολλούς μύθους, ξεκινώντας από το όνομά του. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι το πήρε από τον Ίκαρο, τον γιο του πολυτεχνίτη Δαίδαλου, όταν αυτός έπεσε στη θάλασσά της ενώ πετούσε, γιατί ο ήλιος έλιωσε την κέρινη συγκόλληση των φτερών του.
Νησί κατοικημένο από τη Νεολιθική εποχή, σύμφωνα με τα ευρήματα των αρχαιολόγων, έχει να επιδείξει πολλά στον επισκέπτη του. Η Ικαρία έχει μεγάλη ιστορία, που τη συναντούμε διάσπαρτη και τη θαυμάζουμε μέσα από τα σπήλαιά της, τα εναπομείναντα κτίρια του παρελθόντος, τα μοναστήρια και τις εκκλησιές της, τους παραδοσιακούς οικισμούς της.
Το Ικαριώτικο τοπίο έχει έντονες γεωφυσικές αλλαγές και δεν είναι ενιαίο. Στο κέντρο του νησιού κυριαρχεί ο οροσειρά Αθέρας και νοτιοδυτικά το όρος Μέλισσα. Βόρεια του νησιού πολυάριθμοι χείμαρροι ορμούν από τα βουνά και γεμίζουν τις απότομες χαράδρες τον χειμώνα. Στις κοιλάδες, εύφορες εκτάσεις και δάση ευημερούν. Νότια, η οροσειρά κατηφορίζει απότομα προς τη θάλασσα και γι' αυτό οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι ελάχιστες.
Λόγω της σπανιότητας της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού, η φύση του προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000.
Περπατήστε στα παραδοσιακά χωριουδάκια του νησιού, απολαύστε την τοπική κουζίνα και τα εκλεκτά προϊόντα του, όπως το μέλι και το κρασί. Μάθετε τα μυστικά της μακροζωίας, υιοθετώντας το ρυθμό ζωής και τις συνήθειες των Ικαριωτών. Περιηγηθείτε στη σπάνια φυσική ομορφιά του ακολουθώντας τα μονοπάτια. Απολαύστε τη θάλασσα στις ικαριώτικες παραλίες, με τις ιδιαίτερες εναλλαγές του τοπίου.
Τα Ιαματικά λουτρά του νησιού θα σας χαλαρώσουν και θα σας αναζωογονήσουν. Θαυμάστε τα αξιοθέατα του τόπου και γλεντήστε, μαζί με τους κοινωνικούς και φιλόξενους Ικαριώτες, σε ένα από τα φημισμένα πανηγύρια της Ικαρίας, χορεύοντας τον ξακουστό Ικαριώτικο χορό. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604489848
ΕκδότηςΡΟΟΥΝΤ / ROAD
ΣειράBEST OF
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2016
Αριθμός σελίδων10
Διαστάσεις21x10
Κωδικός Πολιτείας3695-0234
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
HERDER JOHANN-GOTTFRIED
€10.07 €5.04
(-50%)
Κερδίζετε €5.03
ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ
LLAMAZARES JULIO
€7.42 €3.34
(-55%)
Κερδίζετε €4.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS