Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΚΒ

ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΚΒΙΛ

+
-
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3710-2177
Τιμή Έκδοσης
€14.70
Τιμή Πολιτείας
€11.02
(-25%)
Κερδίζετε €3.68


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Αλέξις ντε Τοκβίλ, ο στοχαστής του 19ου αιώνα, θεωρείται πλέον σύγχρονός μας. Οι μελέτες που αφιερώνονται κάθε χρόνο, και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού, στην εξαιρετικά διορατική του σκέψη είναι πάρα πολλές. Το ανά χείρας βιβλίο προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους για αυτό το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον. Οι διεισδυτικές αναλύσεις του Τοκβίλ για την αμερικανική κοινωνία, που «υποχρεώνουν» τους Αμερικανούς ακόμα και στις μέρες μας να αναζητούν στα γραπτά του εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν γύρω τους, είναι ασφαλώς ένας από αυτούς. (. . .) Τα όσα έγραψε για τον ατομικισμό και την πολιτική απάθεια αποδεικνύονται ως οι κατεξοχήν προβληματικές που καθιστούν τη σκέψη του επίκαιρη. (. . .) Ταυτόχρονα, η πρόβλεψη του Τοκβίλ (. . .) ότι οι κοινωνίες μας δεν κινδυνεύουν από επαναστάσεις αλλά από συντηρητισμό ανασύρεται για να εξηγήσει πολλά απ’ όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ο Τοκβίλ δεν αρκείται ωστόσο μόνο στη διαπίστωση. Προτείνει και τα μέσα θεραπείας για κοινωνίες που μαστίζονται από τον ατομικισμό (. . .). Παρ’ ότι ο συγγραφέας προσπαθεί να αναδείξει όλα εκείνα τα στοιχεία από το έργο του Τοκβίλ που αποτελούν αξεπέραστη συμβολή για τη διάγνωση και τη θεραπεία των προβλημάτων από τα οποία υποφέρουν οι κοινωνίες μας, ταυτόχρονα επιχειρεί να αναδείξει τα όρια μέσα στα οποία εγκλωβίστηκε η σκέψη του αριστοκράτη Τοκβίλ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604495832
ΕκδότηςΣΑΒΒΑΛΑΣ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2008
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3710-2177
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7

Κριτικές για το προϊόν

[29/07/2014] Μαρίνα Μαθιουδάκη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Άκρως εμπεριστατωμένη μελέτη για τον Tocqueville. Ενδείκνυται τόσο για μια πολύ καλή γνωριμία με το έργο του όσο και για τον ήδη υποψιασμένο αναγνώστη σχετικά με την πολιτική θεωρία εν γένει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
BACIGALUPI PAOLO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS