Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
10 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

10 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

+
-
HENRY O.
Κωδ. Πολιτείας: 4040-0788
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€6.00
(-25%)
Κερδίζετε €2.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βασικό χαρακτηριστικό που έκανε τον Ο' Χένρι διάσημο ως διηγηματογράφο είναι ότι ασχολείται με τη ζωή στην πόλη, κυρίως στη Νέα Υόρκη, των αρχών του 20ού αιώνα. Οι ήρωές του συνιστούν τη μεγάλη ετερόκλητη μάζα της Νέας Υόρκης. Από τη μια μεριά, το προλεταριάτο της ακμάζουσας και αναπτυσσόμενης μεγαλούπολης. Η ζωή του είναι περιορισμένη λόγω της ανέχειας, με μόνο αλατοπίπερο τα διάφορα εξαιρετικά περιστατικά που διακόπτουν την καθημερινή ρουτίνα του. Από την άλλη, οι ανερχόμενοι αστοί, οι παρακμάζοντες φεουδάρχες του Νότου, οι πρώην μαύροι σκλάβοι και νυν απόκληροι, η χρυσή εποχή της καπιταλιστικής ανάπτυξης των ΗΠΑ στις αρχές του 20ού αιώνα.
Μια χώρα και μια μεγαλούπολη αποτυπώνεται με ακρίβεια και με καταλυτικό χιούμορ από την πένα ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της αμερικανικής λογοτεχνίας, ο οποίος καταφέρνει να μεταφέρει στον αναγνώστη του σήμερα το κοινωνικό και ιστορικό αποτύπωμα μιας ολόκληρης χώρας, σε μια καθοριστική για την ιστορική εξέλιξή της εποχή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Μεταξύ δύο γύρων
Δωμάτιο με φεγγίτη
Αναμνήσεις ενός κανελή σκύλου
Ιστορία χωρίς τέλος
Το επιπλωμένο δωμάτιο
Η φροντισμένη λάμπα
Το εκκρεμές
Μπρίκνταστ Ρόου
Το Ρόδον του Νότου
Που 'ν' το, που 'ν' το δαχτυλίδι;
Λεπτομέρειες
ISBN139789604511488
ΕκδότηςΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΡΗΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΕΝΡΙ Ο.
Κωδικός Πολιτείας4040-0788
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

podilatis, armanlu, maria vouka

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tim8

Κριτικές για το προϊόν

[22/04/2018] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ξεκινώντας να διαβάζεις αυτή τη συλλογή με τις 10 ιστορίες του προικισμένου μυθιστοριογράφου Ο'Χένρι, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη, όπου σε κατακλύζουν εκατοντάδες εικόνες της πόλης των αρχών του 20 αιώνα. Άλλωστε, Ο Ο'Χένρι διαθέτει ιδιαίτερο χιούμορ και ακρίβεια στις περιγραφές της ζωής σε αυτή τη μεγαλούπολή του πολιτισμού, οι οποίες περιλαμβάνουν την καθημερινή ρουτίνα απλών ανθρώπων, την οικονομική ανέχεια, τις φιλοδοξίες κα τα όνειρα ανερχόμενων αστών, τη δίψα για κοινωνική άνοδο και επιτυχία, τις φυλετικές διακρίσεις, αλλά τις ρίζες της οικονομικής ανάπτυξης των Η.Π.Α. των αρχών του 20ου αιώνα. Οι πιο επιδραστικές ιστορίες του βιβλίου είναι: 'Mεταξύ δύο γύρων', 'Αναμνήσεις ενός κανελή σκύλου', 'Η φροντισμένη λάμπα' και 'Πού 'ν' το, πού 'ν' το δαχτυλίδι;', ενώ κάποιες από τις υπόλοιπες δεν διαβάζονται με την ίδια όρεξη ή έχουν, ιδιαίτερα, 'πυκνό' νόημα. Πάντως, αποτελεί μια εύστοχη συλλογή χιουμοριστικών ιστοριών, 'μοναδικών' στο θέμα τους, πετυχαίνοντας τον στόχο της.

Βαθμολογία: 4,3/5 ή 8.6/10
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
TITMUSS CHRISTOPHER
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS