Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ // ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

+
-
ΡΑΒΑΝΗΣ-ΡΕΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4040-0786
Τιμή Έκδοσης
€9.00
Τιμή Πολιτείας
€6.75
(-25%)
Κερδίζετε €2.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια μικρή οργάνωση Αετόπουλων στη συνοικία Άτλας Θυμαρακίων συμμετέχει στην ΕΑΜική Αντίσταση. Ο Δημήτρης Ραβάνης-Ρεντής με μεγάλη ευαισθησία αφηγείται τη δράση μιας ομάδας παιδιών που, όπως χαρακτηριστικά γράφει, μέχρι και αυτά πολεμάνε τους Γερμανούς κατακτητές και τους προδότες συνεργάτες τους.
Ο Φωτάκης, η Ρηνούλα, ο Μιχάλης, ο Βάγγος, ο Μπάμπης και άλλα παιδιά αγωνίζονται οργανωμένα και παλεύουν ενάντια στους κατακτητές με κίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές. Μέσα από τη δράση τους διδάσκονται τις αξίες της αλληλεγγύης, της αγωνιστικότητας, της πειθαρχίας. Ωριμάζουν και προετοιμάζονται για ένα μέλλον λεύτερο και χωρίς εκμετάλλευση.
Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο Δημήτρης Ραβάνης-Ρεντής επισημαίνει, ο πραγματικός επίλογος που έβαλε η ζωή στην ιστορία του δεν εκπλήρωσε τον αγώνα των παιδιών και των οικογενειών τους. Γι' αυτό, καλεί τους αναγνώστες του να γράψουν αυτοί με την πάλη και τον αγώνα τους το σωστό επίλογο αυτής της ιστορίας... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ (...με μια κουρελού απλωμένη στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια...)
1. (Λίγα για τη συνοικία "Άτλας Θυμαρακίων" - Ο εξάψαλμος της κυρα-Λένης - Ένα ρίγος σαν της... ιλαράς - Ο θυμός της Ιόνιας - Και... μια θαυμάσια είδηση!)
2. ("Βίδες, βιδίτσες, καρφιά, καρφάκια!" - Πφ! Δουλειά είναι αυτή για μας; - Μια παράσταση, συνάντηση με τον Τρεμουλιάρη - Μα "πώς να ευχαριστήσεις τη Σόνια;")
3. (Πώς η γαλαρία του ηλεκτρικού τρένου μετατρέπεται σε αρχηγείο - Μια πρωτοβουλία του Φωτάκη - "Ακόμη και τα παιδιά σας πολεμάνε" - Έκτακτη συνεδρίαση!)
4. (Συνάντηση με τον Μπάμπη - Η "καθαριστική" επέμβαση της κυρα-Λένης - Λίγα περί σαλταδόρων - Πώς εντυπωσιάζουν τα "καλόπαιδα" τον Μπάμπη και... συνέχεια για το φονιά.)
5. (Επιχείρηση "σαλτάρισμα" - Μπορείς ν' ανάψεις τσιγάρο απ' τα φανάρια του φορτηγού - Μια διαμάχη Μπάμπη-Μιχάλη και πού οδηγεί - Τι είναι παλικαριά και τι σημαίνει εκδίκηση)
6. (Μια έκτακτη, ειδική αποστολή για τον Φωτάκη - Τι κρύβει το αυτί του γάιδαρου - Παραπλανητικές πληροφορίες - Πώς ο Τρεμουλιάρης μεταμορφώνεται σε... ποδήλατο!)
7. (Ένας σοβαρός λόγος για αναβολή της γιορτής του ΕΑΜ - Πώς ο Φώτης πετάει πάνω από την Αθήνα - Από στρατιώτης... νταντά!)
"ΔΩΔΕΚΑ ΑΚΡΙΒΩΣ!"
Λεπτομέρειες
ISBN139789604511532
ΕκδότηςΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας4040-0786
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

armanlu

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ
ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΜΑΝΟΣ
€16.53 €4.96
(-70%)
Κερδίζετε €11.57
ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
OWEN ROBERT
€21.20 €8.48
(-60%)
Κερδίζετε €12.72

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS