Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΤΟΤΕΜ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

ΤΟ ΤΟΤΕΜ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

+
-
RONG JIANG
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1398
Τιμή Έκδοσης
€22.20
Τιμή Πολιτείας
€15.54
(-30%)
Κερδίζετε €6.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ξέρεις τι είναι το τοτέμ του λύκου; Μια πνευματική δύναμη ενός προς δέκα, προς εκατό, χίλιους, δέκα χιλιάδες.
Προστατεύει τη μεγάλη ζωή στο βοσκότοπο. Ο ουρανός ανέκαθεν έβλεπε ότι η μεγάλη ζωή κουμαντάρει τη μικρή, ότι η ζωή του ουρανού κουμαντάρει εκείνη των ανθρώπων. Αν τιμάς πραγματικά το τοτέμ του λύκου, πρέπει να στηρίξεις τον ουρανό και τη γη, τη φύση και τη μεγάλη ζωή του βοσκότοπου, οφείλεις να συνεχίσεις να παλεύεις όσο υπάρχει έστω κι ένας λύκος".
Στα τέλη του 1960, ο Κινέζος φοιτητής Τσεν Ζεν προσφέρει εθελοντική εργασία σ' έναν απομονωμένο καταυλισμό νομάδων στη Μογγολία. Εκεί ανακαλύπτει έναν κόσμο που δεν είχε ποτέ του φανταστεί: μια ειδυλλιακά απλή ζωή βασισμένη στην αιώνια μάχη μεταξύ λύκων και ανθρώπων, σ' ένα συνεχή αγώνα για επιβίωση.
Το θαυμάσιο πορτρέτο ενός τόπου κι ενός πολιτισμού που δεν υπάρχει πια, σκιαγραφημένο σ' ένα βιβλίο που ξάφνιασε, συγκίνησε και προκάλεσε τους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το Τοτέμ του Λύκου" με έκανε να δω πράγματα που δεν έτυχε ποτέ να σκεφτώ, να νιώσω συναισθήματα που δεν είχα υποψιαστεί, να στρέψω το βλέμμα στις αχανείς στέπες της Μογγολίας. Όσο ξένο και ίσως εξωτικό ακούγεται, "Το Τοτέμ του Λύκου" είναι ένα βιβλίο που προσπαθεί να δώσει μια πυξίδα. Δεν έχει τύχει ποτέ σε κανένα άλλο μυθιστόρημα να διαβάσω τόσο εξαίσιες περιγραφές για τη σχέση ανθρώπου και ζώου.
Ανυπέρβλητες οι περιγραφές της φύσης, μοναδικά τα βουβά ξεσπάσματα των ηρώων , καθώς δοκιμάζουν την ανθρώπινη φύση τους μπροστά στο μεγαλείο της ζωής και του θανάτου". (Νίκος Βατόπουλος, "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
"Το βιβλίο αναδίνει το μυστήριο ενός παραμυθιού. Αυτό και είναι λίγο ως πολύ: μια διφορούμενη αφήγηση η οποία, επικεντρωμένη στον τρόπο με τον οποίο ο "μοναχικός λύκος" ζει και σχετίζεται με τα άλλα μέλη της αγέλης και με τον άνθρωπο, μιλάει για την περιβαλλοντική καταστροφή, για την πνευματική ελευθερία, για την περίπλοκη αντενέργεια νομαδικής και εγκατεστημένης ζωής, ζώων και ανθρώπων, φύσης και πολιτισμού". (Κατερίνα Σχινά, "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ")
"Αυτό το μυθιστόρημα φαίνεται πως κατάφερε να αφυπνίσει την Κίνα από τον βαθύ δογματικό ύπνο στον οποίο τη βύθισε το καθεστώς του Μάο..." (LIRE)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςWOLF TOTEM
ISBN139789604530809
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2014
Αριθμός σελίδων696
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΜετάφρασηΜΠΑΝΙΑ Θ. ΧΡΥΣΑ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΙΡΟΥΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΝΓΚ ΖΙΑΝΓΚ
Κωδικός Πολιτείας4580-1398
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Αρετή Φατούρου, Chaosman, Christos Kitsos, fasolaki13

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[11/02/2023] Rory.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο! Πολύ ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την προτελευταία σελίδα περνώντας ωραία μηνύματα χωρίς να τα εκβιάσει.. και είναι εντυπωσιακό το επίτευγμα αν λάβουμε υπόψη ότι δεν είναι καμιά ιστορία με εναλλαγές ή δράση κτλ. Η τελευταία σελίδα (βασικά το τέλος εννοώ) έπαιρνε μιας μικρής βελτίωσης αλλά δεν μειώνει όυτε στο ελάχιστο την ποιότητα και την αξία αυτού του έπους!
[25/08/2018] GiorgosP.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα! Νομίζεις ότι είσαι εκεί.... Ο εκπαιδευτής που έγινε εκπαιδευόμενος. Ένας ύμνος για τη φύση. Ένας ύμνος για την ευαίσθητη και εύθραυστη ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και παράδοσης. Σε μια άλλη εποχή που ίσως, νομίζουμε ότι είναι τόσο μακριά μας, αλλά βρίσκεται ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών.
[28/05/2017] Venieris.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ ωραία δουλειά. Διαβάζετε εύκολα, περιγράφει με καθαρό τρόπο την ζωή των κατοίκων της Εσωτερικής Μογγολίας και δίνει μαθήματα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Για μένα, το βιβλίο μετά το τοτέμ βγήκε δύσκολα γιατί είχα μπει τόσο μέσα στο σύμπαν που ό,τι και να έπιανα μου φαινόταν απλώς μία ιστοριούλα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS