Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΟΥΣΑ

Η ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΟΥΣΑ

ΚΑΡΑΦΥΛΛΗ ΙΡΕΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1441




Παρουσίαση

Η Καλλιόπη Αδάμ γεννιέται στη Λέσβο στις αρχές του ταραγμένου 20ου αιώνα. Κόρη του διευθυντή του σχολείου στο Μόλυβο, μορφώνεται με τη βοήθεια του πατέρα της κόντρα στις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής και γίνεται δασκάλα, προκαλώντας τα πικρόχολα σχόλια των συγχωριανών της και των συναδέλφων της για τις εκπαιδευτικές μεθόδους της. Ο πόλεμος του '40, η γερμανική Κατοχή, ο Εμφύλιος και η ανελέητη δικτατορία θα την παρασύρουν στη δίνη τους και θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη ζωή της. Ο πρώτος έρωτας, ενσαρκωμένος στο πρόσωπο ενός ωραίου Γερμανού αξιωματικού, θα τη σημαδέψει ανεξίτηλα. Με φόντο το πανέμορφο χωριό του Μόλυβου, παρακολουθούμε την ταραχώδη ζωή της Καλλιόπης Αδάμ, η οποία θα εξελιχθεί σε πρωτοπόρα και ακούραστη αγωνίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών. Μέσα από τις σελίδες της Ασυμβίβαστης Μούσας, η Καλλιόπη αναδύεται σαν ένα σύμβολο ιδεαλισμού, ανεξαρτησίας και θάρρους. Μια συναρπαστική τοιχογραφία του 20ου αιώνα με φόντο το νησί της Μυτιλήνης. Το πορτρέτο μιας ασυμβίβαστης γυναίκας, που έζησε κόντρα στο ρεύμα των καιρών! (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604534289
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2009
Αριθμός σελίδων552
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Κωδικός Πολιτείας4580-1441
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗ, nicole_kg

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

anna0501

Κριτικές για το προϊόν

[15/08/2012] doranet.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο αυτό, είναι το πρώτο της κυρίας Καραφύλλη που διαβάζω.Η ιστορία του σε ταξιδεύει και ίσως όχι από την αρχή,αλλά σίγουρα στη συνέχεια σε καθηλώνει.Η ζωή της ηρωίδα,της "ασυμβίβαστης´´ Καλλιόπης Αδάμ που προσπαθεί Και καταφέρνει ,τόσα χρόνια πριν, να ξεπεράσει νοοτροπίες που ακόμα και σήμερα μας εγκλωβίζουν είναι αξιοθάυμαστη.Επίσης η περιγραφή της περιόδου της Κατοχής είναι ρεαλιστική αλλά όχι απογοητευτική,τόσο ώστε να γίνεται η ιστορία καταθλιπτική και να δημιουργείται ´´βαριά´´ ατμόσφαιρα. Λίγο κουραστική ήταν η αναφορά ονόματων, αλλά και να μην τα συγκρατήσεις, δεν αποτελεί πρόβλημα στη ροή της υπόθεσης. Τέλος,ίσως η λέξη ´´μούσα´´ στον τίτλο να δημιουργεί άλλη αίσθηση για την υπόθεση, αλλά αιτιολογείται και συνδέεται άμεσα με το περιεχόμενο του βιβλίου. Σαν γενική εντύπωση, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια αναμφίβολη πρότας αγοράς.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΑ ΚΑΛΕ ΤΩΡΑΑΑ!
ΒΡΑΝΑ ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ
€14.50 €5.07
(-65%)
Κερδίζετε €9.43
ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ELIAS NORBERT
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS