Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ

+
-
LARSSON STIEG
Κωδ. Πολιτείας: 4580-1527
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

H Χάριετ Βάνιερ εξαφανίστηκε πριν από τριάντα έξι χρόνια κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ στο σουηδικό θέρετρο Χέντεμπι. Παρά τις έρευνες της αστυνομίας, δε βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος της δεκαεξάχρονης κοπέλας. Το έσκασε; Έπεσε θύμα απαγωγής; Ή θύμα δολοφονίας; Κανείς δε γνωρίζει - η υπόθεση έκλεισε, όλοι ξέχασαν τις λεπτομέρειες.
Όλοι, εκτός από το θείο της Χάριετ, τον Χένρικ Βάνιερ, έναν ηλικιωμένο βιομήχανο, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να λύσει το μυστήριο προτού πεθάνει. Στους τοίχους του γραφείου του υπάρχουν σαράντα τρία κορνιζαρισμένα λουλούδια. Τα επτά πρώτα ήταν δώρα από την ανιψιά του. Τα υπόλοιπα έφταναν ανώνυμα κάθε χρόνο στα γενέθλιά του.
Έτσι αρχίζει το MILLENNIUM, μια περιπέτεια εγκλήματος και τιμωρίας, σεξουαλικής διαστροφής και οικονομικής απάτης, αλλά και μια τρυφερή ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν κατατρεγμένο δημοσιογράφο και ένα ανορεκτικό κορίτσι με τατουάζ, άσο στους υπολογιστές.
Ένα μνημειώδες πολιτικοοικονομικό αλλά και ερωτικό θρίλερ που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη! (Από τον εκδότη)

Ο Λάρσον στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας του προλαβαίνει να μιλήσει για όλα: την πολιτική, την οικονομία, τον φασισμό, τον μισογυνισμό, τη βία, την ψυχική ασθένεια. [...] Η αστυνομική υπόθεση που υφαίνει τον καμβά της αφήγησης είναι ένα τυπικό "μυστήριο του κλειδωμένου δωματίου", μόνο που το δωμάτιο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα ολόκληρο νησί. Με την αφορμή της αστυνομικής πλοκής, ξεδιπλώνεται μια πλατιά αφήγηση με πολλά παράλληλα νήματα και δεκάδες ήρωες. (Σοφία Νικολαΐδου, Τα Νέα, Βιβλιοδρόμιο, 11/7/2009)

Εξαιρετικά τα σχεδόν δοκιμιακά κομμάτια για τον σαδομαζοχισμό και οι ήρωες τόσο απτοί που είναι να λυπάσαι για τον πρόωρο θάνατο του συγγραφέα, ο οποίος δεν πρόλαβε παρά να υπογράψει τρία βιβλία. Πολυεπίπεδο, με πολυπρισματική αφήγηση και δομή βιβλίο που, παρά το σασπένς, βυθίζεσαι τόσο στα όσα καταγγέλλει κι αναζητά που δεν θέλεις να σου τελειώσει για να μη το αφήσεις από το χέρι. (Ελένη Γκίκα, Έθνος, 14/6/2009)

Ο συγγραφέας συνδυάζει αριστοτεχνικά το μυθιστόρημα μυστηρίου που θεμελιώνεται στο "ποιος έκανε το έγκλημα", με πιθανούς δράστες ανθρώπους υπεράνω υποψίας, και στο θρίλερ αμερικανικού τύπου με κατά συρροήν δολοφόνους. Αυτό που κυρίως τον προβληματίζει είναι το ζήτημα των γυναικών που πέφτουν θύματα ανδρικής βίας και ο ναζισμός που άνθησε στη Σουηδία στη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Ο Λάρσον που ως ρεπόρτερ είχε ασχοληθεί με τον ρατσισμό και τις ακροδεξιές οργανώσεις με την τριλογία του ήθελε να μιλήσει για τη Σουηδία του 21ου αιώνα, με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία, την εγκληματική συμπεριφορά ορισμένων επιχειρηματιών, τις απάτες στο τραπεζικό σύστημα, την εκτεταμένη διαφθορά, τους απατεώνες που χρησιμοποιούν κρατικούς πόρους για να πλουτίσουν, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. (Φίλιππος Φιλίππου, Το Βήμα, 10/5/2009)

Περιεχόμενα

Επιμέλεια - διόρθωση κειμένου: Βασιλική Κνήτου
Διόρθωση: Κατερίνα Λελούδη
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMAN SOM HATAR KVINNOR
ISBN139789604535200
ΕκδότηςΨΥΧΟΓΙΟΣ
ΣειράMILLENNIUM 1
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2012
Αριθμός σελίδων680
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΙΜΠΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΜετάφρασηΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΚΝΗΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΑΡΣΟΝ ΣΤΙΓΚ
Κωδικός Πολιτείας4580-1527
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

iter_impius, travelgirl290, jamaoua, Iosif, thalaki9, antonis1992, sabrina, MAATHNASOPOULOU, evdoxsap

Κριτικές για το προϊόν

[08/06/2017] zorzzano.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Θα διαφωνήσω με τους φίλους που έχουν γράψει κριτική για το βιβλίο. Προφανώς διαβάζεται με ενδιαφέρον , κυρίως για το οικονομικό - κοινωνικό περιβάλλον και τις συνθήκες στις οποίες εξελίσσεται η υπόθεση παρά για την ίδια την ιστορία. Δεν νομίζω όμως ότι πρόκειται για το αριστούργημα που αναγράφεται στις άλλες κριτικές , απλά είναι ένα καλογραμμένο αστυνομικό - κοινωνικό θρίλερ.
[18/12/2016] sabrina.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το είχα δει όταν είχε βγει σε ταινία και ΕΥΤΥΧΩΣ δεν το θυμόμουν καθόλου! Οπότε το ρούφηξα χωρίς να ξέρω τι να περιμένω. Τέλειο βιβλίο! Εκεί που λες ότι έχει τελειώσει, σου επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο από τους προλαλίσαντες! Απλά ΤΕΛΕΙΟ!
[18/08/2013] simoskou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ιδιοφυες και καταιγιστικο ειναι το ελαχιστο που μπορει κανεις να γραψει. Συστηνεται ανεπιφυλακτα ακομα και σε ορκισμενους εχθρους της αστυνομικης λογοτεχνιας. Τα ιδια ισχυουν και για τα αλλα δυο βιβλια της τριλογιας
[18/08/2013] travelgirl290.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τι να γράψω γι'αυτό το βιβλίο που δεν έχουν γράψει ήδη παραπάνω...Σύνθετη πλοκή και χαρακτήρες, με ένα ρυθμό που δεν σε αφήνει να σταματήσεις .Θα συμφωνήσω με τον/την kliovirgo δεν μπορούσα να το αφήσω στιγμή κάτω , ξενυχτούσα κάθε βράδυ λέγοντας στον εαυτό μου άλλον ένα κεφάλαιο και πάω για ύπνο ....τελικά ξυμέρωνε και σταματούσα. Κρίμα που έχει πεθάνει ο συγγραφέας γιατί ήθελα να δω τι άλλους χαρακτήρες θα μας παρουσίαζε.
[30/06/2013] KLIOVIRGO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια τριλογία που σε καθηλώνει με την πολυπλοκότητά της, την ευρηματικότητα του συγγραφέα να μπλέξει τις ζωές δύο τελείως αταίριαστων ατόμων: της ανορεξικής, κοινωνικά απροσάρμοστης, αμφισεξουαλικής και στολισμένης με ένα τατουάζ ενός τεράστιου δράκου και αμέτρητα σκουλαρίκια, Λίσμπετ Σαλάντερ και του επιτυχημένου δημοσιογράφου - συγγραφέα και διακεκριμένου γόη Μάικλ Μπλούμκβιστ! Όταν ξεκίνησα το πρώτο βιβλίο είχα τρομερό πρόβλημα με τα απερίγραπτα σουηδικά ονόματα ανθρώπων και τοποθεσιών και τον απίστευτο καταιγισμό πληροφοριών και στοιχείων, τόσο που άρχισα να αμφιβάλω σοβαρά για το I.Q μου.... Στη συνέχεια άρχισε να με κερδίζει τόσο πολύ η πλοκή, η ανορεξική και ιδιόμορφη Λίσμπετ που, παρά την εμφάνιση "φρικιού" έκρυβε ένα βασανισμένο, τρυφερό και πανέξυπνο άνθρωπο και η επιθυμία μου να δω όλα αυτά τα φαινομενικά υψηλόβαθμα στελέχη της σουηδικής κοινωνίας και του επιχειρηματικού της κόσμου να πληρώσουν για όλα τα αίσχη που έκαναν, που βυθίστηκα στον κόσμο του Λάρσον χωρίς δεύτερη σκέψη! Τέλειωνα το ένα βιβλίο και ανυπομονούσα να ξεκινήσω το επόμενο...! Ατέλειωτα βράδια ξενυχτώντας για να διαβάσω ακόμα μια σελίδα, να τελειώσω ακόμα ένα κεφάλαιο με αποζημίωσαν με την απίστευτη εμπειρία ανάγνωσης αυτής της εξαιρετικής τριλογίας! Πραγματκά λυπήθηκα βαθιά γιατί ο δημιουργός αυτού του έπους δεν είχε την ευκαιρία να νιώσει την επιτυχία και την αναγνώριση που του άξιζε όσο ζούσε!!!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ 1944-1946
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Δ. ΙΑΚΩΒΟΣ
€17.14 €8.57
(-50%)
Κερδίζετε €8.57
ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS