Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ - Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ Τ

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ

ΜΠΟΥΓΑΣ Κ. ΙΩΑΝΝΗΣ (ιστορικός)
Κωδ. Πολιτείας: 1690-0125




Παρουσίαση

Αυτή είναι η πραγματική ιστορία της Ειρήνης Δαμοπούλου από τον Άγιο Δημήτριο, ένα μικρό χωριό κοντά στην Καστοριά, στην Δυτική Μακεδονία, η οποία σαν νεαρό κορίτσι σύρθηκε στο Παραπέτασμα μαζί με όλη την οικογένειά της, όμηρη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ). Η ομηρία της κράτησε από το 1947 έως το 1954. Πρώτα διατάχθηκε να εγκαταλείψει το χωριό της και εξαναγκάσθηκε να ζει σε μια καλύβα στο πλησίον δάσος. Μετά από μερικούς μήνες, οι απαγωγείς της την πέρασαν από την άλλη πλευρά των συνόρων και μετά από πεζοπορία αρκετών ημερών την οδήγησαν βαθιά στο εσωτερικό της Αλβανίας του Χότζα. Εκεί, την φυλάκισαν σε άθλια στρατόπεδα που είχε το ΚΚΕ. Η αιχμαλωσία της συνεχίσθηκε (. . .). Την ιστορία της Ειρήνης την μαγνητοφώνησα από το στόμα της σε μακρά συνάντηση που είχα μαζί της στο Μόντρεαλ την 23η Ιουνίου 2002. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604540228
ΕκδότηςΕΡΩΔΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2007
Αριθμός σελίδων190
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ
Κωδικός Πολιτείας1690-0125
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Ionidios1978, Histor10, csecon, giannisatha87, riminitis, spykanel, proteos, ilisios, pmv732

Κριτικές για το προϊόν

[01/01/2017] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μια οικογενεια στιγματισμενη ως απο τους κομμουνιστες. Απαγεται στον σοσιαλιστικο παραδεισο μετα την ηττα της οργανωμενγς ενοπλης μειοψηφιας που στασιασε για να καθησει στο σβερκο της ανοργανωτης πλειοψηφιας. Μανα με ανηλικα παιδια. Δεν προσκυνα. Απομονωνεται κατα διαταγην του κομματος στο στρατοπεδο οπου διαβιωνουν μαζι με αλλους αλλα και με ανταρτες (που ηδη αρχισαν να καταλαβαινουν τι εστι παραδεισος). Αγωνιζεται να επιστρεψει οικαδε μαζι με αλλους απαχθεντες. Μετα απο παρεμβασεις της Ελληνικης κυβερνησης και διεθνεις πιεσεις, επιστρεφει μαζι με εκατονταδες αλλους απαχθεντες, υπο τα ζηλοφθονα βλεμματα των παραμενοντων στον παραδεισο . Η Φρειδερικη τους υποδεχεται, τους ντυνει, τους σιτιζει, τους στεγαζει, τους βρισκει εργασια, βαζει σε σχολες τα παιδια να μαθουν τεχνη. Ξαναφτιαχνουν τη ζωη τους, βρισκονται με τα αλλα μελη της οικογενειας, που γλυτωσαν το ταξιδι και την παραμονη στον παραδεισο. Μια σπαρακτικη αφηγηση του κ. Μπουγα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS