Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΙΜΑΡΕΤ - ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

ΙΜΑΡΕΤ

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ

ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1329




Παρουσίαση

Άρτα 1854. Τουρκοκρατία. Δύο αγόρια γεννιούνται την ίδια νύχτα, ένας Έλληνας κι ένας Τούρκος, και η μοίρα τους κάνει ομογάλακτους. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή τους με φόντο την άγνωστη στο πλατύ κοινό ιστορία της περιοχής, και όχι μόνο. Μια ολόκληρη εποχή αναπαριστάνεται με μοναδικό τρόπο και χωρίς προκατάληψη παράλληλα με την περιπέτεια, τη δράση, τον έρωτα, τις κωμικές ή τις τραγικές καταστάσεις. Στη σκιά του ρολογιού που χτυπά τις οθωμανικές ώρες Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι. Οι δύο φίλοι, ο Λιόντος και ο Νετζίπ, μια δολοφονία μυστήριο, ο παππούς Ισμαήλ, η «μικρή» ακόμη Ελλάδα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο φανατικός Ντογάν, συγκρούσεις, επαναστάσεις, συνύπαρξη, καθημερινή ζωή, χοροεσπερίδες, Καφέ Αμάν, πετροπόλεμος, Απόκριες, Ραμαζάνι, χαμάμ, ο τουρκικός μπερντές του Καραγκιόζη, αφορισμοί, ο «άλλος» στα πρόσωπα και στις συνήθειες των κατοίκων των τριών φυλών, λαθρεμπόριο, κολίγοι, τσιφλικάδες, πλούτος και εξαθλίωση, γλυκιά και πικρή ζωή. Όλα έχουν θέση στο ιμαρέτ του Θεού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604554447
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΒραβείοΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΚΕΒΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων566
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2760-1329
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

nfr, geogatz, Μαργιάννα Αξαρλή , sdontis, niska, ioannapap, MAATHNASOPOULOU, ninagal, sergios1957, barbiekar

Κριτικές για το προϊόν

[01/06/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτικό βιβλίο από έναν συγγραφέα που θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός ιστορικός, λαογράφος, γλωσσολόγος! Πρόκειται για έναν ύμνο στην ανθρώπινη φιλία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, αλλά με τα ίδια σχεδόν βιώματα. Η κινηματογραφική αφήγηση, οι λεπτομερείς περιγραφές της Άρτας του 19ου αι., οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και η γλώσσα με πρωταγωνίστρια τη γλωσσική ντοπιολαλιά καθηλώνουν τον αναγνώστη, ο οποίος ψυχαγωγείται, αλλά και ενημερώνεται και συγκινείται συγχρόνως! Είναι η δεύτερη φορά που το διάβασα!
[03/09/2017] ausopetoy.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τρομερό βιβλίο,σε μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής,καλογραμμένο χωρίς να το βαρεθείς καθόλου!!Κυριολεκτικά το ρουφάς!!
[23/04/2013] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Συμπαθέστατο ιστορικό μυθιστόρημα. Διαδραματίζεται τα έτη 1854-1880 περίπου, στην -τουρκοκρατούμενη- Άρτα. Ενδιαφέρον ως προς την αναπαράσταση της εποχής, την περιγραφή της καθημερινής ζωής και των κοινωνικοπολιτικών συνθηκών της περιόδου. Συγκινητικό σε κάποια σημεία και βαθιά ανθρώπινο. Διαβάζεται ευχάριστα, χωρίς να είναι κάτι το ανεπανάληπτο.
[16/08/2012] doranet.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πραγματικά αποτελεί εξαιρετικό μυθιστόρημα.Δίκαια κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστων Σίγουρη επιλογή για όσους θέλουν ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, με ιστορικά στοιχεία.Η υπόθεση,οι ήρωες και οι καταστάσεις που εξελλίσονται σε καθηλώνουν.
[27/06/2012] Μαργιάννα Αξαρλή .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό μυθιστόρημα, καλογραμμένο, με ιστορικές πληροφορίες. Χειμαρρώδης γλώσσα, μαγευτική ατμόσφαιρα. Από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα τελευταία.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Κήπος
SIMONETTI PABLO
€8.70 €3.04
(-65%)
Κερδίζετε €5.66
ΚΟΜΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ
STOKER BRAM
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS