Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ( ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ /ΣΕΙ

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

MILLER HENRY
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1438




Παρουσίαση

"Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε πως είμαστε χειραφετημένος λαός. Λέμε ότι είμαστε δημοκράτες, ότι αγαπάμε την ελευθερία, ότι είμαστε απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και μίση. Εδώ είναι το χωνευτήρι, η έδρα ενός μεγάλου πειράματος της ανθρωπότητας. Όμορφες λέξεις, γεμάτες ευγενικό, ιδεαλιστικό συναίσθημα. Στην πραγματικότητα είμαστε ένας χυδαίος, πιεστικός όχλος με πάθη που εύκολα υποκινούν οι δημαγωγοί, οι δημοσιογράφοι, οι θρησκόληπτοι αγύρτες, οι ταραχοποιοί και άλλοι παρόμοιοι. Το να αποκαλείς τέτοιο κατασκεύασμα κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων είναι βλασφημία. Τι έχουμε να προσφέρουμε στον κόσμο εξόν το υπεράφθονο πλιάτσικο που απερίσκεπτα αποσπάμε από τη γη με τη μανιασμένη αυταπάτη ότι αυτή η τρελαμένη δραστηριότητα αποτελεί πρόοδο και διαφωτισμό; Η χώρα των ευκαιριών έχει γίνει η χώρα του δίχως νόημα ιδρώτα και μόχθου".

Ο Χένρι Μίλερ επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ύστερα από δέκα χρόνια παραμονής στο Παρίσι, το 1940 και αποφασίζει να ξαναγνωρίσει την πατρίδα του, να την ανακαλύψει εκ νέου. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι στην αμερικάνικη ενδοχώρα παρέα με τον φίλο του τον ζωγράφο Έιμπ Ράτνερ. Αυτό το βιβλίο είναι η καταγραφή των περιπετειών του, των ανθρώπων, επώνυμων και ανώνυμων, που γνώρισε στη διαδρομή, αλλά και ένα δριμύ κατηγορώ για το αμερικάνικο όνειρο που μετατράπηκε σε κλιματιζόμενο εφιάλτη. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο Χένρι Μίλερ -μέσα από μια εξπρεσιονιστική γραφή που αποθεώνεται από τη διαπεραστική υποκειμενική του ματιά και τη σταθερά ευρηματική προβολή έντονων συγκινησιακών καταστάσεων- κατάφερε να δημιουργήσει ένα βιβλίο τολμηρό για την εποχή του και -από κάθε άποψη- προφητικό. Και αυτό γιατί, όχι μόνο δεν συμμερίζεται τον -αυτονόητο τότε- ενθουσιασμό της γενιάς του για την τεχνολογική πρόοδο, αλλά με μία ασυνήθιστη οξυδέρκεια σαρκάζει έναν επιφανειακό τρόπο ζωής που συνήθως πνίγεται στα ρηχά. [...] Πάντως, αυτό που πρωτίστως κατάφερε ο Μίλερ -σε καιρούς μάλλον ανυποψίαστους- ήταν να εισηγηθεί μια καθημερινότητα λιγότερο τοξική, μια ζωή λιτότητας και ουσίας εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον. Αλλά και κάτι ακόμα: Να διαγνώσει εγκαίρως την παθογένεια του καπιταλισμού, τις ιδιαιτερότητες και τις διαφαινόμενες αδυναμίες του, επιφυλάσσοντας στην "ευημερία" και στην "πρόοδο" της εποχής του μια προκλητικά απαισιόδοξη, απρόσμενα αιχμηρή και -πάνω απΆ όλα- εντυπωσιακά σύγχρονη ματιά. (Γιώργος Βαϊλάκης, Ημερησία, 25/7/2009)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE AIR-CONDITIONED NIGHTMARE
ISBN139789604555727
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2009
Αριθμός σελίδων402
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΙΛΕΡ ΧΕΝΡΙ
Κωδικός Πολιτείας2760-1438
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iwanna

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ellinida, stavikok, godot, ELENA2005, stathism, aposdrak, giovand, KoMaFi, johatzi, ΦΜ70, GKOLIANOPOULOS_G, nefmpi, maria vouka, NickAngel

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ
CAPPONI NICCOLO
€19.41 €5.82
(-70%)
Κερδίζετε €13.59

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS