Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΕΡΙΣΜΟΣ - Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΝΤΕΙΝ - ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛ

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΘΕΡΙΣΜΟΣ - Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΝΤΕΙΝ - ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ - Ο ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

HAMMETT DASHIELL
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1464




Παρουσίαση

Μια συλλεκτική έκδοση για τους λάτρεις του αστυνομικού αλλά και για κάθε αναγνώστη. Ο Ντάσιελ Χάμετ είναι ο γενάρχης της αμερικάνικης αστυνομικής λογοτεχνίας, οι ιστορίες του είναι θρυλικές και έχουν μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο. Κλασικά νουάρ, με πρωταγωνιστές σκληροτράχηλους ντετέκτιβ αλά Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και μοιραίες γυναίκες αλά Λορίν Μπακόλ. Αυτά τα τέσσερα βιβλία είναι ό,τι πρέπει να έχει διαβάσει κανείς από Χάμετ. [...] Ένας από τους θεμελιωτές του είδους, κατάφερε να αναγάγει το αστυνομικό σε λογοτεχνία μέσα από τον αφτιασίδωτο ρεαλισμό των ιστοριών του, ενώ αποτύπωσε τη σκοτεινή πλευρά της αμερικάνικης κοινωνίας, όπου κυριαρχούν η απληστία, η βαρβαρότητα και ο δόλος. Για τις πολιτικές του πεποιθήσεις (ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος) έγινε στόχος της αντικομμουνιστικής καμπάνιας του ΜακΚάρθι και προτίμησε να περάσει πέντε μήνες στη φυλακή παρά να καταθέσει σε βάρος τεσσάρων συντρόφων του. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο Ντάσιελ Χάμετ (1894-1961) ήταν εκείνος ο νέος συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών που έμελλε να ανταποκριθεί πλήρως στις καινούργιες συνθήκες, δημιουργώντας τον αρχετυπικό τύπο του σκληροτράχηλου ιδιωτικού αστυνομικού - ο οποίος βρισκόταν σε απόλυτη αντιστοιχία με την εποχή του: ο λόγος για τον Σαμ Σπέιντ, τον κυνικό, απόμακρο αλλά και απρόσμενα ηθικό ντετέκτιβ. Αυτός ο μοναχικός και αποξενωμένος συναισθηματικά από τον κόσμο χαρακτήρας -που δεν εμπιστεύεται κανέναν- αποτελεί τη μεγάλη καινοτομία του συγγραφέα με την τιμωρία του εγκλήματος να μην είναι παρά μία μόνο λεπτομέρεια, η οποία δεν αλλάζει σε τίποτα τη δυσθυμία, την απομόνωσή του, τη γενικευμένη αίσθηση του κενού. Αυτό που -πάνω απ' όλα- κατάφερε ο Χάμετ ήταν να εμπλουτίσει τη μέχρι τότε τυποποιημένη μορφή του ιδιωτικού αστυνομικού με τον παραλογισμό της αμερικανικής καθημερινότητας, τους συλλογικούς και υποσυνείδητους φόβους της και να εκφράσει, ακολούθως, το πραγματικό δράμα των ανθρώπων του καιρού του. Άλλωστε και ο ίδιος είχε εργαστεί ως ντετέκτιβ και γνώριζε τον κόσμο του εγκλήματος από μέσα. Κάπως έτσι ο Κόκκινος θερισμός ήρθε αβίαστα να αποτυπώσει τη διαφθορά και τη βία που μάστιζαν την Αμερική της εποχής εκείνης. [...] Όσο για την Κατάρα των Ντέιν οδηγεί τη μυθοπλασία του Αμερικανού συγγραφέα ένα βήμα πιο πέρα, αφού καταφέρνει πλέον και συνδυάζει τη δεξιοτεχνική σκιαγράφηση των ημερών του με μια πιο σύνθετη και απαιτητική πλοκή. [...] Και τέλος, το Γεράκι της Μάλτας αποτελεί εκείνο το εμβληματικό αστυνομικό μυθιστόρημα όπου ένας φόνος ή μια λεπτομερειακή περιγραφή αποτελούν -εξίσου- τα αναπόσπαστα κομμάτια ενός αινίγματος που είναι θέμα χρόνου να εξιχνιασθεί. [...] Τελικά, το Γεράκι της Μάλτας αποδεικνύεται μια διαχρονική πραγματεία της απληστίας - ένα σκληρό αστυνομικό μυθιστόρημα, με αδρούς χαρακτήρες και έντονη δράση γεμάτη ανατροπές, το οποίο δίκαια θεωρείται κλασικό στο είδος του. (Γιώργος Βαϊλάκης ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 13/8/2009)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604556205
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2009
Αριθμός σελίδων840
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΜΕΤ ΝΤΑΣΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2760-1464
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΚΛΑΙΡΗ ΜΠ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kras4, giovand, ammalia, g_lakkas, tim8, hsimpson, areti.gigel, AsFanePadespani

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS