Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΙΑ ( ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ /Σ

ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΙΑ

MCCULLERS CARSON
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1535




Παρουσίαση

Στον αμερικανικό Νότο του 1948, ο λοχαγός Πέντερτον δυσκολεύεται να επιβληθεί στην εγωκεντρική και αναιδή σύζυγό του, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για την ερωτική της σχέση με έναν γείτονα αξιωματικό, ο γάμος του οποίου είναι επίσης κλονισμένος. Η εμφάνιση ενός ηδονοβλεψία στρατιώτη θα φέρει στην επιφάνεια τα σεξουαλικά απωθημένα των δύο ζευγαριών.
Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον Τζον Χιούστον (1967), με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Μάρλον Μπράντο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχεδιασμένο με άψογο τρόπο. Διακρίνεται για την επιγραμματική ακρίβειά του. Επιπλέον, πιστεύω πως καταφέρνει άψογα να επιβάλει την πραγματικότητά του, να δημιουργήσει έναν κόσμο δικό του, κι αυτό είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει κυρίως το έργο ενός μεγάλου καλλιτέχνη από ενός επαγγελματία συγγραφέα. (Από το επίμετρο του Τενεσί Ουίλιαμς)

Με το πυκνό της λόγο, με ένα ύφος σχεδόν κλινικό και με μια αξιοθαύμαστη "επιγραμματική ακρίβεια", όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Τενεσί Ουίλαμς, η Μακ Κάλερς συνθέτει ένα αξέχαστο, δυνατό δράμα. Ο αναγνώστης έχει την εντύπωση πως όλο το σκηνικό του μυθιστορήματος είναι βυθισμένο στο ημίφως. Σχεδόν τίποτε δεν λέγεται με τον όνομα του αν και την ίδια στιγμή είναι όλα παρόντα έτοιμα να θέσουν εκτός λειτουργίας κάθε πτυχή της ζωής. Η δύναμη της αφήγησης της Μακ Κάλερς επιβάλλεται στον αναγνώστη του που αρχίζει να συμμερίζεται τη βαριά μελαγχολία του νότου, τη μοναξιά του στρατοπέδου, την υγρασία του δάσους, τη μυρωδιά των στάβλων μέσα στους οποίους αναμετράται συχνά η ματιά του λοχαγού με εκείνη του μοναχικού στρατιώτη. Το επίμετρο του Τενεσί Ουίλιαμς δίνει - μεταξύ άλλων - στοιχεία για την υποδοχή του βιβλίου και για τη θέση της Μακ Κάλερς στην αμερικανική αφηγηματική παράδοση. Δικαίως οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο στη σειρά "αριστουργήματα του 20ού αιώνα". (Εύη Καρκίτη, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 27/6/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςREFLECTIONS IN A GOLDEN EYE
ISBN139789604556519
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων186
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΠΛΑΚΟΝΟΥΡΗ ΑΛΕΚΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΚΚΑΛΕΡΣ ΚΑΡΣΟΝ
Κωδικός Πολιτείας2760-1535
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ntamazaki, geogatz, pampos, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

sharpblad3, kirtka, Krvag, mania_sg

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
HOFFMAN MARY
€12.70 €5.08
(-60%)
Κερδίζετε €7.62
ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS