Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ( ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ /ΣΕΙΡΑ )

ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

JOHNSON GEORGE
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1510




Παρουσίαση

Ο George Johnson γράφει ένα συναρπαστικό βιβλίο για τα δέκα ομορφότερα πειράματα στην ιστορία της επιστήμης. Μας μεταφέρει σε εποχές που ο κόσμος έμοιαζε γεμάτος με μυστηριώδεις δυνάμεις και οι επιστήμονες προσπαθούσαν να κατανοήσουν το φως, τον ηλεκτρισμό και τις καρδιές των θηλαστικών πάνω στο ανατομικό τραπέζι. Βλέπουμε τον Γαλιλαίο να τραγουδά για να κρατά τον χρόνο καθώς μετρά την έλξη της βαρύτητας και τον Νεύτωνα να εισάγει προσεκτικά μια βελόνα πίσω από το μάτι του για να διαπιστώσει πώς το φως προκαλεί δονήσεις στον αμφιβληστροειδή. Ο Λουίτζι Γκαλβάνι στέλνει ηλεκτρικό ρεύμα σε πόδια βατράχων παρατηρώντας τις συσπάσεις των μυών και ο Ιβάν Παβλόφ προκαλεί σιελόρροια στα περίφημα πλέον σκυλιά του με ανιούσες και κατιούσες μουσικές κλίμακες. Το βιβλίο μάς μεταφέρει στη ρομαντική εποχή της επιστήμης και μας δείχνει την έξαψη του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με το άγνωστο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το πείραμα, δηλαδή ο συστηματικός και εμπειρικός έλεγχος ακόμη και της πιο παλαβής επιστημονικής υπόθεσης, είναι ό,τι πρωτίστως διαφοροποιεί τον επιστημονικό τρόπο σκέψης από τους άλλους τρόπους σκέψης (φιλοσοφικό, θρησκευτικό, καλλιτεχνικό) που έχει επινοήσει ο άνθρωπος για να δώσει κάποιο νόημα στην ύπαρξή του και στον κόσμο που τον περιβάλλει. Ποια είναι, ωστόσο, τα δέκα ομορφότερα πειράματα στην ιστορία της επιστήμης;
Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει αυτό το γοητευτικό βιβλίο, γραμμένο από έναν διάσημο Αμερικανό επιστημονικό δημοσιογράφο και πανεπιστημιακό δάσκαλο της επιστημονικής γραφής.
Στις σελίδες του παρελαύνουν μερικοί από τους πρωτεργάτες της επιστημονικής σκέψης και κυρίως τα ιδιοφυή πειραματικά "κόλπα" που επινόησαν για να επιβεβαιώσουν την αλήθεια των απίστευτων επιστημονικών τους οραμάτων.
Από τον Γαλιλαίο μέχρι τον Νεύτωνα και από τον Γουίλιαμ Χάρβεϊ μέχρι τον Ιβάν Παβλόφ, ο συγγραφέας επιστρέφει με κάποια νοσταλγία στη ρομαντική εποχή της συγκρότησης της επιστήμης, η οποία ελάχιστη σχέση έχει με τη σημερινή μαζική και βιομηχανική παραγωγή της επιστημονικής γνώσης. (Σπύρος Μανουσέλης, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 26/6/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE TEN MOST BEAUTIFUL EXPERIMENTS
ISBN139789604556717
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2009
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΑΡΟΥΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΛΟΓΡΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΖΟΝΣΟΝ ΤΖΟΡΤΖ
Κωδικός Πολιτείας2760-1510
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

stathispap, aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΖΑΚΙΝΘΗ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ-ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΘΕΟΦΑΝΙΑ
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45
ΟΥΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
SENFT GERHARD
€16.96 €7.63
(-55%)
Κερδίζετε €9.33

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS