Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ  // ΤΖΑΣΤΙΝ, ΜΠΑΛΤΑΖΑΡ, ΜΑΟΥΝΤΟΛΙΒ, ΚΛ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

ΤΖΑΣΤΙΝ, ΜΠΑΛΤΑΖΑΡ, ΜΑΟΥΝΤΟΛΙΒ, ΚΛΕΑ

+
-
DURRELL LAWRENCE
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1549
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€15.40
(-30%)
Κερδίζετε €6.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το αριστούργημα του Λόρενς Ντάρελ, ενός από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς του β’ μισού του 20ου αιώνα, είναι ένα ολοζώντανο έργο το οποίο επαινέθηκε όσο λίγα. Τζάστιν, Μπαλτάζαρ, Μαουντόλιβ και Κλέα, τα πρόσωπα που δίνουν το όνομά τους στα βιβλία αυτής της τετραλογίας, διαπλέκονται μεταξύ τους ενώ πέμπτη πρωταγωνίστρια η πόλη της Αλεξάνδρειας, εξωτική και παρηκμασμένη, γεμάτη ομορφιά και γραφικότητα, σύμβολο ενός κόσμου κατεξοχήν ερωτικού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κοσμοπολίτης -αλλά Δυτικός- ο συγγραφέας καταφεύγει στον Φρόιντ για να μεταβεί από τη σχετικότητα των μεγεθών στη σχετικότητα της προσωπικότητας που τα ψυχικά της κοιτάσματα είναι συστατικά στοιχεία της ατμόσφαιρας, μέρος μιας νέας αρμονίας, περίπλοκων παθών αλλά και μικρών πολλαπλών δραμάτων που συνθέτουν μια ολόκληρη εποχή. Τα αυτοβιογραφικά στοιχεία είναι τόσα που οδηγούν στον πειρασμό να διαβάσει κανείς το βιβλίο ως ένα είδος έμμεσης αυτοβιογραφίας του Ντάρελ. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν θα το συνιστούσα γιατί έτσι χάνεται η μαγεία του βιβλίου, η διαβρωτική επίδρασή του που πολύ συχνά θυμίζει Προυστ και το δηκτικό του χιούμορ, αναπόσπαστο τμήμα μιας ποιητικής του Ντάρελ όπου η ευαισθησία και η κριτική αποτίμηση προσώπων, καταστάσεων και συμβάντων εναλλάσσονται πολλές φορές στην ίδια παράγραφο. Το Αλεξανδρινό Κουαρτέτο αποτελεί έναν ύμνο, όπως και έναν αποχαιρετισμό προς το ύφος, από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα ατμόσφαιρας της μεταπολεμικής εποχής, η σημασία του οποίου μάλιστα είναι ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι η εποχή στην οποία παραπέμπει αναδύεται μέσα από το προοίμιό της. Ειδικά για μας έχει ειδικότερη σημασία αφού ενέπνευσε ένα από τα καλύτερα έργα της μεταπολεμικής πεζογραφίας μας: τις Ακυβέρνητες πολιτείες του Στρατή Τσίρκα. (Αναστάσης Βιστωνίτης, Το Βήμα, 7/2/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE ALEXANDRIA QUARTET
ISBN139789604557004
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων1000
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Γ. ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΑΡΕΛ ΛΟΡΕΝΣ
Κωδικός Πολιτείας2760-1549
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Νίκος Κ., godot, alkis73, nikAEL, alinaki382017, terpanag

Κριτικές για το προϊόν

[02/02/2019] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το κουαρτέτο είναι από τα βιβλία με την υψηλότερη λογοτεχνικότητα που έχω διαβάσει ποτέ μου (αν υπάρχει τέτοιος όρος). Απίστευτη ομορφιά στον λόγο και τη σκέψη, ένα πραγματικό διαμάντι όσο αφορά αυτό το κομμάτι. Μιλάμε για ένα βιβλίο που έχει πάμπολλες αξιοσημείωτες φράσεις-προτάσεις-παραγράφους. Το πέμπτο αστέρι λείπει γιατί από ένα σημείο και μετά, η σχεδόν πλήρης απουσία πλοκής αρχίζει να κουράζει. Και δεν κουράζει γιατί δεν γίνεται τίποτα (αυτό συμβαίνει σε πολλά κορυφαία έργα). Προσωπικά όμως θεώρησα πως από ένα σημείο και πέρα δεν είχε να δώσει τίποτα παραπάνω από αυτό τον διαρκή γλωσσικό πλούτο με τις απίτευτες παρομοιώσεις και μεταφορές να γεμίζουν σελίδες χωρίς να φωτίζουν ουσιαστικά τους ήρωες παραιτέρω. Πολύ σημαντικό βέβαια το τέχνασμα της αλλαγής οπτικής γωνίας των χαρακτήρων σε κάθε βιβλίο που δίνει ένα καινούργιο ενδιαφέρον και φυσικά...δύναμη στον αναγνώστη να ολοκληρώσει την τετραλογία.
[26/07/2016] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο! Ο αναγνώστης ταξιδεύει στην Αλεξάνδρεια, μέσα απο πάρα πολύ ωραία δοσμένες εικόνες. Ωραία ατμόσφαιρα εποχής, περίπλοκοι χαρακτήρες, ανατροπές στους χαρακτήρες, στις ζωές τους, στα συναισθήματά τους και κατ'επέκταση και στα δικά μας συναισθήματα, αφού μια ιστορία περιγράφεται απο διαφορετικούς ανθρώπους κι άρα διαφορετικές ματιές. Εξαιρετικά γραμμένο βιβλίο.
[28/05/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεξιοτεχνικό αριστούργημα! Απολαυστική γλώσσα, ψυχογράφημα, φιλοσοφικό πόνημα πάνω στην ύπαρξη και τον έρωτα, εξαιρετική εποχική ατμόσφαιρα, μυστήριο και ανατροπές. Από τις πρώτες του αράδες βυθίζεσαι στην ξερή, άνυδρη, κίτρινη ατμόσφαιρα της Αλεξάνδρειας. Εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς -σε βαθμό βερμπαλισμού, ο μοναδικός μου ενδοιασμός-, όπως το κυνήγι της πάπιας, το ψάρεμα, το παραλήρημα του Ναρούζ στην έρημο, τα καφενεία και η αγορά, το αριστοτεχνικό φινάλε με το γράμμα στην Κλέα. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές οπτικές γωνίες και επομένως συνεχείς ανατροπές των χαρακτήρων και των συναισθημάτων τους -και μας απέναντι τους. Καθηλωτικό
[25/04/2013] michalis612.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστούργημα.
[11/12/2011] Νίκος Κ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο και ερωτεύεσαι την μία ηρωίδα, αλλά προχωρώντας νιώθεις μία ακαταμάχητη έλξη για την άλλη ηρωίδα, και τελικά καταλήγεις απελπισμένος να τα έχεις χάσει, ή κάτι πάει στραβά με τους έρωτες σου, ή το μυθιστόρημα είναι πολύ καλό. Μία αριστουργηματική ανατροπή των ίδιων γεγονότων και των ίδιων χαρακτήρων μέσα από τη διαφορετική ματιά των πρωταγωνιστών του. Στις κορυφές της σύγχρονης λογοτεχνίας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ
BERNET JORDI
€7.51 €3.00
(-60%)
Κερδίζετε €4.51
Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
RILEY LUCINDA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS