Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΟΡΔΟΣ ΜΠΑΙΡΟΝ // ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΤΟΥ

ΛΟΡΔΟΣ ΜΠΑΙΡΟΝ

ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΤΟΥ

O'BRIEN EDNA
Κωδ. Πολιτείας: 2760-1617




Παρουσίαση

Ο λόρδος Τζόρτζ Γκόρντον Μπάιρον είχε ύψος 1,74 εκ., χωλό δεξί πόδι, καστανά μαλλιά, μόνιμη χλωμάδα, γκρίζα μάτια στεφανωμένα με σκούρες βλεφαρίδες και μια γοητεία στην οποία δεν μπορούσε κανείς να αντισταθεί, ούτε άντρας ούτε γυναίκα.
Τα πάντα πάνω του ήταν μια αντίφαση, μύστης και ξένος, ωραίος και παραμορφωμένος, σοβαρός και γελοίος, σπάταλος αλλά ενίοτε μίζερος και κυριευμένος από μιαν άγρια ευφυΐα, παγιδευμένη ωστόσο στη μαγγανεία και τη μοχθηρία παιδιού. Ήταν επίσης γιγάντιος ποιητής, αλλά, όπως μας θυμίζει ο ίδιος, η ποίηση είναι ξεχωριστό χάρισμα και ελάχιστα έχει να κάνει με την προσωπική ζωή του δημιουργού της.
Η ολοζώντανη βιογραφία της Έντνα Ο' Μπράιεν διακρίνεται από λιτή ομορφιά, είναι υποδειγματικά ακριβής και επικεντρώνεται στις πολλές και ποικίλες γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του Μπάιρον. Αφηγηματικός πυρήνας της είναι το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον ίδιο, τη γυναίκα του και την ετεροθαλή αδελφή του - μια σχέση που κατέστρεψε τη φήμη του για πάντα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Για τον Έλληνα αναγνώστη, βέβαια, που έχει γαλουχηθεί με τον μύθο του φιλέλληνα «Λόρδου Βύρωνα», τούτη η βιογραφία ίσως αποβεί απομυθοποιητική. Ας μην ξεχνάμε ότι η συγγραφέας της, η Ιρλανδή Έντνα Ο’ Μπράιεν είναι σημαντική μυθιστοριογράφος, με περγαμηνές σε Αγγλία και Αμερική, και η απόφασή της να καταπιαστεί με την «περίπτωση Μπάιρον» δεν θα μπορούσε να είναι σκανδαλοθηρική ή μυθοποιητική. Είναι ωστόσο γραμμένη κατά τον αγγλοσαξονικό τρόπο, με λιτό και στρωτό ύφος, προτάσσοντας τα hard facts (τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα) σε βάρος εικασιών και υποθέσεων». (Κ. Β. Κατσουλάρης, bookpress.gr, 09/03/2011)

"Η Ο' Μπράιεν μας μεταφέρει στον κόσμο του πλέον αχόρταγου ρομαντικού όλων των εποχών". (Harpers Bazaar)

"Η Έντνα Ο' Μπράιεν είναι χαρισματική αφηγήτρια και ειδικά σε ό,τι αφορά ζητήματα καρδιάς". (The Guardian)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBYRON IN LOVE
ISBN139789604557882
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2010
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΣΚΟΥΛΙΚΑΡΗ ΣΟΦΙΑ
ΕπιμέλειαΛΕΛΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)Ο΄ΜΠΡΑΙΑΝ ΕΝΤΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2760-1617
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

JOHNBS, Ron

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ
KADARE ISMAIL
€8.48 €3.39
(-60%)
Κερδίζετε €5.09
ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
MACDONALD JOHN
€34.70 €12.15
(-65%)
Κερδίζετε €22.55

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS