Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (4η ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ Ε. ΙΩΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1800-0433
Τιμή Έκδοσης
€38.16
Τιμή Πολιτείας
€30.53
(-10%)
Κερδίζετε €7.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό καλύπτει όλες τις πλευρές της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο με φωτοβολταϊκά στοιχεία, μιας καθαρής και απόλυτα αξιόπιστης ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, με εφαρμογή οπουδήποτε φτάνει ο ήλιος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό βιβλίο σε σχετικά μαθήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ως βιβλίο αναφοράς για Μηχανικούς, σε μελέτες εφαρμογής ενεργειακών εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά.
Παρουσιάζονται και αναλύονται διεξοδικά, με πλήθος επιστημονικών αναφορών, όλα τα θέματα που αφορούν στη φωτοβολταϊκά τεχνολογία, όπως: η ηλιακή ακτινοβολία και οι συλλέκτες της, οι φυσικές αρχές λειτουργίας των ηλιακών κυψελίδων, η τεχνολογία παραγωγής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και τέλος, τα υβριδικά συστήματα, στα οποία συνδυάζονται περισσότερες από μία ανανεώσιμες/συμβατικές πηγές, με ειδική αναφορά στις ανεμογεννήτριες. Στο κείμενο και τα παραρτήματα ο αναγνώστης βρίσκει πληθώρα λυμένων ασκήσεων, παραδειγμάτων μελετών εφαρμογής, πινάκων και γραφικών παραστάσεων με χρήσιμα δεδομένα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η τέταρτη έκδοση του βιβλίου βασίστηκε στη γενικότερη βελτίωση του κειμένου κυρίως, όμως, στην εκτεταμένη επικαιροποίηση των δεδομένων εξέλιξης της τεχνολογίας των ΑΠΕ. Η δραματική πτώση του ειδικού κόστους των φωτοβολταϊκών (€/Wp), μετά το 2007, δημιούργησε νέα δεδομένα στη συμμετοχή τους στην παγκόσμια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν και στον τομέα της αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας, με βελτιώσεις της τεχνολογίας των συσσωρευτών.
Τα νέα δεδομένα καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις βελτιωτικές επεμβάσεις, τόσο στο κυρίως κείμενο, όσο και στα αναλυτικά παραδείγματα και στις προτεινόμενες ασκήσεις των κεφαλαίων του βιβλίου, μερικές απ' τις οποίες αναθεωρήθηκαν ριζικά. Θεωρήθηκε, επίσης, σκόπιμο να παρουσιαστεί αναλυτικά, η διαδικασία της αμφίδρομης λειτουργίας αυτοπαραγωγικού συστήματος ΑΠΕ συνδεδεμένου στο δίκτυο. Αναφερόμαστε στη διαδικασία του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering), που φαίνεται να παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα για τους αυτοπαραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
1. Η Ηλιακή ακτινοβολία
2. Στοιχεία από τη Φυσική Στερεάς Κατάστασης. Η επαφή ημιαγωγών τύπου p και n
3. Φωτοβολταϊκή ηλεκτρική ενέργεια
4. Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και διαχείριση ισχύος σε ΦΒ συστήματα
5. Φωτοβολταϊκά συστήματα
6. ΦΒ Υβριδικά συστήματα
Παραρτήματα:
Α: Αναγωγή τιμών πυκνότητας ισχύος και ενεργειακής απολαβής ηλιακής ακτινοβολίας, από οριζόντιο σε κεκλιμένο επίπεδο
Β: Θερμικό μοντέλο ΦΒ πλαισίου - Θερμοκρασία κυψελίδας ΦΒ πλαισίου
Γ: Τεχνικά στοιχεία ΦΒ συστημάτων
Δ: Χάρτες κατανομής της μέσης ετησίως ημερήσιας απολαβής ηλιακής ακτινοβολίας, βέλτιστης γωνίας κλίσης ΦΒ συστοιχιών και ενεργειακής αποδοτικότητας σταθερών και ηλιοτροπικών ΦΒ συστημάτων
Ε: Φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα
ΣΤ: Ορολογία Φωτοβολταϊκής τεχνολογίας
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΡΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604565283
ΕκδότηςΖΗΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων492
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1800-0433
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

500 ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΑΣΤΡΟΘΕΟΛΟΓΙΑ
ΓΟΥΔΗΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΣ
€7.10 €2.48
(-65%)
Κερδίζετε €4.62

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS