Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

+
-
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1800-0441
Τιμή Έκδοσης
€5.30
Τιμή Πολιτείας
€4.24
(-20%)
Κερδίζετε €1.06


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ξεδιπλώνω αναμνήσεις μέσα από τις νοσταλγικές μου γεύσεις. Συναισθηματικές μυρωδιές εκτινάζονται στον αέρα γεμίζοντας τον ουρανό μου πολύχρωμες και έντονες πιτσιλιές αγάπης. Το μολύβι μου μεταμορφώθηκε σε καρδιακό παλμό λερώνοντας το χαρτί με ανεξίτηλη μελάνη πάθους. Ο ρυθμός ξαναζωντάνεψε, τρέχει σαν τρελός και τον κυνηγώ.
Ξέφρενες μελωδίες χαράς και ευτυχίας ξεπετάχτηκαν απότομα στην ατμόσφαιρα και γέμισε ο χώρος με φωτιές. Μου θυμίζουν πρόστυχες στιγμές έρωτα επάνω σε υγρά παπλώματα ανεβάζοντας την θερμοκρασία στο ζενίθ. Έλιωνα από τον ιδρώτα μετά τον οργασμό και ξαναζητούσα κι άλλο σαν αχόρταγο ζώο.
Παίζω με το μυαλό μου και ξύνω πληγές επαναφέροντας εμπειρίες μοναδικές συνειδητά και ασυνείδητα. Είμαι πρωταγωνιστής σε αυτό το έργο. Η αυλαία θα πέσει και θα έρθει το τέλος και τότε θα ξαναζήσω όλα αυτά που με γεμίζουν με τον μοναδικό δικό μου τρόπο. (Αλκιβιάδης, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αισίως, για έβδομη (7) συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Δημιουργική Γραφή" του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, συνεργάστηκαν με εξαιρετικό τρόπο και έδωσαν την ευκαιρία σε ανθρώπους που βιώνουν τον εγκλεισμό να γράψουν, να δημιουργήσουν, να ονειρευτούν. Οι μαθητές συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής που πραγματοποιήθηκαν κάθε Τρίτη σε εβδομαδιαία βάση και για ολόκληρο το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 στον χώρο του σχολείου των φυλακών.
Εμείς, στοχευμένα μέσα από τη δημιουργική διαδικασία η οποία εμπεριέχει διάφορες εκπαιδευτικές πρακτικές και τεχνικές, συμβάλαμε στην κατάκτηση συγγραφικών δεξιοτήτων από μέρους τους.
Έχοντας ήδη την εμπειρία των επτά ετών, μπορούμε να πούμε ότι ο αντίκτυπος των εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής στις φυλακές υπήρξε μεγάλος. Ενθάρρυναν τη δημιουργία ομάδων γραφής, επέτρεψαν στους έγκλειστους μαθητές να αποκτήσουν νέες δεξιότητες για να διαχειριστούν τη δυναμική της Δημιουργικής Γραφής και το εργαστηριακό περιβάλλον μάθησης. Ενθάρρυναν όσους έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στις δεξιότητες γραμματισμού και συνένωσαν μαθητές και δασκάλους σε νέες συνεργασίες. Οι κρατούμενοι θέλουν να γράψουν, ειδικά εάν στη γραφή υπεισέρχεται η προσωπική εμπειρία και επιθυμία για αυτό-έκφραση. Παρότι έγκλειστοι στο περιβάλλον της φυλακής, οι συμμετέχοντες είδαν τα εργαστήρια ως μια ευκαιρία να αποκτήσουν την ταυτότητα του "συγγραφέα" αντί του "κρατουμένου".
Τα εργαστήρια γραφής προσφέρουν μια σπάνια ευκαιρία και ένα ασφαλές περιβάλλον για να αποκτήσουν οι κρατούμενοι αυτοπεποίθηση μέσω της Δημιουργικής Γραφής ενώ η έκδοση των έργων τους, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τους δίνει την ευκαιρία να "ακουστούν" πέρα από την πύλη της φυλακής. [. . .] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Κουράστηκα
Θυμάμαι
Έρωτας
Έλλειψη
Τα θέλω μας
Ελευθερία
Ευτυχία
Ζωή
Μπορώ
Αλήθεια
Αγαπητέ Θεέ
Τελευταία μέρα του σχολείου
ΑΝΔΡΕΣ
23/10/2018 (summer school)
Όταν ανοίγει η πόρτα του σχολείου
Όνειρα
Βιωματικά
Συναισθήματα
Παιχνίδια αισθήσεων
Δεν το λέω... το δείχνω
Ανομολόγητοι φόβοι
Ήρωες κρυμμένοι στο κελί
Άτιτλα
Συναισθηματικές Αποχρώσεις
Στέρηση
Νοσταλγία
Θέλω
Μπορώ
Αλήθειες της ζωής
Αλήθειες κλεισμένες στα κελιά
Αγαπητέ θεέ
Ζωή
Φυλακή
Αλλαγή προσώπου
Μια κακή γνωριμία
Γράφω για τη φυλακή
Το μίσος
Σιωπή
Οδύσσεια

Επιμέλεια έκδοσης: Γρομπανοπούλου Ελένη, Κωτόπουλος Η. Τριαντάφυλλος
Προλογίζοντες έκδοσης: Γρομπανοπούλου Ελένη, Κωτόπουλος Η. Τριαντάφυλλος
Λεπτομέρειες
ISBN139789604565351
ΕκδότηςΖΗΤΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός Πολιτείας1800-0441
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
€20.00 €7.00
(-65%)
Κερδίζετε €13.00
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS