Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ

ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ

+
-
TOLSTOI LEON
Κωδ. Πολιτείας: 2640-1061
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο μεγάλο αυτό έργο συγκεντρώνονται όλα τα ηθικά προβλήματα που απασχόλησαν τον Τολστόι σ' όλη του τη ζωή και παίρνουν νέα οξύτητα. Το πρόβλημα της ζωής και του θανάτου, του τέλειου βίου και της ηθικής αγωγής, της αντίθεσης ανάμεσα στην ατομική και κοινωνική ζωή, απασχολούν, είτε σ' απόμονους συλλογισμούς είτε σε συζητήσεις, πολλά κομμάτια του έργου.
Η "Άννα Καρένινα" δικαιώνει όλη την κριτική του Λένιν για τον Τολστόι κι όλες τις ερμηνείες που δίνει για τον χαρακτήρα του και για το έργο του, για το πατριαρχικό αγροτικό πνεύμα του, για τον ριζοσπαστισμό του, για τις πλάνες και τις αντιφάσεις του, καθώς και για τη θαυμαστή γνώση και την καλλιτεχνική απόδοση της πραγματικότητας. Το έργο είναι γεμάτο από μεγάλα αυτοβιογραφικά κομμάτια, που δείχνουν όχι μόνο την εξωτερική δραστηριότητα του Τολστόι, παρά και τα βάθη της ψυχικής του ζωής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του εκδότη (Αντώνης Μαλλιάρης)
Βιογραφικό σημείωμα Λέων Τολστόι
Η Άννα Καρένινα και η κριτική της τσαρικής κοινωνίας (Μάρκος Αυγέρης)
ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604578528
ΕκδότηςΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
ΣειράΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων960
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΣΠΑΘΑΡΗΣ ΣΙΜΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΟΝ
Κωδικός Πολιτείας2640-1061
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[19/11/2023] Pantelis Kogiamis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για μετάφραση - έκπληξη. Το κείμενο ρέει με απίστευτο ρυθμό και ζωντάνια παρά την ηλικία της μετάφρασης (α΄ εκδ. 1958). Ο μεταφραστής Σίμος Σπαθάρης μεταφράζει τον Τολστόι με άκρα νοηματική πιστότητα, σε αντίθεση με άλλες γνωστές ελληνικές μεταφράσεις, χρησιμοποιώντας μια εξαιρετική και σύγχρονη, τολμώ να πω, γλώσσα. Το μόνο αντικειμενικά αρνητικό (εξού και τα τέσσερα αστέρια), είναι πως από το τέλος του τρίτου μέρους και μετά διαπιστώνονται, εδώ κι εκεί, μικρές ή μεγαλύτερες κειμενικές παραλήψεις (απόφαση, ίσως, του τότε επιμελητή/εκδότη;), τουτέστιν το κείμενο δεν είναι πλήρες - χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως λείπουν κεφάλαια και δίχως σε καμία περίπτωση να παραμορφώνεται το νόημα του μυθιστορήματος ή να επηρεάζεται η ροή της ανάγνωσης. Όσοι δεν έχετε πρόβλημα μ΄ αυτό μη διστάσετε καθόλου· το τίμημα είναι πολύ μικρό για μια τόσο συγκλονιστική «Άννα Καρένινα».
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
TITMUSS CHRISTOPHER
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€60.00 €24.00
(-60%)
Κερδίζετε €36.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS