Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ - ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΤΕΧΝΗ

+
-
ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3710-0211
Τιμή Έκδοσης
€16.70
Τιμή Πολιτείας
€12.53
(-25%)
Κερδίζετε €4.17


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι σημαίνει ελευθερία της τέχνης; Σε ποιο βαθμό η εκκλησιαστική και κρατική εξουσία περιόρισαν την ελευθερία του βυζαντινού καλλιτέχνη; Ποιες διεξόδους ελευθερίας επινόησε ο τελευταίος, για να υπερβεί τις δεσμεύσεις που επέβαλλαν οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και να εκφραστεί δημιουργικά; Είχε αισθηματική κρίση ο βυζαντινός άνθρωπος; Τι απαντούν σε αυτά και άλλα παρεμφερή ερωτήματα και πώς ερμηνεύουν τη βυζαντινή τέχνη κορυφαίοι ιστορικοί της και βυζαντινολόγοι, ιστορικοί και κοινωνιολόγοι της τέχνης, αισθητικοί και φιλόσοφοι, μεγάλοι συγγραφείς και διανοητές με γνώση και ευρεία αντίληψη; Οι απόψεις και οι ερμηνείες τους, ένας μεγάλος αριθμός πρωτογενών πηγών, όπως οι αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων στο πρωτότυπο και σε μετάφραση και ένα ανθολόγιο με τα πιο αντιπροσωπευτικά κείμενα βυζαντινής αισθητικής στο πρωτότυπο, τεκμηριώνουν την ανάλυση του θέματος «Το πρόβλημα της ελευθερίας στη βυζαντινή τέχνη» που επιχειρεί ο γνωστός συγγραφέας, ερευνητής, διδάκτωρ αισθητικής και ιστορικός τέχνης Κώστας Μπαρούτας, ένα μέρος του επιστημονικού έργου του οποίου αναφέρεται στη βυζαντινή τέχνη και την αισθητική της.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604608119
ΕκδότηςΣΑΒΒΑΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2002
Αριθμός σελίδων304
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΝΤΑΒΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3710-0211
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

[15/10/2019] Σπύρος Α..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Ως τελειόφοιτος του Ιστορικού Αρχαιολογικού και νυν μεταπτυχιακός φοιτητής στη Βυζαντινή Αρχαιολογία, έπεσα πάνω στο βιβλίο του Κ. Μπαρούτα, καθώς με προσέλκυσε ο πολλά υποσχόμενος τίτλος του. Κατάφερα να διαβάσω μόνο τις πρώτες 30 σελίδες, καθώς ο συγγραφέας φαίνεται να συμμερίζεται πεπαλαιωμένες, ρατσιστικές και γενικόλογες θεωρίες περί βυζαντινής τέχνης. 30 σελίδες αρκούν για να ξεχάσει κάποιος φοιτητής οτιδήποτε έχει μάθει σχετικά με την βυζαντινή αρχαιολογία και τέχνη. Το βιβλίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε βραδύνοες ελληνοκεντριστές, οι οποίοι αρέσκονται να ακούν γενικόλογες ανοησίες περί "ελληνικού πνεύματος" και "κακών ανατολικών επιρροών". Εννοείται πως το βιβλίο πήγε κατευθείαν στην ανακύκλωση.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1821 (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€38.00 €19.00
(-50%)
Κερδίζετε €19.00
Η ΖΗΛΙΑ
ROBBE-GRILLET ALAIN
€14.00 €6.30
(-55%)
Κερδίζετε €7.70

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS