Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΑ ΥΠΟ

ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ

+
-
ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ-ΜΑΛΟΥΤΑ ΜΑΡΩ
Κωδ. Πολιτείας: 3710-0196
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€13.27
(-25%)
Κερδίζετε €4.43


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το φύλο της σύγχρονης δημοκρατίας είναι ανδρικό. Με το υπάρχον σύστημα σχέσεων των φύλων η "ουσιαστική" δημοκρατία, ακόμη και ως κοινωνική επιδίωξη, είναι αδύνατη. Ο εκσυγχρονισμός της γυναικείας κοινωνικής κατωτερότητας, που επιχειρείται μέσω προνοιακών πολιτικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων, παρά τις επιμέρους βελτιώσεις, αναπαράγει τη διάκριση πολιτών πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όπως δείχνει άλλωστε και η ελληνική περίπτωση, πολιτικές που δεν αμφισβητούν τη διχοτομία γυναίκες-άνδρες εμπεδώνουν τελικά τον ανδρικό χαρακτήρα της δημοκρατίας. Με αναφορές στην παράδοση της ουτοπικής σκέψης, η συγγραφέας επιχειρεί ένα νέο προσδιορισμό της έμφυλης υπόστασης του υποκειμένου και μας προσφέρει μια ρεαλιστική προοπτική για την υπέρβαση της υπάρχουσας διχοτομίας του φύλου. Μια υπέρβαση που θα καθοδηγείται από, αλλά και θα οδηγεί σε νέες πολιτικές για τους έμφυλους πολίτες, συμβάλλοντας στην πραγμάτωση μιας ουσιαστικότερης δημοκρατίας.
Στο Παράρτημα, για πρώτη φορά, πενήντα χρόνια από τη θέσπιση της γυναικείας ψήφου στην Ελλάδα, παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τη συμμετοχή γυναικών στα κέντρα λήψεως πολιτικών αποφάσεων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη, η μελέτη μας υπενθυμίζει ότι οι αξίες της ισότητας, της ελευθερίας, της αυτονομίας είναι ασυμβίβαστες με τη διαφοροποίηση του φύλου, και ότι η κατάργηση του φύλου αποτελεί επομένως προϋπόθεση της δημοκρατίας." (ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΙΚΑ)
"Το Φύλο της δημοκρατίας είναι ως contradiction terminis από μόνη της αποκαλυπτική προσέγγιση. Η δημοκρατία έχει φύλο. Οι συνέπειες είναι μέγιστης και οικουμενικής σημασίας. Για όσον καιρό η κοινωνία αποδέχεται σαν "φυσικό" το δικαίωμα των ανδρών να κυριαρχούν, να περιθωριοποιούν, να εκμεταλλεύονται και να στερούν από προνόμια το άλλο μισό της ανθρωπότητας, ουσιαστική δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρχει." (ΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Εισαγωγή
Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΟΥ
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΛΗΨΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΤΟ ΕΜΦΥΛΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΦΥΛΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΟΠΙΑ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΛΗΨΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΡΙΘΜΟΙ, ΠΟΣΟΣΤΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139789604608201
ΕκδότηςΣΑΒΒΑΛΑΣ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2011
Αριθμός σελίδων272
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3710-0196
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΦΟΝΩΝ
JAMES MARLON
€23.91 €11.96
(-50%)
Κερδίζετε €11.95
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS