Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ

Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ

ELLROY JAMES
Κωδ. Πολιτείας: 2350-1478




Παρουσίαση

Στις 15 Ιανουαρίου 1947, σ' ένα άδειο οικόπεδο του Λος Άντζελες βρίσκεται το κατακρεουργημένο πτώμα μιας όμορφης νεαρής γυναίκας.
Η κοπέλα γίνεται γνωστή από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ως "Μαύρη Ντάλια" και η αναζήτηση του δολοφόνου της εξελίσσεται στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Καλιφόρνιας.
Στην έρευνα εμπλέκονται ο Μπάκι Μπλάιχερτ και ο Λι Μπλάνσαρντ, αστυνομικοί του Τμήματος Προσαγωγών, φίλοι αλλά και αντίζηλοι, ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα. Πολύ σύντομα, και οι δύο θα καταληφθούν από εμμονή για την Ντάλια ωθούμενοι από τη σκοτεινή ανάγκη να μάθουν τα πάντα για το παρελθόν της, να συλλάβουν τον δολοφόνο της, και να την κατακτήσουν ακόμα και μετά τον θάνατό της.
Η αναζήτησή τους θα τους οδηγήσει σ' ένα διαβολικό ταξίδι στο υπογάστριο του μεταπολεμικού Χόλιγουντ, στο επίκεντρο της περιθωριακής ζωής του νεκρού κοριτσιού -σ' ένα ταξίδι πέρα απ' τα όριά τους, σε μια περιοχή όπου κυριαρχεί η απόλυτη τρέλα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το καλύτερο βιβλίο του Ελρόι μέχρι σήμερα... Ο Ελρόι ήρθε για να μείνει. Τα δισέγγονά μας θα διαβάζουν αυτό το βιβλίο.» (Richard Laymon, συγγραφέας)
«Αριστουργηματικό... Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που άλλοι συγγραφείς θα σκότωναν για να το έχουν γράψει. Δεν πρέπει να το χάσετε. Θα σας συγκλονίσει.» (Helan Ellison, συγγραφέας και σεναριογράφος)
«Ένα μυθιστόρημα γραμμένο σαν μουσική συμφωνία... μια εξαιρετική, σύνθετη, αλλά απολαυστική ιστορία για τη φιλοδοξία, την παράνοια, το πάθος και την προδοσία, με θαυμαστό φόντο το αναπτυσσόμενο μεταπολεμικό Λος Άντζελες.» (Publishers Weekly)
«Αν δεν διαβάσετε τη Μαύρη Ντάλια του Τζέιμς Ελρόι, θα φταίτε μόνο εσείς, φίλοι μου.» (Lary King, δημοσιογράφος και τηλεσχολιαστής)
«Σκληρό, αλλά και τόσο πιστευτό ταυτόχρονα.» (New York Times)
«Ο Ελρόι ισορροπεί αξιοθαύμαστα μεταξύ ομορφιάς και απόλυτης ασχήμιας, εντιμότητας και διαφθοράς, επιθυμίας και αφοσίωσης, γνώσης και άγνοιας. Πρόκειται για ένα μεγάλο μυθιστόρημα, φιλόδοξο ως προς το θέμα και το περιεχόμενο... το καλύτερο που έχουμε διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια.» (Alfred Hitchcock's Mystery Magazine)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BLACK DAHLIA
ISBN139789604616831
ΕκδότηςΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων296
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕπιμέλειαΜΙΚΕΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΛΡΟΙ ΤΖΕΙΜΣ
Κωδικός Πολιτείας2350-1478
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iliagrou, DoxakisD, geogatz, andreas petrakis, Leonardoabc, Lafazanos, Eleni ppda

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

lousk, john83, boudas, georgiaso, jasons, nbakoul, luigi, xrysafis, dimitris917, stalitsa_, maria_D, AnastaSea, marria8, sakoulios, andreas petrakis, tim8, Lafazanos, spyK, ange

Κριτικές για το προϊόν

[14/11/2018] Leonardoabc.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πάνε λιγα χρόνια που το διάβασα. Μου το είχε δανείσει ένας φίλος. Δεν θα γράψω πολλά.
Μοναδική απεικονιση του Λος Άντζελες. Μαθαίνεις σχεδόν τα παντα γι αυτό.
Ρεαλισμος και ωμή γλώσσα. Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει άλλο βιβλιο που να αποδίδει τόσο πίστα τον τροπο που γίνεται η αστυνομική έρευνα......ίσως μονο οι ιστορίες του Connelly.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο βασιλιάς με τα κίτρινα
CHAMBERS W. ROBERT
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
BACHELARD GASTON
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS