Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΛΛΑΔΑ // ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ (ΚΕΙΜΕΝΑ: ΜΑΡΙΑ ΓΥΠΑΡΑΚΗ)

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ (ΚΕΙΜΕΝΑ: ΜΑΡΙΑ ΓΥΠΑΡΑΚΗ)

ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2801-0549




Παρουσίαση

Το παρόν λεύκωμα είναι μια σειρά από φωτογραφικούς πίνακες, λεπτομέρειες του ελληνικού τοπίου: χρώματα και εποχές, λίμνες και πεδιάδες, βλάστηση και πέτρα, θάλασσες και ουρανοί με τις εκατοντάδες αποχρώσεις τους. Η ανάγνωση δεν γίνεται μόνον με το φακό αλλά με τη σύμπραξη των αισθήσεων, που εδώ μοιάζει να έχουν τον πρώτο λόγο. Η φύση, το αστικό τοπίο, η καθημερινότητα και οι αρχαιότητες περιφέρονται στους διαδρόμους της νύχτας και της ημέρας για να γίνουν ενθυμήματα μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου που συνθέτει, πάνω απ' όλα, η ομορφιά της λεπτομέρειας. Ξεφυλλίζοντας κανείς το λεύκωμα του Γιαννέλου καταλαβαίνει πως ο φωτογράφος διάλεξε να "ζωγραφίσει", να αποδώσει με τρόπο μάλλον εικαστικό παρά καθαρά φωτογραφικό τη διακριτική ομορφιά που συχνά υποχωρεί μπροστά στις γνωστές τουριστικές διεκπεραιώσεις. Κάθε εικόνα μοιάζει να είναι και από μια μικρή άλλοτε ευχάριστη, άλλοτε μελαγχολική και άλλοτε πάλι γεμάτη χάρη, μελωδία. Όλα όσα αιχμαλώτισε η ευαισθησία του φωτογράφου συνοψίζονται στους παρακάτω στίχους του Γιώργου Σαραντάρη: Φύλλα δέντρου / Φτερά πουλιού / Άνεμος / Έπειτα θάλασσα / Κύματα / Χρόνος γαλάζιος / Ορίζοντες παντού / Και μπροστά μας / Ο Ουρανός (Έπος).
Ηθελημένος μινιμαλιστής, με κομψότητα αλλά και ήθος, ο Γιάννης Γιαννέλος κατάφερε να θέσει τη ματιά του στην υπηρεσία των αισθήσεων και να δώσει ένα σπάνιο ελληνικό τοπίο μέσα από αξιοθαύμαστες λεπτομέρειες. (Νίκος Χαϊδεμένος, από την παρουσίαση του εκδότη)
Λεπτομέρειες
ISBN139789604644957
ΕκδότηςΜΙΛΗΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων238
Διαστάσεις23x26
ΕπιμέλειαΓΥΠΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2801-0549
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Παύλος Π.

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η υπόσχεση
GALGUT DAMON
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ
BERNET JORDI
€7.51 €3.00
(-60%)
Κερδίζετε €4.51

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS