Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ( ΕΞΑΝΤΑΣ )

ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

+
-
BALZAC HONORE. DE
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0186
Τιμή Έκδοσης
€25.00
Τιμή Πολιτείας
€17.50
(-30%)
Κερδίζετε €7.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Η σειρά αυτών των μυθιστορημάτων αποτελεί μια αληθινή τοιχογραφία της γαλλικής κοινωνίας μετά το 1880. Πάνω από δυο χιλιάδες πρόσωπα, που έρχονται και ξανάρχονται με το ίδιο ή με άλλο όνομα, συνιστούν μια κοινωνία που κυριαρχείται από τον πλούτο, τον ανταγωνισμό και τη δίψα για εξουσία. Ο συγγραφέας δεν είναι όμως μόνο κοινωνικός ανατόμος είναι και εκπληκτικός ψυχογράφος. Η πένα του δεν παραμελεί το ατομικό προς όφελος του κοινωνικού. Αντίθετα, προσπαθεί με τη γλαφυρότητά της να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δυο, να εντοπίσει κάθε στιγμή την τόσο λεπτή ισορροπία τους, που αποτελεί και το μυστικό της ανθρώπινης ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςILLUSIONS PERDUES
ISBN139789604648870
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 1993
Αριθμός σελίδων776
Διαστάσεις19x12,5
ΜετάφρασηΛΥΚΟΥΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΛΖΑΚ ΟΝΟΡΕ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας1540-0186
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

iolask, olgaven, leukokrino, maria tsadiraki, Ανταίος.Φ, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[05/01/2021] Ανταίος.Φ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Πριν λίγο, τελείωσα κι εγώ αυτό το σπουδαίο βιβλίο, που θα το χαρακτήριζα ως κατακραυγή, ως καταγγελία, ως ένα «κατηγορώ», που ακούγεται ως τις μέρες μας και θα ακούγεται, όσο η κοινωνία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, και όσο υπάρχουν εκείνα τα «κονσόρτσια» (για τα οποία μίλησε κι ο Καρυωτάκης) , που ποδηγετούν, κατασκευάζοντας ή καταστρέφοντας ιδέες, ανθρώπους και συνειδήσεις!
Σχετικά με την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία η οποία -τάχα- υπονοείται στο βιβλίο, είμαι περίεργος να μου αναφέρεις σε ποιο σημείο την εντόπισες εσύ, μιας που εγώ δεν την αισθάνθηκα σε κανέναν σημείο.
Κάνοντας λοιπόν μια έρευνα για αυτό το θέμα, θα έλεγα πως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πότε και από ποιους ξεκίνησε αυτή η άποψη...
Θα μπορούσα να γράψω διάφορα μα θα αναφέρω μόνο μια υποσημείωση που υπάρχει στην wikipedia:«Υπάρχει παράλληλη ασάφεια στο χαρακτήρα του επικού Lucien de Rubempré. Η κ. De Bargeton δεν βρίσκει κανένα λάθος με την ερωτική του ικανότητα, ούτε η Coralie. Ωστόσο, εν μέρει λόγω των υπαρξιακών του συνθηκών και επίσης λόγω του αφηγηματικού πλαισίου στο οποίο τον τοποθετεί ο Balzac, φαίνεται ότι ο Lucien είναι ουσιαστικά ομοφυλόφιλος.» !
Τέλος, θα παραθέσω τα λόγια του ίδιου του Μπαλζάκ, από αυτό το βιβλίο που ισχύουν ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου η ελεύθερη σκέψη διώκεται στο όνομα της...ελευθερίας: « Κάθε εφημερίδα είναι ένα μαγαζί όπου πωλούν στο κοινό λόγια του χρώματος που θέλουν. Αν υπήρχε εφημερίδα των καμπούρηδων θα αποδείκνυε κάθε πρωί κι απόγευμα το κάλλος, την καλοσύνη και την αναγκαιότητα των καμπούρηδων.»
ΥΓ: όπου « εφημερίδα» βάλτε δημοσιογραφικός οργανισμός, Μ.Κ.Ο, λέσχες, κοινότητες κλπ, κι όπου « καμπούρηδες» βάλτε ό,τι θέλετε...

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS