Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ // ΩΣΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ

ΩΣΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ

+
-
ΧΡΟΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3060-0415
Τιμή Έκδοσης
€13.00
Τιμή Πολιτείας
€9.10
(-30%)
Κερδίζετε €3.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η μούσα των ποιητών είναι διακριτική και χαμηλόφωνη, της αρέσουν ,τα αυθεντικά πρόσωπα κι οι καθαρές κουβέντες. Αρέσκεται στην Ελευθερία και παθιάζεται με τον Έρωτα. Η αληθινή ποίηση είναι άλογη, άναρχη, ρηξικέλευθη και πηγάζει από την απαίτηση του ανθρώπου για ευτυχία, ως αντίδοτο του θανάτου, ως υπαρξιακή δικαίωση για το φευγαλέο της ζωής.
Οριάνα Φαλάτσι, Σεβάς Χανούμ, Ρίτα Σακελλαρίου και ο Ποιητής, ο μεγάλος Αλεξανδρινός, που επισκέπτεται το φανταστικό, μοναχικό Ξενοδοχείο Βαλκάνια και συναντάει τον ρεσεψιονίστ, όπως τον υποδύεται ο ομότεχνός του Γιώργος Χρονάς. Και τα τέσσερα πρόσωπα, έφυγαν, στοχευμένα, από τον καρκίνο.
Σαν αρχαία ελληνική τραγωδία, σαν μέλη αιγυπτιακών αγαλμάτων, του Ραμσή, της Χατσεπσούτ, του Τουταγχαμών, της Κλεοπάτρας... Σαν φαγιούμ. Σαν "επιτάφια χρυσή προσωπίδα" από τους βασιλιάδες και τις βαμμένες στο αίμα βασίλισσες των Μυκηνών.
Μία σύγχρονη τετραλογία, γεμάτη πόνο και πάθος, δίψα για Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ελευθερία, με την Αγάπη να εμψυχώνει τα πετρωμένα και τα ακίνητα.
Ο Γιώργος Χρονάς είναι ποιητής και δραματουργός. Η γραφή του είναι κοφτερή σαν ξυράφι κι εύστοχη σαν βέλος. Διονυσιακός κι απολλώνειος, διακατέχεται από τον Θεό Πάνα, με καταβολές από τη μυθική Αρκαδία (αλλά κι εκείνην της Πελοποννήσου), ομνύει πίστη στην Λογική του Αριστοτέλη και ταυτόχρονα ακολουθεί τα διδάγματα των στωικών κι εφαρμόζει στην πράξη τις συμβουλές των επικούρειων φιλοσόφων. Είναι ανεπιτήδευτος και απροσχημάτιστος, λάτρης του μηδενός κι επιχειρών το "γνώθι σ' αυτόν". Μιλάει με τόλμη και σαφήνεια για το μόνο πράγμα που γνωρίζει καλά: την ανθρώπινη φύση, όπως εκφράζεται σε πρόσωπα του περιθωρίου και σε καταξιωμένα "Ιερά τέρατα" που ανεδύθησαν όμως από τον βούρκο της κοινωνίας.
Ο δραματικός λόγος του Γιώργου Χρονά θα αντέξει μέσα στο Χρόνο. Γιατί "έτσι θα μιλούσε η ίδια η Ζωή, αν μιλούσε". Ο αληθινός ποιητής είναι μάρτυρας του Καΐρου του κι αυτοδύτης των μύθων στο πιο βαθύ συλλογικό υπόστρωμα της Πανανθρώπινης Ψυχής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Και τα τρία γυναικεία πρόσωπα, Οριάνα Φαλάτσι -σε δύο εκδοχές-, Σεβάς Χανούμ και Ρίτα Σακελλαρίου είναι η Άνοδος και η Πτώσις της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ή η Λύπη του Κόσμου μετά την Πτώση της Κωνσταντινουπόλεως. Η Ιταλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Φαλάτσι και η σχέση της με τον Παναγούλη, που μας την έφερε πιο κοντά η Σεβάς Χανούμ και η ποιητική-σκληρή ζωή στην Ελλάδα το '50, '60, '70, όπου παρελαύνουν οι μεγάλοι, αριστοκρατικοί ρεμπέτες του ντουνιά δίπλα της - τους καταγράφει, μιλάει μοναδικά γι' αυτούς και η Ρίτα Σακελλαρίου, σχεδόν παζολινικό πρόσωπο: μια Μάμα Ρόμα, δηλαδή Μητέρα Αθήνα-Ελλάδα. Ο Κ.Π. Καβάφης δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι παγκόσμιος Σταρ. Μοναδικό κόσμημά μας, με την Κάλλας, τον Δημήτρη Μητρόπουλο, την Κατίνα Παξινού... συμπληρώνουν το μέγιστο στον κόσμο πάντα. (Από συνέντευξη του Γ. Χρονά στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη, http://diastixo.gr, 9/2/2016)

Περιεχόμενα

Οριάνα Φαλάτσι, δάφνες, καπνοί
Οριάνα Φαλάτσι, Φλωρεντία - Νέα Υόρκη - Φλωρεντία
Δεύτερη εκδοχή
Σεβάς Χανούμ - Η ιστορία μιας τραγουδίστριας του '50
Με το μικρό όνομα Ρίτα
Η ιστορία της τραγουδίστριας Ρίτας Σακελλαρίου
Ο Κ. Π. Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια
Λεπτομέρειες
ISBN139789604771981
ΕκδότηςΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΣΥΝΑΔΗΝΟΣ ΕΥΜΟΠΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3060-0415
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΟΚΤΩΡ ΣΑΞ
KEROUAC JACK
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75
ΜΑΡΚΟΣ, Ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€15.90 €5.56
(-65%)
Κερδίζετε €10.34

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS