Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΔΕΛΤΑ Σ. ΠΗΝΕΛΟΠΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2800-0439
Τιμή Έκδοσης
€10.99
Τιμή Πολιτείας
€7.69
(-30%)
Κερδίζετε €3.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας δύο νέοι, ο Ασώτης Ταρωνίτης και ο Αλέξιος Αργυρός, πιάνονται αιχμάλωτοι όταν ο βουλγαρικός στρατός καταλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη. Η κόρη του Βούλγαρου βασιλιά Σαμουήλ ερωτεύεται τον Ασώτη και ο Βασιλιάς ελευθερώνει τους δύο νέους προσφέροντάς τους αξιώματα και υψηλές θέσεις. Όταν ο Βούλγαρος βασιλιάς επιτίθεται εκ νέου στο Βυζάντιο, οι δύο φίλοι εγκαταλείπουν τα προνόμιά τους και επιστρέφουν στην πατρίδα τους, όπου ο Αλέξιος αρραβωνιάζεται τη Θέκλα.
Ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζεται και ο Αλέξιος αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή που του εμπιστεύεται ο αυτοκράτορας. Η Θέκλα μεταμφιέζεται σε αγόρι και ακολουθεί τον αγαπημένο της. Το νεαρό ζευγάρι, στην προσπάθειά του να φέρει εις πέρας την αποστολή, θα εμπλακεί σε δραματικές περιπέτειες, θα αντιμετωπίσει θανάσιμους κινδύνους. Μοναδικά όπλα του νεαρού ζευγαριού η αυτοθυσία και η πίστη σε ανώτερα ιδανικά που ξεπερνούν το προσωπικό συμφέρον. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το πρώτο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, και σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα ιστορικά πεζογραφήματα στα χρονικά της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Παρά τον αιώνα που έχει μεσολαβήσει από την αρχική έκδοση του έργου, η γραφή της παραμένει ζωντανή και σχεδόν σύγχρονη, ενώ η διαρκής δράση και η σφιχτή πλοκή, αγκαλιάζουν τον αναγνώστη και κρατούν το ενδιαφέρον του αμείωτο μέχρι το τέλος του έργου. Η σαφήνεια στην έκφραση (μόνο σε μια σκηνή πάλης στη σ. 29 έχω δει μαθητές να δυσκολεύονται) και οι σύντομες αλλά καίριες περιγραφές, βοηθούν επίσης στην ξεκούραστη ανάγνωση. Ορισμένες σκηνές έχουν γραφτεί μάλιστα με τέτοια επιδεξιότητα, που μοιάζουν βγαλμένες από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας (όπως η πάλη στη σελ. 114 που δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θύμισε Μιχαήλ Στρογκώφ). Το μέγεθος των κεφαλαίων κυμαίνεται στις 5-12 σελίδες και δεν κουράζει, όμως η περιορισμένη εικονογράφηση (5 ολοσέλιδες ζωγραφιές όλες κι όλες) δεν βοηθάει ιδιαίτερα τους λιγότερο έμπειρους αναγνώστες. Σε ό,τι αφορά στην επιμέλεια της έκδοσης, προσωπικά έχω πάλι (όπως και στα Μυστικά του Βάλτου) παράπονο ότι μια εικόνα σε λάθος σημείο (πριν την πρώτη σελίδα), αποκαλύπτει στοιχεία από το φινάλε, ενώ πιστεύω πως η προσθήκη ενός χάρτη της περιοχής όπου εκτυλίσσεται το σπουδαιότερο μέρος της πλοκής (Δυρράχιο, φρούριο Σκάμπας και Πρέσπες), θα αποτελούσε χρήσιμο συμπλήρωμα, καθώς θα διευκόλυνε τον προσανατολισμό μας.
Προτείνεται σε παιδιά Ε', Στ' Δημοτικού και Γυμνασίου. Περισσότερο θα αρέσει σε όσους αγαπούν τις επικές περιπέτειες παλαιού τύπου και τη βυζαντινή ιστορία, ενώ ο ρομαντισμός βρίσκεται σε πολύ μικρές δόσεις." [Από τον ιστοχώρο Παιδική Λογοτεχνία: http://paidiki-logotexnia.blogspot.gr/]

Περιεχόμενα

1. Έλληνες και Βούλγαροι
2. Σκλαβιά
3. Το νικημένο θηρίο
4. Ο όρκος
5. Στο παλάτι
6. Ο γάμος
7. Πραματευτής και παραγιός
8. Ο καλόγερος
9. Οι λύκοι
10. Ο πάτερ Παφνούτιος
11. Ο κατάσκοπος
12. Θέκλα
13. Για την πατρίδα
14. Ο τάφος του παλικαριού
15. Στο Δυρράχιο
16. Το δαχτυλίδι του Χρυσήλιου
17. Τι στοιχίζει το καθήκον
Γλωσσάρι
Λίγα λόγια για την Πηνελόπη Σ. Δέλτα
Λεπτομέρειες
ISBN139786180215496
ΕκδότηςΜΙΝΩΑΣ
ΣειράΓΑΛΑΖΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2012
Αριθμός σελίδων220
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕπιμέλειαΛΥΡΩΝΗ ΑΘΗΝΑ
Κωδικός Πολιτείας2800-0439
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

[22/08/2021] johnm20.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Λείπει τέτοιας πάστας λογοτεχνία από τον ελληνισμό στη σημερινή εποχή, όπου κυριαρχεί η μετριότητα, η υποβίβαση των πάντων προς τα κάτω,ο πανσεξουαλισμός και οι κακές καρικατούρες-αντιγραφές ξένων έργων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS