Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

+
-
FRIEDMAN MILTON
Κωδ. Πολιτείας: 3220-1701
Τιμή Έκδοσης
€12.99
Τιμή Πολιτείας
€9.74
(-25%)
Κερδίζετε €3.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της οικονομικής σκέψης. Με φιλοσοφικές, πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, αφορά κάθε υπεύθυνο πολίτη που θέλει να διαμορφώσει τη δική του γνώμη πάνω στα καίρια ζητήματα της κρατικής εξουσίας και της ελευθερίας του ατόμου.
Το "Καπιταλισμός και Ελευθερία" ίσως αλλάξει τις πεποιθήσεις σας περί οικονομικής ηθικής. Ίσως να υποθέτατε ότι η κυβέρνηση που παρεμβαίνει για να "βοηθήσει" όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανθρώπους είναι ηθικώς ανώτερη, ο Φρίντμαν όμως μας δείχνει πώς τα ελεύθερα οικονομικά και πολιτικά συστήματα διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια του ατόμου με μύριους όσους τρόπους, συχνά απρόβλεπτους.
Όπως τονίζει ο Φρίντμαν, οι άνθρωποι θέλουν να είναι ελεύθεροι όχι απλώς για να μπορούν να γίνονται πλούσιοι, αλλά για να μπορούν να ζουν σύμφωνα με τις βαθιά εδραιωμένες αξίες και πεποιθήσεις τους.
Ευημερία δεν σημαίνει να βγάζει κανείς λεφτά, αλλά να είναι ελεύθερος να προσπαθήσει να ζει έτσι όπως επιθυμεί. Σύμφωνα με τον Φρίντμαν, η οικονομική ελευθερία είναι απαραίτητο προαπαιτούμενο για την πολιτική ελευθερία. (Από την παρουσίαση το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος, 2002
Πρόλογος, 1982
Πρόλογος
Εισαγωγή
1 Η σχέση μεταξύ οικονομικής και πολιτικής ελευθερίας
2 Ο ρόλος της κυβέρνησης σε μια ελεύθερη κοινωνία
3 Ο έλεγχος του χρήματος
4 Διεθνής χρηματοοικονομική και εμπορική οργάνωση
5 Δημοσιονομική πολιτική
6 Ο ρόλος της κυβέρνησης στην εκπαίδευση
7 Καπιταλισμός και διακρίσεις
8 Το μονοπώλιο και η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων και της εργασίας
9 Άδειες άσκησης επαγγέλματος
10 Η διανομή του εισοδήματος
11 Μέτρα κοινωνικής πρόνοιας
12 Η ανακούφιση της φτώχειας
Επίλογος
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCAPITALISM AND FREEDOM
ISBN139789604843817
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΡΙΝΤΜΑΝ ΜΙΛΤΟΝ
Κωδικός Πολιτείας3220-1701
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, bouyiouris_giorgos, westchupacabra, checkbook

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ioanxalk, YellowLab, spytsa, westchupacabra, checkbook

Κριτικές για το προϊόν

[09/03/2024] checkbook.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Είναι κρίμα που οι θεωρητικοί του σύγχρονου φιλελευθερισμού δεν κυκλοφορούν όλα τα βιβλία τους στα ελληνικά και δεν διδάσκονται στα σχολεία γιατί τότε ο απλός κόσμος θα 'χε μία θεωρητική γνώση του καπιταλισμού και θα υπήρχε ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Όφειλε κι οφείλει η Αριστερά στην Ελλάδα να αναπληρώσει αυτό το κενό διδάσκοντας στο κόσμο αυτούς τους θεωρητικούς του Καπιταλισμού.
[01/03/2024] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέρμαχος της ελευθερίας στην ολότητά της μαζί όμως με τις συνέπειες της. Ασκεί κριτική στον σοσιαλισμό και στον υπερβολικό πολλές φορές κρατικό παρεμβατισμό στην ελεύθερη υποτίθεται αγορά. Με καθαρό μυαλό δε μπορείς να μην παραδεχτείς ότι είναι βάσιμα τα επιχειρήματά του, τα οποία ξεκάθαρα υποστηρίζουν την ελεύθερη αγορά, πολύ ελεύθερη. Παρ’ όλα αυτά νομίζω πως πλέον έχουμε απομακρυνθεί πολύ από την αρχική βάση του καπιταλισμού, πλέον έχουμε ένα υβρίδιο με σοσιαλισμό (αν σκεφτείς μόνο πως στην Ελλάδα μια επιχείρηση δίνει σχεδόν το 1/3 των εσόδων της στο κράτος). ’Η Κρατική Βοήθεια σκοτώνει την αυτοβοήθεια’.'Η Συγκεντρωτική Εξουσία δεν καθίσταται αβλαβής από τις καλές προθέσεις εκείνων που την δημιουργούν’. Δίνει τροφή για σκέψη.
[20/05/2019] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Είναι η βίβλος του σημερινού νεοφιλελευθερισμού. Στην ουσία δεν πρόκειται για τα κλασικά αστικά φιλελεύθερα ρεύματα του 18ου και 19ου αιώνα, είναι η προσαρμογή του "φιλελευθερισμού" στις συνθήκες του 20ου αιώνα, και πιο πολύ σε αυτές των μεταπολεμικών δεκαετιών. Δηλαδή ο νεοφιλελευθερισμός είναι η πιο χονδροειδής διαστρέβλωση του πνεύματος και της ουσίας του φιλελευθερισμού όπως τον οραματίστηκαν ο Καντ, ο Ρουσώ, ο Βολταίρος, ο Μοντεσκιέ κ.ο.κ. Είναι ένα αμιγώς συντηρητικό ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα, που καπηλεύεται τις έννοιες "ελευθερία", "ατομικότητα" ως δικαίωμα του ισχυρού καπιταλιστή να εκμεταλλεύεται τον αδύναμο εργαζόμενο ή του ισχυρού κράτους να ληστεύει το πιο αδύναμο έθνος. Δηλαδή στο νεοφιλελευθερισμό οι έννοιες του διαφωτισμού δεν έχουν πολιτική και κοινωνική χροιά αλλά μόνο οικονομική. Το βιβλίο έχει ενδιαφέρον να διαβαστεί από αυτούς που θέλουν να κατατοπιστούν στις αρχές και τις μεθόδους του νεοφιλελευθερισμού είτε τον συμμερίζονται είτε θέλουν να τον γνωρίσουν για να τον πολεμήσουν πολιτικά και ιδεολογικά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Η ΠΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
BOSSET P. C.. DE
€19.08 €6.68
(-65%)
Κερδίζετε €12.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS