Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

+
-
STEINBECK JOHN (NOBEL 1962)
Κωδ. Πολιτείας: 3220-1730
Τιμή Έκδοσης
€9.99
Τιμή Πολιτείας
€7.49
(-25%)
Κερδίζετε €2.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ο Λένι είπε: "Πες πώς θα 'ναι όταν θα 'χουμε τη γη μας".
Ο Τζορτζ αφουγκραζόταν ν' ακούσει τους μακρινούς ήχους. Για μια στιγμή πήρε ύφος ανθρώπου πρακτικού και μεθοδικού. "Κοίτα πέρα απ' το ποτάμι, Λένι, και θα σου πω ώστε σχεδόν να το δεις". Ο Λένι γύρισε το κεφάλι του και κοίταξε προς την αντίπερα όχθη της λίμνης και ψηλά προς τις σκοτεινιασμένες πλαγιές των Γκάμπιλαν. "Θα 'χουμε λίγη γη" άρχισε ο Τζορτζ. Έβαλε το χέρι στην πλαϊνή του τσέπη κι έβγαλε το λούγκερ του Κάρλσον".
Στην Αμερική του μεσοπολέμου, του μεγάλου κραχ, ο γιγαντόσωμος κι απλοϊκός Λένι και ο μικρόσωμος κι έξυπνος Τζορτζ γυρνούν από τόπο σε τόπο, πλάνητες, αναζητώντας δουλειά. Ο Λένι δεν μπορεί να ξεχωρίσει το σωστό απ' το λάθος και του αρέσει ν' αγγίζει τα απαλά πράγματα - τη γούνα ενός ζώου, τα μαλλιά μιας κοπέλας. Οι δυο αταίριαστοι αλλά αχώριστοι φίλοι πιάνουν δουλειά σ' ένα αγρόκτημα, και εκεί, με αφορμή την όμορφη γυναίκα του μοχθηρού Κέρλι, που είναι ο γιος του αφεντικού, μια τραγωδία ξετυλίγεται.
Το Άνθρωποι και ποντίκια είναι μια σκληρή μα και βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Από το 1937 που εκδόθηκε, έχει παρουσιαστεί πάμπολλες φορές στο θέατρο, έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, και θεωρείται από τα αναμφισβήτητα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςOF MICE AND MEN
ISBN139789604844340
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2013
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις21x15
ΜετάφρασηΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΕπιμέλειαΚΑΛΕΥΡΑ ΕΥΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΤΑΙΝΜΠΕΚ ΤΖΟΝ
Κωδικός Πολιτείας3220-1730
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[24/04/2023] AmaliaTMB.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Από τα πρώτα μου αναγνώσματα του Στάινμπεκ, μικρό και βατό, αλλά όχι εύπεπτο, σε καθηλώνει με τη δύναμη της εικόνας και τη βιαιότητα των συναισθημάτων.
[19/09/2019] Steflute.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Καταπληκτικό βιβλίο, ο Steinbeck ζωγραφίζει πραγματικά, σπουδαίος αφηγητής. Πολύ έντονη συναισθηματικά ιστορία παρουσιάζοντας πολύ όμορφα την κατάσταση στις φυτείες της Αμερικής την περίοδο της ύφεσης. Το βιβλίο δίνει βάση στη σχέση δύο φίλων με πολύ όμορφο τρόπο και επιφυλάσει ένα πολύ δυνατό φινάλε. Δικαίως είναι από τα πιο γνωστά του συγγραφέα
[03/04/2019] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ξεχωρίζει,μαγεύει, ιντριγκάρει. Ένα απίστευτο συγκέρασμα τυχαιότητας και νομοτέλειας, μια πραγματικότητα που ντουμπλάρει το συμβολισμό της με απτά και χαρακτηριστικά περιστατικά. Η συγκίνηση κατακλύζει αυτό το υπέροχο δραματουργικό έργο. Και βέβαια το να το δει κανείς σε θεατρικό θα είναι μια όμορφη τύχη,αν παιχτεί όπως του αρμόζει. Μακάρι να το ανακαλύπτει ο καθένας όπου κι αν βρίσκεται αυτό το βιβλίο, για να του δοθεί η ευκαιρία να το γνωρίσει.
[30/12/2018] colombiano.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το διάβασα μετά τα σταφύλια της οργής.
Μικρό βιβλίο και διαβάζεται γρήγορα. Μμμμ οκ, ενδιαφέρον, συγκινητικό στο τέλος η ιστορία, το δεύτερο βιβλίο που διαβάζω από Στάινμπεκ.
[03/06/2017] arisvas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ίσως από τα καλύτερα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Αν και δεν είναι το μεγαλύτερο αριστούργημα του Steinbeck, σίγουρα ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα. Καθόλου πεσιμιστικό, αντιθέτως άκρως ρεαλιστικό...

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΑΤΑΚΤΟΙ
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45
Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
MACDONALD JOHN
€34.70 €13.88
(-60%)
Κερδίζετε €20.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS