Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

+
-
MORRISON TONI (NOBEL 1993)
Κωδ. Πολιτείας: 3220-2459
Τιμή Έκδοσης
€19.99
Τιμή Πολιτείας
€14.99
(-25%)
Κερδίζετε €5.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ατενίζοντας ατρόμητα την άβυσσο της σκλαβιάς, το κλασικό αυτό μυθιστόρημα μεταμορφώνει την Ιστορία σε μια αφήγηση υποβλητική σαν έπος, βίαιη σαν πολεμικό τραγούδι, τρυφερή σαν νανούρισμα.
Η Σιθ γεννήθηκε σκλάβα στον Νότο και δραπέτευσε στο Οχάιο, ωστόσο δεκαοκτώ χρόνια αργότερα δεν είναι ακόμη ελεύθερη. Την κατατρύχουν οδυνηρές αναμνήσεις από το Φιλόξενο Σπιτικό, το όμορφο αγρόκτημα που έγινε για την ίδια και τους συντρόφους της ο τόπος της απόλυτης φρίκης. Το καινούργιο της σπίτι το στοιχειώνει το φάντασμα του μωρού της που πέθανε χωρίς όνομα, από τα ίδια της τα χέρια, με μία μονάχα λέξη χαραγμένη στην ταφόπλακα του, να θυμίζει πως κάποτε έζησε: «Αγαπημένη».
Ποιητικό και σκληρό, τεντωμένο σαν σχοινί, το μυθιστόρημα εξερευνά το ανεξίτηλο τραύμα της δουλείας με τρόπο που καθηλώνει τον αναγνώστη. Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της νομπελίστριας Τόνι Μόρισον, της πιο τολμηρής γυναικείας φωνής στην αμερικανική πεζογραφία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η "Αγαπημένη" είναι το πέμπτο μυθιστόρημα της Τόνι Μόρισον - ένας ακόμη θρίαμβος. Η πολύπλευρη τεχνική ικανότητα και το συναισθηματικό βάθος της Μόρισον δεν γνωρίζουν όρια». (Margaret Atwood)
«Η συγγραφέας συγχωνεύει τη φρίκη με την ομορφιά σε μια ιστορία που σε συγκλονίζει δια βίου». (Sunday Times)
«Έργο γνήσιας δύναμης... Υπέροχα γραμμένο.» (The Washington Post)

«Εμβληματικό μυθιστόρημα της αφρο-αμερικάνικης λογοτεχνίας, η Αγαπημένη (βραβείο Πούλιτζερ 1988) είναι το αριστούργημα της Τόνι Μόρισον (1931-2019, Νόμπελ Λογοτεχνίας 1993) και συγκαταλέγεται πλέον στα κλασικά έργα αποτελώντας ένα διαρκές σημείο αναφοράς. Πέρα από την προφανή και δριμύτατη καταγγελία της δουλείας, η Αγαπημένη παρέχει, εκτός των άλλων, μια εκτενή και συγκλονιστική χαρτογράφηση του πιο βαθύ και ακατάλυτου ανθρώπινου δεσμού, εκείνου που αναπτύσσεται ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί. Η κεντρική ηρωίδα και δεσπόζουσα μορφή είναι μια τραγική μαύρη μητέρα, η Σιθ, που αντιπροσωπεύει ανάγλυφα τις πολλές και διαφορετικές όψεις της μητρότητας, άλλοτε αγαθές και φωτεινές, άλλοτε αμφιλεγόμενες και σκοτεινές». (Νίκη Κώτσιου, bookpress.gr - 4/01/2020)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBELOVED
ISBN139789604844937
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων432
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΧΙΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕπιμέλειαΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΧΡΥΣΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΟΡΙΣΟΝ ΤΟΝΙ (πεζογράφος)
Κωδικός Πολιτείας3220-2459
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, tinoli00, Αγγελική Κοττά, geogatz

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΥΡΩΠΗ
€9.90 €3.47
(-65%)
Κερδίζετε €6.43
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
€7.42 €2.97
(-60%)
Κερδίζετε €4.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS