Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΗΛΙΟΣ // ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΦΗΓΕΙΤΑ

ΚΑΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΗΛΙΟΣ

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ

GRUENBAUM MICHAEL, HASAK-LOWY TODD
Κωδ. Πολιτείας: 3220-2475




Παρουσίαση

Ο Μίχαελ "Μίσα" Γκρούενμπαουμ ζούσε μια ανέμελη παιδική ηλικία, με παιχνίδια και βόλτες στην Πράγα μαζί με τον αγαπημένο του πατέρα. Όλα άλλαξαν όμως όταν οι Ναζί κατέλαβαν την Πράγα και η οικογένεια Γκρούενμπαουμ υποχρεώθηκε να μετακομίσει στο εβραϊκό γκέτο της πόλης. Αργότερα, μετά τη συντριπτική απώλεια του πατέρα του, ο Μίσα, η μητέρα του και η αδελφή του εκτοπίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίν.
Στο Τερεζίν, ο Μίσα έμενε στον ίδιο θάλαμο με σαράντα ακόμα αγόρια, που έγιναν σαν αδέλφια του. Η ζωή στο Τερεζίν είχε μια παράξενη, σουρεαλιστική ισορροπία - υπήρχαν μέρες γεμάτες συντροφικότητα και αγώνες ποδοσφαίρου, και άλλες γεμάτες απίστευτο τρόμο. Ήταν οι μέρες που τα αγόρια περίμεναν να ακούσουν το όνομά τους σε κάθε νέο κατάλογο όσων θα μεταφέρονταν με τα τρένα "προς τα Ανατολικά".
Εκείνα τα τρένα πήγαιναν στο Άουσβιτς. Τη μέρα που το όνομα της οικογένειας Γκρούενμπαουμ εμφανίστηκε στον κατάλογο των υπό μεταφορά αιχμαλώτων, χρειάστηκε ένα θαύμα για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της.
Σε αυτή τη συναρπαστική ιστορία ελπίδας και αθωότητας, ο Μάικλ Γκρούενμπαουμ ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του με εκπληκτική αμεσότητα. Η ιστορία του Μάικλ, καθώς και τα πρωτότυπα ντοκουμέντα και οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, αποτελούν μια ουσιαστική συνεισφορά στη λογοτεχνία του Ολοκαυτώματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Αυτή η αφήγηση θα βοηθήσει τους νεαρούς αναγνώστες να φανταστούν τον εαυτό τους σ' εκείνη την αδιανόητη κατάσταση και θα τους δείξει πώς παιδιά σαν και τα ίδια κατάφεραν να επιβιώσουν". (Μ. Τ. Άντερσον, New York Times Book Review)
"Μια θαυμάσια ιστορία που μας θυμίζει ότι η ανθρωπιά μπορεί να νικήσει τη βαρβαρότητα". (Μάικλ Δουκάκης, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης)

- NATIONAL JEWISH BOOK AWARD, ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ
- PARENT'S CHOICE GOLD MEDAL AWARD
- EURIKA NONFICTION CHILDREN'S BOOK SILVER AWARD
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSOMEWHERE THERE IS STILL A SUN
ISBN139789604845309
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2020
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΝΤΕΚΑΣΤΡΟ ΜΑΡΙΖΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΝΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΡΟΥΕΝΜΠΑΟΥΜ ΜΙΧΑΕΛ, ΧΑΣΑΚ-ΛΟΟΥΙ ΤΟΝΤ
Κωδικός Πολιτείας3220-2475
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€25.62 €8.97
(-65%)
Κερδίζετε €16.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS