Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΡΧΗ ( 1. ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ) ( LETRAS ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤ

Η ΑΡΧΗ

ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
GALEANO EDUARDO
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0436
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€14.00
(-30%)
Κερδίζετε €6.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Η Αρχή», ο πρώτος τόμος της τριλογίας «Μνήμη της φωτιάς», μιλά ακριβώς για όλα όσα ο δυτικός κόσμος αγνοούσε και αγνοεί. Μέσα από ένα «αληθινό παραμύθι», ο συγγραφέας παραδίδει μαθήματα πολιτικής ιστορίας, κοινωνιολογίας και λαογραφίας, χρησιμοποιώντας την ποίηση, την αφήγηση και τη δημοσιογραφία. Με τον πρώτο αυτόν τόμο, ο Γκαλεάνο «κάνει την αρχή» για να δοθεί ένα τέλος στη στρέβλωση της αλήθειας και της ιστορίας. Ο τόμος αυτός καταγράφει την ιστορία της Λατινικής Αμερικής από την προκολομβιανή εποχή ως τις αρχές του 18ου αιώνα. Το ταξίδι του Κολόμβου οδήγησε στον βάναυσο αποικισμό της Νέας Γης με «πρωταγωνιστές» τους κατακτητές, τους εκτελεστές της Ιεράς Εξέτασης, τους Ευρωπαίους δουλεμπόρους, και με «κομπάρσους» τον ντόπιο πληθυσμό, τους Ινδιάνους, τα θύματα των εμπόρων λευκής σάρκας και τους Αφρικανούς σκλάβους σε ένα ταξίδι προς την κόλαση της Νέας Γης... (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Την Ιστορία τη γνωρίζουμε - και σωστά - ως μια αυστηρή επιστήμη, της οποίας ο ακρογωνιαίος λίθος είναι η επώδυνη τεκμηρίωση. Η ακρίβεια και η ψυχολογική απόσταση από τα γεγονότα τής προσδίδουν την απαραίτητη αντικειμενικότητα από την οποία αντλεί και το κύρος της. Έτσι, η όποια σύνδεση της λογοτεχνίας με την Ιστορία, εκτός από αταίριαστη, θα φάνταζε και "ανίερη". ωστόσο, αυτή την αγεφύρωτη απόσταση έρχεται να ενώσει το λογοτεχνικοϊστορικό εγχείρημα του Γκαλεάνο με τη "Μνήμη της Φωτιάς", μια τριλογία της οποίας η μυθιστορηματική πλοκή βασίζεται στην ιστορία της αμερικανικής ηπείρου. Με την άδεια και την ελευθεριότητα της λογοτεχνίας, ο συγγραφέας αντιμετωπίζει την πραγματικότητα με φαντασία. Τα γεγονότα απελευθερώνονται από τα στερεότυπά τους και λαμβάνουν απρόσμενες διατάσεις - γεωγραφικές και χρονικές - μέσα από την προσωπική αφήγηση. Η υποκειμενική ανάγνωση του κόσμου του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, απελευθερώνει τον συγγραφέα από ένα σωρό δεσμεύσεις, μιας και πλησιάζει την Ιστορία με διάθεση ανατρεπτική, υπερβατική, συναισθηματική. Από τη στιγμή λοιπόν που καμιά από τις σελίδες του Γκαλεάνο δεν αξιώνει την ιστορική εγκυρότητα, ο αναγνώστης αποδεσμευμένος έρχεται αντιμέτωπος με μια λογοτεχνική προσέγγιση της Ιστορίας όπου όλα επανατοποθετούνται - σε μιαν απρόσμενη εξέλιξη. (Ξ. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, Το Ποντίκι, 29/3/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMEMORIA DEL FUEGO (1) LOS NACIMIENTOS
ISBN139789604860050
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράLETRAS
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2014
Αριθμός σελίδων440
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΝΣΗ ΙΣΜΗΝΗ
ΕπιμέλειαΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΛΕΑΝΟ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ
Κωδικός Πολιτείας3250-0436
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dstavridou, asd1982, raton, DIGIAKON, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[09/03/2019] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αριστουργηματικό το πρώτο μέρος της τριλογίας που μόλις τελείωσα. Ο Γκαλεάνο ξεκινά το ταξίδι στη μνήμη από τους μύθους της αμερικανικής ηπείρου. Μέσα από μια αφήγηση στηριγμένη όχι τόσο σε ιστορικά ντοκουμέντα αλλά σε αποσπάσματα έργων που αφηγούνται την εξέλιξη της ιστορίας της ηπείρου από την ανακάλυψή της και μετά, δίνει συγκλονιστικές εικόνες για το τι πέρασαν οι άνθρωποί της. Η απληστία των "πολιτισμένων" Ευρωπαίων που έσπειρε βασανιστήρια, φόνους, βιασμούς, αρρώστιες και πολλά δεινά στους ευτυχισμένους ειδωλολάτρες είναι ένα μάθημα που δεν διδαχτήκαμε ποτέ και που γίνεται ανάγλυφο στη σκέψη μας μέσα από το εκπληκτικό αυτό βιβλίο.
[02/10/2018] raton.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Οτι κ να πει κανεις για τον Γκαλεανο ειναι λιγο.Το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι η αρχη μιας τριλογιας που ονομαζεται η «Μνημη της φωτιας».Πιανει την ιστορια της Λατινικης Αμερικης πριν την ελευση των Ισπανων κ την ξετυλιγει οχι απαραιτητα με ιστορικη αφηγηση,χωρις να αποκλειει τα ιστορικα γεγονοτα κ τις ιστορικες αποδειξεις,αλλα με εστιαση στις λαικες ιστοριες που διαδραματιζοταν εκεινα τα χρονια.Εστιαζει στους ανθρωπους του τοπου κ τον ιδιο τον τοπο,δεν ψαχνει να αποδειξει κατι ιστορικα.Δειχνει σαφεστατα με ποιον ειναι εξαρχης,το λεει εξαλλου στο εισαγωγικο του σημειωμα.Ειναι με τους ανθρωπους.Αυτους που εκδιωχτηκαν,βασανιστηκαν,σκοτωθηκαν κ που εχασαν τη γη τους,τη γη που ζουσαν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
HOFFMAN MARY
€12.70 €5.08
(-60%)
Κερδίζετε €7.62
1984
ORWELL GEORGE
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS