Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ // ΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ

ΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

+
-
GALEANO EDUARDO
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0439
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€15.40
(-30%)
Κερδίζετε €6.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Για να μπορέσει ο σύγχρονος άνθρωπος να συνειδητοποιήσει την πολυμορφία και τις δυνατότητες του κόσμου του, πρέπει να ανακτήσει τη συλλογική μνήμη το σήμερα είναι καθρέφτης του χτες, και νια να το συλλάβεις στην ολότητα του πρέπει να αποτινάξεις τα στερεότυπα και τις μονοσήμαντες ερμηνείες του παρελθόντος. Αυτό είναι το κλειδί της σκέψης και της γραφής του Εδουάρδο Γκαλεάνο. Η ιστορία γράφεται από τους νικητές, λέει η γνωστή ρήση, όμως ο Γκαλεάνο έχει θέσει ως προγραμματικό στόχο της συγγραφικής του πορείας να γράψει την ιστορία που δεν πρόλαβαν να γράψουν οι ηττημένοι, οι αφανείς, οι αδύναμοι, οι "ελάσσονες", αλλά και αυτοί που τόλμησαν στο πέρασμα των αιώνων να ορθώσουν το ανάστημα τους σε κάθε μορφής εξουσία, να δώσει φωνή σ' αυτούς που δεν μπόρεσαν να μιλήσουν. Στους ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ο Γκαλεάνο γράφει μια "σχεδόν παγκόσμια ιστορία", που ξεκινά από τους κοσμογονικούς μύθους και την εμφάνιση του ανθρώπου στη γη και φτάνει μέχρι την αυγή του 21ου αιώνα. Σε εξακόσια αφηγήματα-βινιέτες που αναπτύσσονται χρονολογικά αλλά και θεματικά, μιλά για τον αγώνα του ανθρώπου για ζωή, για την ομορφιά, τις γυναίκες και τους άνδρες, για τον πόλεμο, τη φτώχεια, τις κοινωνικές ανισότητες και το ρατσισμό, νια τον επεκτατισμό και την αδηφαγία της Δύσης, για τη φύση και την καταστροφή της, για το ποδόσφαιρο και τα ΜΜΕ.
Με τους ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ο Εδουάρδο Γκαλεάνο προσφέρει ένα έργο ιστορίας και πολιτικού στοχασμού επιδιώκοντας να φέρει στο φως την άλλη όψη του κόσμου, να αναδείξει τις πολλαπλές πτυχές του ιστορικού βιώματος του ανθρώπου τις οποίες αποκρύπτουν οι επίσημες, εξουσιαστικές αφηγήσεις του ιστορικού παρελθόντος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εκείνο που έχει κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό τον Γκαλεάνο ως συγγραφέα είναι ο τρόπος του να ανατέμνει τα προβλήματα του κόσμου και να εκφράζει την αγωνία των καταπιεσμένων χωρίς να γίνεται καταθλιπτικός. Η ευρηματική και λογοπλαστική γραφή του δροσίζει αυτή την αγωνία ζωής με την αύρα του χιούμορ και αφήνει πάντα περιθώρια αισιοδοξίας. (ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΟΥΠΑΚΗ, Καθημερινή, 21/2/2010)

Η γραφή του είναι ένα μοναδικό μείγμα Ιστορίας, πολιτικής ανάλυσης και ποίησης? σε μια αναλογία που κάνει τα βιβλία του να μην μπορούν να καταταχθούν σε κάποια συγκεκριμένη λογοτεχνική κατηγορία. (ΜΑΚΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ, Το Βήμα, 10/10/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςESPEJOS
ISBN139789604860104
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων378
Διαστάσεις23x16
ΜετάφρασηΚΑΝΣΗ ΙΣΜΗΝΗ
ΕπιμέλειαΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΛΕΑΝΟ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ
Κωδικός Πολιτείας3250-0439
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tomger_75, mitsost, Foteini_zon, krana, melissa22, Ioanna den fjellklatreren, xrysomyga, agrofylakas, dimbik, angeta, philargys

Κριτικές για το προϊόν

[23/03/2024] storyteller.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Σαν απάντηση σ ένα βιβλίο-δωράκι (του Μαγιακόφσκι) που του είχα κάνει, μου αντιδώρισε τούτο το βιβλίο. Ποιος; ένας επιχειρηματίας, (με μισή καταγωγή ρομά) με σεμνή, νηφάλια μόρφωση και κατάρτιση προοδευτικού ατόμου, ορθολογιστής κι απέραντα φιλάλληλος ανθρωπιστής. Ενάντια στα εγωπαθή, ρατσιστικά και εθνικιστικά καλούπια που προωθούν (συνειδητά, με σχέδιο και επί σκοπώ) τα μονόπλευρα ΜΜΕ. ΒΙΒΛΊΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ξεκούραστο στην ανάγνωση και πολυδύναμο στα μηνύματά του.
[23/08/2022] philargys.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενα απο τα καλύτερα βιβλία, ανεξάρτητα εποχής, είδους ή συγγραφέα. Αντιμετωπίζει τα πανανθρώπινα μεγέθη με απλά μέτρα, όπως θα έπρεπε απο όλους να γίνεται. Συσωρεύει όσι γνώση έχει πέσει απ τις χαραμάδες κι έχει πια χαθεί.
[14/07/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ακροθιγώς όλη σχεδόν η ιστορία μας.Μια παλιά ιστορία, που, πού να σου εξηγώ,αλλά απόλυτα δοτική και παραδοτέα στα μάτια μας με σχεδόν ποιητικό τρόπο.Βαθιά ανθρώπινη μέχρι σάρκας και ανελέητα αληθινή μέχρι κόκαλο.Θαυμάσιες υπόνοιες,εξαιρετικές ειρωνείες,διασκεδαστικές αναφορές,λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.Περνά μπροστά μας με παλ χρώματα το καρτούν της ευφυΐας μας.
[22/11/2017] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα απίθανο βιβλίο μιας σχεδόν παγκόσμιας, σχεδόν ιστορίας. Γραμμένο με μια άτακτη δομή, χωρίς σαφήνεια και χρονολογίες και εστιάζοντας το φακό σε όχι τόσο γνωστά πάντα γεγονότα, σε σχέση με επίσημες και πιο ακαδημαϊκές ιστορίες. Αν μου ζητούσαν να το τοποθετήσω κάπου, θα το ονόμαζα περισσότερο μυθιστορηματική ιστορία.
[21/01/2017] melissa22.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
εξαιρετικό βιβλίο, μια παγκόσμια ιστορία αλλά με την οπτική όχι της ιστορίας που όπως λένε γράφεται από τους νικητές αλλά απο τους ηττημένους, αυτούς που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ακουστούν. Όπως πάντα εξαιρετικός ο Galeano.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ 1944-1946
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Δ. ΙΑΚΩΒΟΣ
€17.14 €8.57
(-50%)
Κερδίζετε €8.57
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS