Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΩΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ

ΩΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ

+
-
NERUDA PABLO (NOBEL 1971)
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0525
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Δεν είναι εύκολο να κρατάς στο σπίτι σου ένα αστέρι...
Πώς να αιχμαλωτίσεις το φως;..."

Το ποίημα Ωδή σε ένα αστέρι περιλαμβάνεται στη συλλογή του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα με τίτλο το Τρίτο Βιβλίο των Ωδών (Tercer Libro de las Odas, 1957). Ο Νερούδα ασχολείται με τα απλά, τετριμμένα θέματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα του καθενός θίγοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα αιώνια ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο: ο κύκλος της ζωής, ο θάνατος, το μέλλον, το σύμπαν, τα άστρα.
Το ποίημα αφηγείται μια ιστορία. Την μαγική ιστορία ενός άντρα που κατάφερε να κλέψει ένα αστέρι από τον ουρανό και να το κάνει δικό του. Γρήγορα όμως θα καταλάβει πως αυτό το οποίο του δίνει δύναμη κι ελπίδα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει καθώς έχοντας στερηθεί την ελευθερία του δεν έχει πια αξία ούτε και ισχύ. Ο ποιητικός λόγος συναντιέται με την εικαστική τέχνη. Το ποίημα γίνεται έτσι προσιτό στο παιδί χάρη στην εικονογράφηση που με τα λιτά μέσα και τους απαλούς χρωματισμούς δίνει ελευθερία στον αναγνώστη να φανταστεί και την δική του εξέλιξη, την δική του ιστορία. Το βιβλίο προέκυψε από ένα πολύ ενδιαφέρον εκδοτικό εγχείρημα που ξεκίνησε στην Ισπανία από τον εκδοτικό οίκο Libros del Zorro Rojo και περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα καταξιωμένων λογοτεχνών εικονογραφημένα για παιδιά από εμπνευσμένους εικονογράφους.
Το βιβλίο απευθύνεται σε πολύ μικρά παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω αλλά μπορεί να διαβαστεί και από μεγαλύτερα υπό διαφορετικό πρίσμα αναλόγως την ηλικία, τα ερεθίσματα και τον βαθμό δεκτικότητας.
Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα μικρά παιδιά θα μαγευτούν στη σκέψη ότι μπορεί κάποιος να κάνει δικό του ένα αστέρι, θα το ακολουθήσουν στις μαγικές του περιπέτειες και τελικά θα χαρούν με την αποκατάσταση της ισορροπίας. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Το ποίημα Ωδή σε ένα αστέρι θα προσφέρει στους μικρούς αναγνώστες γαλήνη κι ελπίδα αλλά και γνήσια απόλαυση χάρη στην λιτή και σχεδόν ονειρική εικονογράφηση. Με το βιβλίο τα μικρά παιδιά θα μυηθούν στον ποιητικό λόγο που υμνεί την αξία της ελευθερίας συνοδεία τρυφερών κι εκλεπτυσμένων εικόνων. (Ελένη Κορόβηλα, bookpress.gr, 5/5/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςODA A UNA ESTRELLA
ISBN139789604861057
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΜΙΚΡΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ - ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2015
Αριθμός σελίδων26
Διαστάσεις28x21
Προτεινόμενες ηλικίες3-6 ετών
ΜετάφρασηΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕικονογράφησηODRIOZOLA ELENA
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΕΡΟΥΔΑ ΠΑΜΠΛΟ
Κωδικός Πολιτείας3250-0525
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

zgianneler

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΒΑΦΗΣ: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΕΝ ΟΛΩ (+CD)
ΚΑΒΑΦΗΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€11.90 €5.36
(-55%)
Κερδίζετε €6.54
Με λένε κόκκινο
PAMUK ORHAN (NOBEL 2006)
€21.90 €10.95
(-50%)
Κερδίζετε €10.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS