Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ (ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ /

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

+
-
CORTAZAR JULIO
Κωδ. Πολιτείας: 3250-0531
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Είμαι η αρκούδα των σωλήνων του σπιτιού, τις ώρες κοινής ησυχίας ανεβαίνω απ' τους σωλήνες, τους αγωγούς του ζεστού νερού, της θέρμανσης, του εξαερισμού...» Ένα λογοτεχνικό διαμάντι που έγραψε ο σπουδαίος Χούλιο Κορτάσαρ για τα παιδιά κάποιων φίλων του ντύνεται με πλούσια χρώματα και γίνεται ένα δώρο για τους μικρούς αναγνώστες που ανακαλύπτουν τον κόσμο της δημιουργικής λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το 1962 ο Χούλιο Κορτάσαρ συμπεριέλαβε στο βιβλίο του Ιστορίες των κρονόπιο και των φάμα (Ύψιλον, 1996) ένα αφήγημα που ήταν μια επιστολή την οποία δέκα χρόνια νωρίτερα είχε στείλει σε ένα ζευγάρι φίλων του στο Παρίσι, ως δώρο για τα παιδιά τους. Η σειρά «Μικροί Αναγνώστες-Μεγάλοι Συγγραφείς» του ισπανικού εκδοτικού οίκου Libros del Zorro Rojo αποδίδει το κείμενο του σπουδαίου Αργεντινού συγγραφέα στα παιδιά πλαισιωμένο από την υπέροχη εικονογράφηση του Εμίλιο Ουρμπερουάγα. Επιλέγοντας μια αρκούδα, ζώο με ισχυρό συμβολισμό καθώς εμπεριέχει τρυφερότητα και δύναμη ταυτόχρονα, εισάγει τα παιδιά στο παιχνίδι με το φανταστικό προσφέροντάς τους μια χιουμοριστική, ανατρεπτική θέαση της πραγματικότητας. Το ζώο παρατηρεί τις ζωές των ανθρώπων, παρεμβαίνει σε αυτές άλλοτε σχολιαστικά κι άλλοτε για παιχνίδι. Το ακόμη πιο αλλόκοτο είναι πως κρύβεται μέσα στο σύστημα σωληνώσεων μιας πολυκατοικίας. Η αρκούδα είναι διακριτική, είναι πειραχτήρι, έχει την έγνοια των διαφορετικών όντων που παρατηρεί και νοιάζεται για αυτά. Η σειρά, που στην Ελλάδα μας συστήνουν οι εκδόσεις Πάπυρος, περιλαμβάνει κι άλλα «μικρά θαύματα» όπου η εικονογράφηση καταξιωμένων καλλιτεχνών συνδυάζεται με μια στιγμή από το έργο σπουδαίων λογοτεχνών, όπως για παράδειγμα το Ωδή σε ένα αστέρι του Πάμπλο Νερούδα. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται : Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα αγαπήσουν κάθε κουβέντα της κόκκινης αρκούδας, κάθε γλίστρημά της στον κόσμο των ανθρώπων. Θα την δουν ως έναν φύλακα-άγγελο της καθημερινότητάς τους και θα γελάσουν με την ιδέα ότι πίσω από ένα σωρό μικρές αναποδιές μπορεί να μην κρύβεται μια κακοτεχνία ή μια βλάβη (πράγματα που καμιά σημασία δεν έχουν για τα παιδιά) αλλά μια τρυφερή αρκούδα. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Για το δώρο της επαφής με το έργο ενός σημαντικού συγγραφέα, για την μύηση στον κόσμο της λογοτεχνίας που κατασκευάζει ήρωες και κόσμους από τα ευτελή υλικά της καθημερινότητας, για την εικαστική απόλαυση και το ξύπνημα των ασιθήσεων που εγγυάται, Ο λόγος της αρκούδας θα είναι για τα παιδιά μια ανακάλυψη κι ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας όπου για όλα υπάρχουν εξηγήσεις, λύσεις κι απαντήσεις, κάνοντας την επιστροφή στον ρεαλισμό ανάλαφρη και παιγνιώδη. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 19/02/2016)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDISCURSO DEL OSO
ISBN139789604861101
ΕκδότηςΠΑΠΥΡΟΣ
ΣειράΜΙΚΡΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ - ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων28
Διαστάσεις29x22
ΜετάφρασηΣΙΟΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕικονογράφησηURBERUAGA EMILIO
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΡΤΑΣΑΡ ΧΟΥΛΙΟ
Κωδικός Πολιτείας3250-0531
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

christinadrampa, purple1111

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
POUND EZRA
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Α. ΚΩΣΤΑΣ
€6.04 €2.11
(-65%)
Κερδίζετε €3.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS