Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

1453 Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

1453 - Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

-, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3127-0064




Παρουσίαση

Με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1204 από τους σταυροφόρους της Δ' Σταυροφορίας άρχισε η κατάρρευση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Οι Φράγκοι δεν περιορίστηκαν στην κατάληψη της Πόλης, αλλά διέπραξαν και απίστευτες λεηλασίες και σφαγές. Μάλιστα, η έκτασή τους ήταν τέτοια, που έπειτα από 800 και πλέον χρόνια ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β' αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους ορθοδόξους στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.
Μολονότι αργότερα οι Έλληνες επανέκτησαν την Πόλη, η παρακμή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα το 1430 να περιλαμβάνει μόνο την Κωνσταντινούπολη με τα περίχωρά της και το Δεσποτάτο του Μοριά. Οι προσπάθειες του Ιωάννη Παλαιολόγου για εξασφάλιση βοήθειας από τη Δύση μέσω της ένωσης των Εκκλησιών δημιούργησαν τρομερές διενέξεις μεταξύ των ενωτικών και των ανθενωτικών. Οι προσπάθειες του επόμενου αυτοκράτορα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, να πείσει τον πάπα να συνδράμει, όπως όριζαν οι αποφάσεις της Συνόδου της Φλωρεντίας, συνάντησαν την πιο σκληρή αντίδραση των ανθενωτικών, οι οποίοι δήλωναν απροκάλυπτα ότι προτιμούσαν να δουν στο μέσο της οδού τούρκικο φακιόλι παρά λατινική καλύπτρα.
Την ίδια εποχή αναρρήθηκε στον οθωμανικό θρόνο ο αδιάλλακτος Μωάμεθ Β', που διαδέχτηκε το μετριοπαθή πατέρα του, Μουράτ Β'. Πρωταρχικός στόχος του νέου σουλτάνου ήταν να κυριεύσει την Κωνσταντινούπολη. Το κατάφερε έπειτα από πολιορκία 55 ημερών. Η Άλωση της Πόλης έγινε την Τρίτη 29 Μαΐου 1453.
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι τελευταίες στιγμές της βασιλεύουσας, με "εγκυκλοπαιδικό" και συνάμα γλαφυρό τρόπο, και προπάντων με την ανεπανάληπτη ποιότητα που χαρακτηρίζει το National Geographic.

Περιεχόμενα

Editorial
Πρώτο μέρος: Ιστορικό πλαίσιο
Δεύτερο μέρος: Βυζαντινή Αυτοκρατορία από το χθες στο σήμερα
Τρίτο μέρος: 1453, η Πόλις εάλω
Τέταρτο μέρος: Χρονολόγιο
Πέμπτο μέρος: Οι πρωταγωνιστές
Λεπτομέρειες
ISBN139789604880898
ΕκδότηςNATIONAL GEOGRAPHIC
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2008
Αριθμός σελίδων130
Διαστάσεις28x24
ΜετάφρασηΘΕΟΥ ΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΓΙΑΝΝΟΥΖΗ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3127-0064
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Antisocial

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ
BERNET JORDI
€7.51 €3.00
(-60%)
Κερδίζετε €4.51

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS