Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

AUSTEN JANE
Κωδ. Πολιτείας: 9181-0013




Παρουσίαση

[...] Το "Λογική και Ευαισθησία" επικεντρώνεται σε δύο γυναικεία πρόσωπα, τις αδελφές Ντάσγουντ· την αυθόρμητη, ενθουσιώδη και ρομαντική Μάριαν (παθιασμένη με την ποίηση και τη μουσική), που περιφρονεί τις συμβάσεις, και τη λογική, συνετή και υπεύθυνη 'Ελινορ, (εκείνη προτιμά να σχεδιάζει), που ξέρει να κρύβει καλά τα συναισθήματά της. Το ενδιαφέρον τους, όπως είναι φυσικό, στρέφεται σε δύο άντρες. Στο νεαρό και χειμαρρώδη Τζον Γουίλομπι και στον Έντουαρντ Φέραρς. Στην εξέλιξη του μυθιστορήματος, η Μάριαν θα μάθει, με τη βοήθεια της αδελφής της, να υπερνικά την προδοσία των συναισθημάτων, ενώ η στωική Έλινορ (εξαναγκασμένη να παίζει και το ρόλο της μητέρας) θα απαρνηθεί τα όνειρά της, θα θυσιάσει τον έρωτά της και θα αφοσιωθεί στην οικογένειά της. δύο γυναικεία πρόσωπα που, παρά τις διαφορές του χαρακτήρα τους, θα γνωρίσουν εξίσου δυνατά την οδύνη του έρωτα και τις αντιφάσεις της ζωής, και θα κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς την ουσιαστική ενηλικίωση και αυτοεπίγνωσή τους. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSENSE AND SENSIBILITY
ISBN139789604882793
ΕκδότηςΤΕΣΣΕΡΑ ΠΙ (4π)
ΣειράΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων362
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΙΑΟΥΛΗ ΕΛΙΝΑ
ΕπιμέλειαΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΛΕΖΕΛΛΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΡΟΚΙΔΗ ΣΟΦΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΣΤΙΝ ΤΖΕΙΝ
Κωδικός Πολιτείας9181-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[27/12/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια γλυκόπικρη ρομαντική ιστορία με αίσιο τέλος που δε θέλεις να σταματήσεις να διαβάζεις. Μέσα από τις αισθηματικές περιπέτειες δύο αδελφών με αντιφατικές προσωπικότητες, μαθαίνουμε για τις αντιλήψεις που κυριαρχούσαν στην Αγγλία των αρχών του 19ου αι. και πόσο σημαντικές αξίες ήταν το χρήμα και η κοινωνική προβολή.
Το βιβλίο δίνει άφθονη τροφή για σκέψη, καθώς δημιουργεί προβληματισμό σχετικά με το αν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις στη ζωή μας βασιζόμενοι στη λογική ή το συναίσθημα.
Αν και λείπει η έντονη δράση, η συγγραφέας κερδίζει τον αναγνώστη με το καταπληκτικό χτίσιμο χαρακτήρων, την υπόγεια ειρωνεία και τον λεπτό σαρκασμό που διατρέχει το έργο, καθώς και με τα επιμέρους θέματα που πραγματεύεται (θέση της γυναίκας, αξιοπρέπεια, υποκρισία, προδοσία, απώλεια ανθρωπιάς, κοινωνικό κουτσομπολιό).
Ένα πραγματικό κλασικό αριστούργημα που αξίζει να διαβάσουν όλοι!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20
ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ (ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΚΗΝΕΣ)
DURAS MARGUERITE
€10.60 €4.24
(-60%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS