Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΤΖΑΝΓΚΑΝΤΑ // ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ (ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΟΥΛΙΟΥ

Η ΤΖΑΝΓΚΑΝΤΑ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ

+
-
VERNE JULES
Κωδ. Πολιτείας: 9181-0037
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€5.60
(-60%)
Κερδίζετε €8.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το μυθιστόρημα "Η Τζανγκάντα: Ταξίδι στον Αμαζόνιο" εκδόθηκε από τον Ετζέλ το 1881 με τίτλο "La Jangada - Huit Cents lieues sur l'Amazone", με εικονογράφηση του Λεό Μπενέτ. Πρόκειται για μια ιστορία περιπέτειας χωρίς στοιχεία επιστημονικής φαντασίας αλλά ούτε και προχωρημένης -για την εποχή του- επιστήμης.
Η ιστορία περιγράφει την περιοχή του Αμαζονίου από τα σύνορα Περού-Βραζιλίας μέχρι την πόλη Μανάους στη συμβολή με το Ρίο Νέγκρο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού πάνω σε μια πολύ μεγάλη σχεδία. Είναι ξύλινη κατασκευή -από ξυλεία που ονομάζεται jangada στα βραζιλιάνικα- η οποία έχει πάνω της μια ολόκληρη κατοικία με τα βοηθητικά της κτίσματα. Με τον όρο "τζανγκάντα" σήμερα περιγράφονται κυρίως βραζιλιάνικες ψαρόβαρκες με τριγωνικό πανί και κύτος από κορμό ή κορμούς δέντρων.
Παράλληλα το ταξίδι αυτό γίνεται η αφορμή να ξετυλιχθεί και μια ιστορία δικαστικής πλάνης και αστυνομικής πλοκής με στοιχεία μυστηρίου, που επικεντρώνονται γύρω από ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, από την αποκρυπτογράφηση του οποίου εξαρτάται η ζωή ενός ανθρώπου.
Στο πρώτο μέρος του μυθιστορήματος ο Βερν επιχειρεί να δώσει στον αναγνώστη όλες τις θαυμαστές -μέχρι τις μέρες του- ανακαλύψεις για το μεγαλύτερο σε όγκο νερού ποτάμι της Γης και το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη που δημιουργείται στην τεράστια λεκάνη απορροής του. Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται κυρίως στις αγωνιώδεις προσπάθειες αποκρυπτογράφησης του σημειώματος κάτω από τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια που ορίζονται από την ημερομηνία εκτέλεσης της θανατικής καταδίκης ενός αθώου. Φυσικά δεν λείπουν κι εδώ περιγραφές της φύσης και της ζωής στην περιοχή. Το κλειδί για τη λύση του μυστηρίου έρχεται από μία αποκάλυψη της τελευταίας στιγμής.
Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί ένα από τα πιο ευκολοδιάβαστα βιβλία του Ιουλίου Βερν, που καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA JANGADA, HUIT CENTS LIEUES SUR L' AMAZONE
ISBN139789604883486
ΕκδότηςΤΕΣΣΕΡΑ ΠΙ (4π)
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων402
Διαστάσεις23x16
ΠρόλογοςΚΟΠΕΛΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΜΠΑΡΙΑΜΗ ΤΖΕΝΗ
ΕπιμέλειαΠΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕικονογράφησηBENETT LEON
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΕΡΝ ΙΟΥΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας9181-0037
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΟΛΗ Η ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
HUI ANDREW
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS