Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ Τ.Α΄ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ // ΒΙΒΛΙΑ Α-Δ

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

ΒΙΒΛΙΑ Α-Δ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΞΕΝΟΦΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 9181-0084




Παρουσίαση

Ο Ξενοφώντας ήταν Αθηναίος ιστορικός και φιλόσοφος, γιος του Γρύλλου και της Διοδώρας. Υπήρξε μαθητής του Σωκράτη και η συγγραφική παραγωγή του εκτείνεται πέρα από τον τομέα της Ιστορίας, σε θέματα φιλοσοφίας και πολιτισμού. Εκτιμήθηκε από τους φιλολόγους και τους γραμματικούς της Ελληνιστικής Εποχής ως συγγραφέας του βεληνεκούς του Ηροδότου και του Θουκυδίδη. Τα χειρόγραφα των έργων του επέζησαν στους σκοτεινούς χρόνους του Μεσαίωνα και το 16ο αιώνα μεταφράστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Στις μέρες μας παραμένει σταθερή αξία, καθώς τα κείμενά του αποτελούν εγχειρίδιο εκμάθησης της αρχαίας ελληνικής στη Μέση Εκπαίδευση.
Τα έργα του Κύρου Ανάβασις και Ελληνικά έχουν παρόμοιο περιεχόμενο και έγιναν γνωστά στον ελληνικό χώρο τον 4ο αι. π.Χ. Τα γεγονότα της Κύρου Αναβάσεως τα είχε πραγματευτεί και ο Σοφαίνετος από τη Στύμφαλο. Ωστόσο, η συγγραφική εκδοχή του Ξενοφώντα επικράτησε των υπολοίπων και ο ίδιος χαρακτηρίστηκε ως ιστορικός από την ύστερη ελληνιστική, αλλά κυρίως από τη ρωμαϊκή φιλολογική κριτική, για δύο λόγους: πρώτον, διότι εξαρχής συνδέθηκε με το κίνημα του Σωκράτη και, δεύτερον, γιατί είχε τον τρόπο να μεταδίδει με αδρές και καίριες εκφράσεις, με παραστατικότητα και ενθουσιασμό, όλα όσα γνώριζε και είχε παρακολουθήσει. Παρ' όλα αυτά, συγκριτικά με τον Θουκυδίδη, η στάση του απέναντι στα ιστορικά γεγονότα υπήρξε παθητικά αντικειμενική. Το στοιχείο αυτό μαζί με τη γλαφυρότητα του ύφους του τον έκαναν ιδιαίτερα "συμπαθή" στη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων.
Σίγουρα ο Ξενοφών δεν ήταν ιστορικός με την αυστηρή έννοια του όρου. Παρόλο που διέθετε ιστορική συνείδηση, η αφήγησή του παρουσιάζει χάσματα. Η συνοχή των γεγονότων διαταράσσεται από την παρεμβολή μεμονωμένων σκηνών, επικαιρικών λεπτομερειών, στρατιωτικών τεχνασμάτων (μηχανημάτων), ρητορικών λόγων, καθώς και από εντυπωσιακές σκιαγραφήσεις προσωπικοτήτων. Το στοιχείο αυτό ήταν ξένο στον Θουκυδίδη, αποτέλεσε όμως πρόδρομο της ελληνιστικής ιστοριογραφίας. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του εκδότη
Περί του έργου
Αρχαίο κείμενο κατά την έκδοση του Oxford Charendon Press του 1900
Βιβλίο Α'
Βιβλίο Β'
Βιβλίο Γ'
Βιβλίο Δ'
Νεοελληνική μετάφραση
Βιβλίο Α'
Βιβλίο Β'
Βιβλίο Γ'
Βιβλίο Δ'
Σχόλια - Σημειώσεις
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
Βιογραφία Ξενοφώντα
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789604888337
ΕκδότηςΤΕΣΣΕΡΑ ΠΙ (4π)
ΣειράNATIONAL GEOGRAPHIC ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων282
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΡΟΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας9181-0084
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

axilpat2, pavel19

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΑΝΤΙΟ, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ
CHANDLER RAYMOND
€16.45 €8.22
(-50%)
Κερδίζετε €8.23

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS