Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΔΕΜ ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ-ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ - ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ - ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

HESIOD
Κωδ. Πολιτείας: 9181-0086




Παρουσίαση

Λίγες και ιδιαίτερα συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που έχουμε για τον Ησίοδο, στο οποίο αποδίδεται η Θεογονία. Έτσι, μοναδική αυθεντική πηγή για τον ποιητή παραμένουν τα δύο σωζόμενα έργα του, Θεογονία και Έργα και Ημέραι. Το όνομα του Ησιόδου αναφέρεται μόνο μία φορά, και μάλιστα στη Θεογονία. Για πρώτη φορά στη Δύση ένας ποιητής αναφέρει το όνομά του. Η ποίησή του έχει έντονα προσωπικό χαρακτήρα. Το έτος της γέννησης αλλά και του θανάτου του μας είναι άγνωστα. Είναι μεταγενέστερος του Ομήρου και οπωσδήποτε προγενέστερος του Αρχιλόχου.
Ο πατέρας του καταγόταν από την Κύμη της Αιολίδας και εγκαταστάθηκε στην Άσκρα της Βοιωτίας, όπου εργάστηκε ως γεωργός. Εκεί γεννήθηκαν ο Ησίοδος και ο αδερφός του Πέρσης. Όπως ο ίδιος αναφέρει στη Θεογονία, έλαβε το χάρισμα του ποιητή από τις Μούσες, ενώ στο Έργα και Ημέραι λέει ότι είχε κερδίσει τρίποδα σε ποιητικό αγώνα στη Χαλκίδα. Μετά το θάνατο του πατέρα του ο Ησίοδος συγκρούστηκε για την πατρική περιουσία με τον αδελφό του, τον Πέρση, ο οποίος κατάφερε με χρήματα να διαφθείρει τους δικαστές. Ο Ησίοδος τελικά τον συγχώρησε και, για να τον επαναφέρει στην ορθή οδό, έγραψε το Έργα και Ημέραι. Πέθανε στην Άσκρα και τάφηκε στην αγορά του Ορχομενού, όπου αιώνες μετά οι κάτοικοι έδειχναν τον τάφο του στους επισκέπτες.
Ο Ησίοδος, αντίθετα από τον Όμηρο, παρουσιάζει έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι είναι ενταγμένοι στο φυσικό τους πλαίσιο και ασχολούνται με συνηθισμένα πράγματα. Η επίδρασή του στους προσωκρατικούς φιλοσόφους και στην πρώιμη λυρική ποίηση υπήρξε πολύ μεγάλη.
Εκτός από τα δύο προαναφερθέντα έργα, στον Ησίοδο αποδιδόταν ήδη από την αρχαιότητα ένα άλλο ποίημα, η Ασπίς (480 εξάμετροι στίχοι), με θέμα τη νίκη του Ηρακλή επί του γιου του Άρη, Κύκνου. Το μεγαλύτερο μέρος του ποιήματος καταλαμβάνει η περιγραφή της ασπίδας του Ηρακλή, η οποία κατασκευάστηκε από τον Ήφαιστο. (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του εκδότη
Περί του έργου
Αρχαίο κείμενο κατά την έκδοση του Harvard University Press του 1914
Θεογονία
Έργα και ημέραι
Ασπίς Ηρακλέους
Νεοελληνική μετάφραση
Θεογονία
Έργα και ημέραι
Ασπίς Ηρακλέους
Σχόλια - Σημειώσεις
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
Βιογραφία Ησίοδου
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789604888443
ΕκδότηςΤΕΣΣΕΡΑ ΠΙ (4π)
ΣειράNATIONAL GEOGRAPHIC ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων266
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΛΑΜΠΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΗΣΙΟΔΟΣ
Κωδικός Πολιτείας9181-0086
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

axilpat2, Chrysa Papada

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS