Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΦΑΣΙΟΛΟΓΙΑ // ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΑΦΑΣΙΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

+
-
DAVIS ALBYN
Κωδ. Πολιτείας: 3316-0197
Τιμή Έκδοσης
€70.00
Τιμή Πολιτείας
€62.30
(-11%)
Κερδίζετε €7.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο λόγος, ως η πιο σύνθετη από όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, αναπτύσσεται και ωριμάζει μέσω μιας μακρόχρονης πορείας μάθησης και καθίσταται το βασικό επικοινωνιακό μας μέσο στη ζωή. Αν ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό, τότε ο Λόγος είναι η αιτία (ή μήπως το αποτέλεσμα;). Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως, διαχρονικά, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και σε όλους τους πολιτισμούς, που ενδεχομένως δεν έρχονταν ποτέ σε αλληλεπίδραση, αναπτύχθηκε σύστημα κωδικοποίησης των εννοιών με αποτέλεσμα τις διάφορες γλώσσες και διαλέκτους. Πολλές από αυτές δεν έχουν τίποτε άλλο κοινό μεταξύ τους παρά τα εξής:
-δημιουργήθηκαν λόγω της ανάγκης επικοινωνίας,
-απαιτούσαν την ύπαρξη του ανθρώπινου εγκεφάλου και
-χρησιμοποίησαν ένα αυθαίρετο σύνολο συμβόλων για να κωδικοποιήσουν έννοιες και αντικείμενα.
Ο εγκέφαλος, ευάλωτος σε νόσους και επιβλαβείς παράγοντες, διαταράσσεται κατά τη διάρκεια της ζωής, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα την πρόκληση διαταραχών και στο σύστημα κατανόησης ή/και παραγωγής του προφορικού ή/και του γραπτού λόγου, δηλαδή των αφασιών. Ο αφασικός εγκέφαλος/άνθρωπος, στερείται (ως ένα βαθμό) του βασικού εργαλείου επικοινωνίας και αυτό αποτελεί συχνά γεγονός αναπηρικό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.
Η παρέμβαση των λογοθεραπευτών, των επαγγελματιών υγείας δηλαδή που εξειδικεύονται στη θεραπεία των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας, μπορεί να αλλάξει ως ένα βαθμό τα δεδομένα, δίνοντας ελπίδα και διέξοδο στην προσπάθεια αποκατάστασης και λειτουργικής επαναφοράς στη ζωή.
Για αυτούς και με αφορμή την ανάγκη των φοιτητών μας του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου να κρατούν στα χέρια τους ένα ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο σύγγραμμα για τις αφασίες, αποφάσισα να επιμεληθώ την Ελληνική Έκδοση του βιβλίου του G. Albyn Davis "Aphasiology, Disorders and Clinical Practice", 2nd edition.
Στη μελέτη των αφασιών εμπλέκονται, από διαφορετική οπτική γωνία και χρησιμοποιώντας διαφορετική μεθοδολογία έρευνας και μέσα, πολλές ομάδες επιστημόνων: Λογοθεραπευτές, Βασικοί Νευροεπιστήμονες διαφόρων εξειδικεύσεων, Κλινικοί Νευρολόγοι και Νευροφυσιολόγοι, Νευροακτινολόγοι, Νευροψυχολόγοι, Γλωσσολόγοι, Νευρογλωσσολόγοι, Εθνολόγοι, ... Οι φοιτητές όμως της Λογοθεραπείας, αλλά και οι κλινικοί που συμμετέχουν στην αποκατάσταση τέτοιων ασθενών, έχουν ανάγκη από ένα εγχειρίδιο αναφοράς που θα καλύπτει όσο το δυνατό πιο ισορροπημένα τα ζητήματα, τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά, ώστε να αποκτήσουν εφόδια που θα τους επιτρέψουν να χειρισθούν με επιτυχία τέτοιους ασθενείς.
Αυτό το κενό στην Ελληνόφωνη Βιβλιογραφία προσπαθεί να καλύψει ως ένα βαθμό αυτή η προσπάθεια. Το βιβλίο, χωρίς να παραλείπει να καλύψει τις βασικές κλασικές γνώσεις περί αφασιών, δίνει μεγάλο βάρος στην αξιολόγηση, τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ασθενών με αφασία, με έμφαση στην λειτουργική επαναφορά τους στις προνοσηρές δραστηριότητες. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή στις Επίκτητες Γλωσσικές Διαταραχές
Αιτίες της Αφασίας
Κλινική Αξιολόγηση και Διάγνωση
Γενική διερεύνηση της Αφασίας
Διερεύνηση Συμπτωμάτων και Συνδρόμων
Συνομιλία και Λειτουργική Επικοινωνία
Ανάρρωση και Πρόγνωση
Αρχές της Γλωσσικής Αποκατάστασης
Στόχευση Συγκεκριμένων Διαταραχών
Λειτουργική Θεραπεία
Διαταραχές Δεξιού Ημισφαιρίου
Τραυματική Εγκεφαλική Βλάβη
Άνοιες
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο Ονομάτων
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAPHASIOLOGY, DISORDERS AND CLINICAL PRACTICE
ISBN139789604891122
ΕκδότηςΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Π. Χ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων526
Διαστάσεις23x19
ΜετάφρασηΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΕπιμέλειαΝΑΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΕΙΒΙΣ ΑΛΜΠΙΝ
Κωδικός Πολιτείας3316-0197
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
KRZNARIC ROMAN
€11.45 €4.58
(-60%)
Κερδίζετε €6.87
ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS