Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΝΤΑΓΚ ΘΟΥΙ ΤΡΑΜ (ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ / ΙΣΤΟΡΙΑ)

TRAM DANG-THUY
Κωδ. Πολιτείας: 2530-0122




Παρουσίαση

Το 1967 η Νταγκ Θούι Τραμ, νεαρή Βιετναμέζα γιατρός, πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο πεδίο της μάχης, στο νοσοκομείο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου. Τρία μόλις χρόνια μετά, σκοτώθηκε από τις Αμερικανικές δυνάμεις κοντά στην κλινική της. Τα ημερολόγιά της, που καλύπτουν το διάστημα 1968 - 1970, μιλούν δηκτικά για την αφοσίωσή της στην οικογένεια και τη χώρα της, τη φρίκη και την ταπείνωση του πολέμου, τη λαχτάρα για τον έρωτα της ζωής της, τον αγώνα της να αναδειχθεί σε άξιο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Με λυρισμό, ωμότητα και νεανικό κάποτε συναισθηματισμό, η φωνή της Θούι ξεπερνά την κουλτούρα και το βίωμα και μιλά για το φιλότιμο και το έλεος απέναντι στην ασίγαστη μανία του πολέμου. Ο Αμερικανός αξιωματικός που ανακάλυψε τα ημερολόγια μετά τον θάνατο της Νταγκ Θούι Τραμ, ήταν εντεταλμένος να καταστρέφει τέτοιου είδους έγγραφα.
Καθώς ετοιμαζόταν να τα πετάξει στη φωτιά, ο Βιετναμέζος διερμηνέας του τον απέτρεψε: "Μην το κάψεις αυτό... Αυτό ήδη έχει φωτιά μέσα του". Παρά τις εντολές, ο Αμερικανός στρατιωτικός διέσωσε τα ημερολόγια και τα φύλαξε για τριάντα πέντε χρόνια. Όταν αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας στο Βιετνάμ το 2005, προκάλεσαν εθνική συγκίνηση. Δέκα χώρες έσπευσαν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα μετάφρασής τους.

"Θα δώσω αξία στο κάθε λεπτό, στο κάθε δευτερόλεπτο της ειρήνης, γιατί μόνο έχοντας ζήσει εδώ μαθαίνεις την αξία της ζωής. Ω! Ζωή εξαγορασμένη με αίμα και κόκαλα, με νεαρές ζωές τόσων και τόσων. Τόσες ζωές έχουν χαθεί, για να μπορέσουν να ευημερήσουν άλλοι". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLAST NIGHT I DREAMED OF PEACE
ISBN139789604900992
ΕκδότηςLIBRO
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων286
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΜΠΟΥΔΗ ΠΑΥΛΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΡΑΜ ΝΤΑΝΓΚ-ΘΟΥΙ
Κωδικός Πολιτείας2530-0122
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
COOK KENNETH
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
ΧΟΥΑΝ ΠΕΡΕΣ ΧΟΛΟΤΕ - Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥ ΤΣΟΤΣΙΛ
POZAS RICARDO
€13.78 €6.20
(-55%)
Κερδίζετε €7.58

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS